جزئیات دریافت تسهیلات بیش از ۱۷ هزار  کسب و کار آسیب دیده  از کرونا در گلستان

بی باک گفت: در استان گلستان ۱۷ هزار و ۸۶۳ طرح برای دریافت تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا پیامک دریافت کردند که می توانند در سامانه دریافت تسهیلات ثبت نام کنند.

خبرگزاری شبستان -گرگان، داود خاندوزی؛ کرونا ریه های اقتصاد بسیاری از مشاغل را از مشکلات مالی تنگ کرد و دولت برای آنکه بسیاری از بنگاه های اقتصادی ورشکست نشوند و بتوانند در این روزهای سخت اقتصادی سرپا بمانند تسهیلاتی را تحت قالب تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در نظر گرفت.

 

همچنین واحدهایی که بر اثر شیوع بیماری تعطیل و کارگران خود را تعدیل کردند کارگران آنها مشمول دریافت حق «بیمه بیکاری» شدند   واحدهایی که علی‌رغم وارد شدن خسارت، اشتغال خود را حفظ و حق و حقوق کارگرانشان را پرداخت کرده‌اند دولت برای آنها «تسهیلات بانکی» 12 درصد در نظر گرفت.

 

 14 رسته شغلی «مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ ها، بوفه‌ ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه‌ خانه‌ ها، اغذیه فروشی‌ ها»؛ «مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ‌ها، هتل‌آپارتمان‌ ها، مجتمع‌ های جهانگردی و گردشگری، مهمان‌ پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ‌ها، زائرسراها، مراکز بوم‌ گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بین ‌راهی و موزه ‌ها»؛ «حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جاده ‌ای، ریلی و دریایی»؛ «حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری»؛ «دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی»؛ «تولید و توزیع پوشاک»؛ «تولید و توزیع کیف و کفش»؛ «مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه»؛ «مراکز، باشگاه‌ ها و مجتمع‌ های ورزشی و تفریحی»؛ «مراکز و مجتمع‌ های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه ‌ای»؛ «مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی»؛ «واحدهای پرورش مرغ گوشتی»؛ «مراکز تولید محصولات گلخانه‌ ای، مراکز عرضه گل، گیاه و ماهیان زینتی»؛ «آموزشگاه ‌های رانندگی، آرایشگاه‌ ها، سالن ‌های زیبایی و گرمابه» و «مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره‌ برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فعال در حوزه ‌های درمانی و تشخیصی اعم از آزمایشگاهی و پاراکلینیکی» که از کرونا آسیب‌ دیده‌اند از این تسهیلات بانکی برخوردار می‌شوند.

 

اما ابهامات زیادی برای دریافت این تسهیلات مطرح بود و در مراجعه به خبرنگار خبرگزاری شبستان برخی از بنگاه های اقتصادی مشمول این طرح خواهان توضیحات بیشتر از سوی مسئولان امر شدند.

 

به این منظور به سراغ «موسی بی باک»، معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان رفتیم تا با وجود مشغله های زیاد کاری به ویژه برای رسیدگی به مشکلات بنگاه های اقتصادی و حفظ اشتغال موجود در سال جهش تولید به پرسش ها و سوالات ما پاسخ دهد.

 

*از تسهیلات حمایتی دولت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا بگویید؟

تسهیلات حمایتی کرونا برای چهارده رسته شغلی که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا متحمل شدند در نظرگرفته شده است.

 

این مشاغل دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند و این تسهیلات برای واحدهای اختصاص پیدا می کند که نیروهای کار آنها شاغل و بیمه باشند و یعنی مبنای پرداخت، عدم تعدیل نیروها در نظر گرفته شده است.

 

کارفرمایان به محض دریافت پیامک می‌توانند با مراجعه به سامانه کارا به نشانی اینترنتی kara.mcls.gov.ir اطلاعات خود را ثبت کنند. بعد از این مرحله، اطلاعات کارفرمایان برای بانک‌ها ارسال و روند پرداخت تسهیلات آغاز می‌شود.

 

نرخ سود این تسهیلات ۱۲ درصد است و مبلغ آن نیز با توجه به میزان نیرو‌های کار هر واحد کسب و کار متغیر است و دولت در قالب این تسهیلات به ازای هر کارگر شاغل که به صورت موقتی تعطیل شده باشد ۱۲ میلیون تومان به هر کارگاه پرداخت می‌شود و چنانچه نوع شغل به گونه‌ای باشد که بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا کارگاه تعطیل شده باشد، این مبلغ به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان خواهد بود.

 

همچنین برای مشاغل خویش فرمایی مثل حوزه حمل و نقل تسهیلات در سقف 6 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

 

برای این تسهیلات دوره تنفس سه ماهه در نظر گرفته شده است و هدف از این تسهیلات حفظ بنگاه های اقتصادی و حفظ نیروهای شاغل در آن بنگاه ها است.

 

*پرداخت تسهیلات کرونا به مشاغل چند درصد در استان عملیاتی شده است؟

در استان گلستان 17 هزار و 863 طرح پیامک برای دریافت تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا دریافت کردند که می توانند در سامانه ثبت نام کنند.

 

خویش فرمایی مروبط به حوزه حمل و نقل عمده افرادی هستند که این پیامک برای آنها ارسال شده و مابقی نیز  واحدهایی هستند که شامل شیوه نامه می شوند و جزو 14 رسته ای قرار دارند که به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان گلستان با آسیب رو به رو شدند.

 

این واحدها پس از ثبت نام توسط دستگاه های اجرایی مرتبط بررسی می شوند و در صورتی که واجد شرایط باشند پرونده آنها به بانک ارجاع می شود و بر اساس آن بانک ها نیز نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام می کنند.

 

*زمان پرداخت تسهیلات به این واحدهای آسیب دیده از سوی بانک ها مشخص است؟

17 بانک عامل و موسسه اعتباری در سطح استان مسئولیت پرداخت این تسهیلات را برعهده گرفتند و منتظر ارجاع طرح ها از سوی تهران هستیم.

 

برای بانک های عامل و دستگاه های اجرایی جلسه توجیهی برگزار کردیم و هماهنگی عمومی صورت گرفته است و کاربرهای لازم از طریق سطح ملی برای استان ها و بانک ها مشخص شده است و در حال حاضر در بانک ها و دستگاه های اجرایی کاربر مشخص است.

 

*برای پرداخت این تسهیلات به بانک ها تخصیص اعتبار صورت گرفته است؟

547 میلیارد تومان اعتبار استانی برای این منظور به گلستان اختصاص پیدا کرده است و مسئولیت پرداخت این تسهیلات 17 بانک و موسسه اعتباری است.

 

*اگر افرادی برای دریافت این تسهیلات با مشکل رو به رو شدند باید به کجا مراجعه کنند؟

افرادی که برای دریافت این تسهیلات با مشکل رو به رو می شوند، می توانند به مدیریت بانک ها مراجعه کنند.

 

ماده 11 شیوه نامه پرداخت این تسهیلات در خصوص اصل وثیقه عنوان کرده است که باید چگونه باشد.

 

کارفرمایان توجه داشته باشند پرداخت تسهیلات تا سقف 16 میلیون تومان سفته فرد متقاضی و یا چک به تشخیص بانک، 16 تا 48 میلیارد تومان سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه یک ضامن می تواند ضامن واحد اقتصادی یا کارمند باشد، 48 تا 160 میلیون تومان سفته یا چک متقاضی به همراه با ضمانت دو نفر، 160 میلیون تومان تا 200 میلیون تومان علاوه بر سفته یا چک متقاضی به تشخیص بانک نیاز به ارائه سه ضامن به بانک دارد.

 

برای تسهیلات 200 میلیون تومان به بالا نیز ارائه تضامین لازم از سوی صندوق های ضمانتی و به تشخیص بانک هر وثیقه ای را می تواند بپذیرد.

 

*یکی از مشکلات بنگاه های اقتصادی برای دریافت این تسهیلات این است که با توجه به تعطیلی واحد اقتصادی با مشکلاتی مثل چک برگشتی و یا عقب افتادگی اقساط بانکی رو به رو هستند، چه تدبیری در این خصوص اندیشیده شده است؟

ماده 13 این شیوه نامه  اشاره کرده است که به استناد بند چهارم ماده هفت این دستورالعمل واحدهای کسب و کار  متقاضی این تسهیلات از محدودیت های مربوط به بدهی غیر جاری متقاضی و ذی نفعان، رعایت نسبت مالکانه، مفاد شیوه نامه رعایت شاخصه های مالی در اهدای تسهیلات سرمایه در گردش اشخاص حقیقی و حقوقی توسط بانک های دولتی به منظور بهره مندی از تسهیلات و چک برگشتی که از تاریخ 20 فروردین تا 31 خرداد 99 ایجاد شده است (مقرر در ماده پنج مکرر الحاقی صدور چک) مستثنا بوده و مؤسسات اعتباری موظف به رعایت این مسئله هستند.

 

در تاریخ مذکور اگر بنگاه های اقتصادی چک برگشتی و یا اقساط معوق داشته باشند بانک ها مکلف هستند که تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا را بپردازند.

 

*برخی واحدها بیان می کنند تسهیلات در حوزه اشتغال دریافت کردیم و بنا بود که این تسهیلات به آخر قرارداد اهمال شود اما ظاهراً این اتفاق نیفتاده است، این افراد چگونه می توانند پیگیر این مسئله باشند؟

باید بررسی شود که قرارداد این بنگاه ها در چه قالبی است، تسهیلات اشتغال متفاوت است و یک بخشی مثل تسهیلات عشایری و روستایی  را داریم و باید بررسی شود منابع آن از کجا تأمین شده است.

 

اگر در خصوص تسهیلات روستایی باشد در آیین نامه مربوطه طبق ماده 11 تعیین دوره استفاده از تسهیلات مدنی حداکثر دو سال و دوره تنفس یک سال و دوره فروش اقساطی 6 سال است و تأمین مالیات سرمایه در گردش 18 ماه است و بانک ها مکلف هستند این موضوعات را رعایت کنند.

 

در بحث سیل امهال تسهیلات داشتیم و بانک ها مکلف هستند که آن را رعایت کنند، در بحث کرونا فعلاً پرداخت تسهیلات به صورت حمایتی داریم که باید از طریق کارگروه های مربوطه پیگیری شود.

 

*سخن پایانی

افراد واجد شرایط می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند و اگر در حین ثبت نام با مشکل رو به رو شدند، می توانند گزینه اعتراض را بزنند تا بتوانیم این موضوعات را بررسی کنیم.

 

برای دریافت این تسهیلات سازمان تأمین اجتماعی شرایط بیمه کارگران این مشاغل را بررسی می کند.

 

کد خبر 938092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha