به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر ،با توجه به بحران آب طی سال های اخیر به ویژه در حوزه کشاورزی توجه به کاشت گیاهان کم آب بر همواره مورد تاکید جهاد کشاورزی قرار گرفته و این وزارتخانه در راستای تشویق کشاورزان به کاشت انواع گیاهان کم آب بر همراهی و همکاری لازم را داشته است.
در این زمینه کاشت گل محمدی به عنوان یک گیاه کم آب بر و در عین حال پر بازده با توجیه اقتصادی و ارزش افزوده بالا مرد توجه قرار گرفته است .
گلمحمدی از مهمترین انواع گلهای رز در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی است. این گل به علت داشتن رایحه فوقالعاده و تنوع ارقام، در بسیاری از مناطق دنیا کشت میشود و ایران از قدیمیترین کشورهای تولیدکننده گلاب در جهان بهشمار می رود امروزه گل محمدی در صنایع غذایی، داروسازی و عطرسازی جایگاه ویژهای یافته است و استفاده زیاد از آن در حوزه گیاهان دارویی نقش مهمی را در صادرات دارد.
استان همدان نیز شرایط اقلیمی کشت گل محمدی را داشته و در سال های اخیر احداث باغات گل محمدی در استان همدان به صورت اقتصادی و هدفمند در برنامه کاری جهادکشاورزی قرار گرفته است و امروزه شاهد توسعه باغات گل محمدی در مساحت های بالا در این استان هستیم.
گل محمدی شرایط اقلیمی سازگاری خوبی دارد به طوریکه در مناطق کم باران رشد دارد و به گفته مسولان جهاد کشاورزی استان بیش از ۲۵۰ هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت گل محمدی است و سالانه بیش از ۳۰۰ تن گل محمدی در استان همدان تولید میشود.
ملایر به عنوان شهرستان پیشرو در کشت گلمحمدی در استان همدان بوده که در برداشت گل محمدی نیز رتبه نخست را در استان دارد.
«سید مهدی میرباقری» در گفت وگو با خبرنگار شبستان در ملایر با اشاره به شرایط اقلیمی ملایر در حوزه تولیدات گیاهی گفت ملایر در تولید گل محمدی رتبه برتر استان را دارد .
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه در حال حاضر سطح زیر کشت گل محمدی در ملایر ۱۴۸ هکتار است گفت: از این میزان ۱۰۵هکتار بارور و ما بقی نابارور است که طی سالهای آینده به باروری میرسد.
وی از پیشبینی برداشت۲۱۰ تن گل محمدی در سال جاری از اراضی ملایر خبر داد و افزود: برداشت گل محمدی از ۲۰ اردیبهشت ماه شروع شده و تا چند روز آینده ادامه دارد.
وی با بیان توسعه سطح سطح زیر کشت گل محمدی جز برنامههای جهاد کشاورزی ملایر است گفت تا سال آینده ۲۰ هکتار به اراضی سطح زیر کشت گل محمدی در ملایر افزوده خواهد شد.
میر باقری با اشاره به شرایط خوب شهرستان و استقبال کشاورزان از کشت گل محمدی یکی از مشکلات گل محمدی را در حال حاضر کم بودن کارگاه فرآوری و اسانس گیری این محصول دانست و تصریح کرد:از نظر بازاریابی و خرید محصول از کشاورزان نیز باید بیشتر حمایت شود.
وی تشکیل یک اتحادیه و یک شرکت تعاونی را برای فرآوری و عرضه بهتر این محصول را از نیازهای کشاورزان در این زمینه دانست و تصریح کرد: در بحث صادرات و پتانسیل جای کار زیادی دارد .
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک واحد فرآوری گیاهان دارویی از جمله گل محمدی در یکی از روستاهای ملایر احداث شده اما به دلیل برخی مشکلات هنوز راهاندازی نشده گفت: باید این مشکلات رفع شود تا بتوانیم در حوزه فرآوری تولیدات گیاهی شهرستان موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه گل محمدی به صورت غنچه ،گل تر و گل خشک در بازارها و همچنین گلاب با فرآوری در کارگاه های سنتی ملایر و توسط مشاغل خانگی عرضه میشود گفت: با توجه به اینکه این محصول توجیه اقتصادی خوبی دارد اما به دلیل افزایش هزینه های کارگری و نبود بازار عرضه گل محمدی در زمان برداشت باعث شده که باغداران با مشکلاتی در این زمینه مواجه شوند.
میر باقری با بیان اینکه ملایر در زمینه کشت گیاهان دارویی از جمله نعنا فلفلی، آویشن، بومادران، زعفران ظرفیت های خوبی را دارد تصریح کرد: ۱۰۸ هکتار از اراضی شهرستان ملایر زیر پوشش گیاهان دارویی است و سالانه ۲۸۴ تن انواع گیاهان دارویی در شهرستان ملایر تولید می شود.
وی با بیان اینکه تولید گیاهان دارویی میتواند زمینه توسعه و اشتغال زایی شهرستان را به همراه داشته باشد در راستای حمایت از کشاورزان در این زمینه تاکید کرد.
نظر شما