خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد «حاج بهاء الدین الحریری» در منطقه مکسر العبد در ورودی صیدای الشمالی قرار دارد. مساحت داخلی این مسجد هفت هزار و 500 متر مربع و مساحت کل آن 9 هزار متر مربع است. به همین دلیل بزرگ ترین مسجد شهر صیدا به شمار می آید.
مسجد حاج بهاء الدین الحریری زیباترین مسجد این شهر از نظر بناست و بیشتر هزینه ساخت این مسجد را «رفیق حریری» نخست وزیر پیشین لبنان پرداخت کرد. این مسجد در سال 19 مارس 2006 میلادی افتتاح شد.
ورودی این مسجد از شمال، شرق و غرب است و بوستانی از گل و درخت به مساحت سه هزار متر مربع آن را احاطه کرده است. آرامگاه حاج «بهاء الدین الحریری» پدر رفیق حریری در برابر این بوستان قرار دارد.
این مسجد دو نمازخانه برای زنان و مردان دارد که گنجایش این دو نمازخانه به پنج هزار نمازگزار می رسد. برهمین اساس، نمازخانه آقایان سه هزار و 500 تا چهار هزار نمازگزار گنجایش دارد. نمازخانه بانوان در طبقه بالای این مسجد قرار دارد و گنجایش آن به بیش از پنج هزار نمازگزار می رسد.
در این مسجد یک منبر چوبی زیبا و بلند قرار دارد و بالای این منبر یک گنبد زیبا ساخته شده است. در سمت چپ این منبر، یک محراب وجود دارد که از سنگ مرمر بسیار زیباست. روی آن آیه کریمه «کلما دخل علیها زکریا المحراب وجد عندها رزقا» منقوش شده است. در پشت این منبر نیز اتاق امام جماعت این مسجد و اتاق دیگری برای مؤذن قرار دارد.
دیوارهای این مسجد نیز با نقش و نگارهای زیبا، پتینه کاری و طلاکاری مزین شده است. اسم جلاله (الله) و نام پیامبر اکرم محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) و آیه هایی از قرآن کریم در همه صحن و رواق های این مسجد دیده می شود.
ورودی شرقی این مسجد به نام ورودی «العید» است. این ورودی به سالن پذیرایی و استقبال راه دارد. سالن بسیار بزرگی که مخصوص اعیاد و جشن هاست. در طبقه پایین ورودی شرقی رواق بزرگی متشکل از دو سالن قرار دارد. بین این دو سالن یک لوح بزرگ گذاشته شده است که روی آن نام سازنده این مسجد و تاریخ مرگ رفیق حریری و تاریخ افتتاح این مسجد حک شده است. در طبقه پایین سالن هایی ویژه کلاس های قرآن کریم، وضوخانه و کتابخانه قرار دارد.
ورودی غربی این مسجد نیز دو بخش بانوان و آقایان دارد. ورودی بانوان به طور مستقیم به مرکز وضوخانه و نمازخانه ویژه بانوان منتهی می شود. اما ورودی آقایان دو راه دارد که یکی به وضوخانه و حمام ها و سالن فعالیت ها و عزاداری می رسد و دیگری به درمانگاه که مساحت آن به 350 متر مربع می رسد، و کتابخانه و راه پله ای که به طور مستقیم به صحن مسجد می رسد، منتهی می شود.
این مسجد دو گنبد دارد که یکی از این گنبد ها بسیار بزرگ است. به همین دلیل مسجد حاج بهاء الدین الحریری بزرگ ترین گنبد در خاورمیانه را دارد و ارتفاع آن به 44 متر مربع می رسد. در کنار این گنبد بزرگ دو گلدسته قرار دارد که روی آنها یک هلال برونزی است.
معماری این مسجد مشابه معماری دوره عثمانی و ملوکی است. به طوری که معماری این مسجد به مشهورترین مسجد شهر استانبول یعنی مسجد «السلطان احمد» شباهت دارد.
نظر شما