خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد جامع «محمد الأمین» یکی از بزرگترین مساجد لبنان در میدان الشهداء در بیروت به شمار می آید.
مساحت این مسجد به بیش از 10 هزار متر مربع می رسد و گنجایش آن نزدیک به بیش از پنج هزار نمازگزار است. معماری بی نظیر آن الهام گرفته از هنر معماری زیباترین مساجد عثمانی است، به همین دلیل این مسجد از زیباترین مکان های گردشگری در بیروت و لبنان به شمار می آید.
این مسجد جامع در آغاز به عنوان زاویه صوفی ها با نام «زاویه شیخ محمد ابوالنصر» در سال 1853 میلادی تاسیس شد. «عبدالمجید» سلطان عثمانی قطعه زمینی را به شیخ محمد ابونصر از علمای دینی لبنان اهدا کرد تا زاویه ای را برای عبادت و آموزش دینی تاسیس کند. سپس این شیخ این زاویه را به مسجد کوچکی تغییر داد و نام آن را «محمد الأمین صلی الله علیه و آله و سلم» گذاشت.
در نیمه قرن 21 مسئولان لبنان تصمیم گرفتند تا این مسجد را توسعه دهند و به مسجد جامع تبدیل کنند. اگرچه جنگ داخلی لبنان باعث شد تا این طرح به تاخیر بیفتد. اما سنگ بنای مسجد جامع کنونی در سال 2002 میلادی از سوی «رفیق حریری» نخست وزیر پیشین لبنان گذاشته شد و ساخت کامل این مسجد در سال 2007 میلادی به پایان رسید و در 17 اکتبر 2008 میلادی افتتاح شد.
طراحی داخلی باشکوه مسجد جامع محمد الأمین به سبک دوره عثمانی از ستون های بزرگ حکاکی شده و دیوارهای پرنقش و نگار و مزین به آیه های قرآنی که به زیباترین خط عربی نوشته شده است، چشم ها را خیره می کند. در این مسجد لوسترهای کریستالی بزرگ و زیبا که از سقف آن آویزان است، دیده می شود.
اما طراحی بیرونی این مسجد باشکوه بیروت با چهار گلدسته بی نظیر خودنمایی می کند. ارتفاع این گلدسته ها به بیش از 75 متر می رسد و می توان این گلدسته ها را از مناطق مختلف بیروت مشاهده کرد. همچنین گنبدهای بزرگ و کوچک آن به رنگ آبی فیروزه ای است که به مسجد سلطان احمد در استانبول شباهت بسیار دارد.
در خارج از این مسجد آرامگاه رفیق حریری وجود دارد . همچنین در کنار این مسجد رستوران هایی که لذیذترین غذاهای لبنانی را ارایه می دهند، قرار گرفتند.
نظر شما