به گزارش خبرگزاری شبستان ،محمد حسین صوفی معاون صدای رسانه ملی، در نشستی تعاملی و کارگاهی که با حضور مسئولین و اعضاء باشگاه رادیویی جوان برگزار شد، ضمن بیان تسلیت به مناسبت شهادت امام زین العابدین (ع) تصریح کرد: حادثه عاشورا دو پیام داشت یکی از آنها قیام، جهاد، شهادت و فداکاری و ایثار بود و دیگری رساندن پیام این واقعه بود، پیامی که توسط حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) منتقل شد.
صوفی تصریح کرد: اگر چنانچه پیام عاشورا وجود نداشت و قدرت انتقال این پیام یک قدرت قوی ، منظم و منسجم نبود حتماً واقعه عاشورا در کربلا و در سال 61 هجری مسکوت می ماند و این رفتار امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در انتقال پیام می تواند برای ما که در رسانه کار می کنیم درس و الگو قرار گیرد.
وی در ادامه افزود : بعد از سیزده قرن که از واقعه کربلا می گذرد می بینیم این حادثه زنده است و پیام و جهت دارد و نه تنها در کشور شیعه ایران همیشه احیا می شود بلکه در خیلی از کشورها نیز در روز عاشورا جمعیتی چند ده هزار نفری برای تجلیل ، تعظیم و تکریم از این واقعه و شهدای آن گرد هم می آیند، این خود نشان دهنده تأثیر و نقش پیام آن واقعه است .
معاون صدا با تأکید برتاثیر نقش پیام بر مخاطبان عنوان داشت: چنانچه پیام در مسیر خود قرار گیرد و توسط تولید کننده متعهد، مسئول، متعصب، کاردان و لایق تولید و خوب هم منتقل شود در ذهنها باقی خواهد ماند و به عنوان یک حرکت و فکر، جاویدان و ماندگار خواهد شد.
صوفی داشتن ارزش را برای پیام از ویژگی های مهم آن برای انتشار برشمرد و گفت: پیام باید دارای ارزش باشد و تولید کننده آن هم باید ارزشمند باشد و انتشار پیام باید در بستری مناسب صورت پذیرد.
وی در جمع اعضاء و مسئولین باشگاه رادیویی جوان رعایت اصول و ضوابط کار در رسانه و تبعیت و احترام به ایدئولوژی های آن را نسبت به ایدئولوژی های شخصی از ویژگیهای اخلاق حرفه ای در برنامه سازی برشمرد و افزود: نگاه حرفه ای در رسانه های قدیمی و پیشرو در جهان این است که همه باید براساس تفکر رسانه عمل کنند و این نگاه چه در رسانه های خصوصی و چه دولتی جهان اجرا می شود.
معاون صدا داشتن تعصب نسبت به تبیین و ترویج فرهنگ خودی را از دیگر محورها و مؤلفه های اخلاق حرفه ای در رسانه دانست و تصریح کرد: بیان توقعات شفاف از طرفین جزء اصول حرفه ای کار در رسانه است چون در اصول حرفه ای همه چیز خط کشی شده معین و مشخص است.
صوفی یکی از کارکردهای رسانه را ایجاد تحول در جامعه برشمرد و اظهار داشت: ریسک پذیر بودن و قالب شکنی برای ایجاد تحول در برنامه سازی، خصوصاً در شبکه جوان با توجه به پتانسیل موجود در آن خوب است اما این امر نباید باعث سنت شکنی و شکستن حرمت رسانه و مخاطبان شود چون حفظ شخصیت این دو در دستور کار رسانه قرار دارد و برنامه ساز باید تفکر خود را با تفکر رسانه هماهنگ کند و خود را قبل از این که دیگران او را مورد ارزیابی قرار دهند، ارزیابی کند.
به گزارش روابط عمومی صدا، در ابتدای این نشست معاون صدا با بیان سوالی در این خصوص که معیار حرفه ای بودن در رسانه چیست؟ از هنرجویان حاضر خواست تا تعاریف خود را در این باره عنوان کنند که از جمله محورهای بیان شده توسط هنرجویان باشگاه رادیویی جوان در پاسخ به این سوال می توان به مقوله های ذیل اشاره کرد: داشتن تکنیک، تخصص، شناخت موضوع و رسانه، خلاقیت ، دانش، برنامه ریزی و نظم، دقت، جلوگیری از خود سانسوری، شناخت مخاطب و موقعیت، مخاطب آفرینی، نیاز سنجی و کارگروهی و تیمی، شناخت مرزها، داشتن نگاه تیزبین ، ریسک پذیر بودن ، داشتن صداقت، پاسخگو بودن، عشق به کار، مولف بود، داشتن هدف.
پایان پیام/
نظر شما