به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، ویروس کرونا که از اسفند پارسال همزمان با اکثر استان های کشور در استان هرمزگان هم شیوع پیدا کرد، این روزها چنان سرعتی به خود گرفته که نگرانیها از ادامه این روند و تبدیل آن به بحرانی فراگیر را افزایش داده است.
تنها در طول یک هفته گذشته بیش از هزار و ۳۰۰ هرمزگانی به بیماری کرونا مبتلا شده اند و روز به روز به آمار مبتلایان در هرمزگان افزوده می شود و این زنگ خطر جدی برای مردم استان است.
در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسفند ماه و در ایام نوروز در هرمزگان نسبت به استان های دیگر بسیار پایین بود و جز استان های سفید محسوب می شد، اما هم اکنون این وضعیت تغییر کرده است و پس از تعطیلات نوروزی تا کنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان سیر صعودی به خود گرفته است و هرمزگان جز استان های با وضعیت قرمز محسوب می شود.
دکتر « حسین پور »، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این باره گفت: از ابتدای اپیدمی تاکنون بیش از ۲۱ هزار مورد نمونه گیری آزمایشگاهی داشتیم که منجر به تشخیص ۴ هزار و ۶۰۰ مورد بیماری کووید ۱۹ مثبت در استان شده است.
اما نکات قابل توجه این است که با وجود اینکه این بیماری خطرناک سلامت خانواده ها را نشانه گرفته است و شهر در وضعیت قرمز است اما مردم این موضوع را عادی پنداشته و در بازار های و سواحل به راحتی بدون رعایت نکات بهداشت فردی حضور می یابند.
خانم محمدی، یکی از شهروندان بندرعباسی نیز می گوید: حضور بالای مردم از جمله خود بنده در سطح شهر نشان می دهد نسبت به بیماری کرونا بی توجه هستیم.
آقای زمانی، یکی دیگر از شهروندان نیز که بدون ماسک در بازار ماهی فروشان حضور دارد، می گوید: آمده ام چند کیلو ماهی بخرم و سریع به خانه برگردم.
وی در پاسخ به اینکه چرا از ماسک استفاده نکردید نیز می گوید: ماسک و دستکش در ماشینم دارم.
شهروندان دیگری که در ساحل در کنار هم ایستاده اند نیز در پاسخ به این سوال که چرا ماسک نگذاشتید می گویند: عمر دست خداست و ما خودمان می دانیم مریض نیستیم و مشکلی نداریم.
نکته جالب توجه تر اینکه برخی شهروندان اصلا بیماری کرونا را باور نداشته و این موضوع را شایعه می دانند!
آقای محمودی که بومی بندرعباس نیز هست می گوید: کرونا شایعه است زیرا تاکنون در همسایه ها و دوستان و اقوام هیچ مورد کرونا ندیده ام.
اما از موضوع رعایت نکردن و کم توجهی مردم که بگذریم؛ مسافرت های غیرضروری هم نگرانی ها را از افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میرها در هرمزگان بیشتر کرده است.
یکی از مسافران که با خانواده از شیراز به بندرعباس سفر کرده در پاسخ به اینکه وضعیت هرمزگان قرمز است چرا به این استان سفر کردید، می گوید: خانواده اصرار داشتند و از در خانه ماندن خسته شدیم به همین دلیل چند روزی تصمیم به سفر گرفتیم.
برای مقابله با بیماری کرونا باید مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد و سبک زندگی را تغییر دهیم.
دکتر « فاطمه نوروزیان »، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز می گوید: سبک زندگی مردم باید تغییر کند و در غیر این صورت زندگی خودمان و خانواده هایمان به خطر افتاده است.
وی افزود: مردم باید خرید اینترنتی انجام دهند و از مهمانی گرفتن، جشن های عروسی و حتی مراسم های عزاداری نیز خودداری کنند زیرا تمام این مراسم ها سبب می شود بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
همان طور که مشخص است برای شکست کرونا نباید منتظر دارو و واکسن باشیم و باید برای سلامتی خودمان بهداشت فردی را رعایت کنیم.
وضعیت بیماری کرونا جز با رعایت کردن ما مردم و جدی گرفتن این بیماری بهبود نخواهد یافت؛ بنابراین بهتر است برای سلامتی خود و خانواده هایمان قدری جدی تر نسبت به این بیماری برخورد کنیم.
نظر شما