به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، نسل جوان و نوجوان جامعه امروز سرمایه های آینده کشور هستند، سرمایه ای که نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کرد و مهم ترین عامل در حفظ این سرمایه تربیت درست، به موقع و دینی جوانان است.
امروزه شاهد رواج هجمه های فرهنگی، دسیسه ها و آسیب های اجتماعی هستیم که دشمنان به صورت خاموش در حال ترویج آن و تلاش برای به گمراهی کشاندن جوانان هستند، هجمه هایی که اگر از آن غافل شویم که به تدریج بنیان خانواده را به تباهی خواهند کشاد.
استفاده از ظرفیت های فرهنگی و تربیتی در کنار کانون خانواده و نهادهای آموزشی فرصتی برای تربیت نسلی انقلابی و ارتقای معنویت و اخلاق در جامعه است.
کانون های فرهنگی هنری مساجد ظرفیتی عظیم برای تربیت دینی جوانان هستند
استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به بهترین شکل مورد توجه قرار گیرد و با جذب حداکثری جوانان و نوجوانان، آگاهی بخشی، روشنگری و بصیرت بخشی بین این قشر در تربیت دینی نسلی انقلابی گام برداشت و فرصت هجمه و نفوذ فرهنگی را از دشمن گرفت، مسجد کانون تربیت و تعالی روح و معنویت است و حضور نوجوان در مسجد زمینه ساز تقویت بنیه های دینی در جامعه و بین نسل امروز خواهد بود.
کانون های مساجد در کنار جذب جوان و نوجوان باید توانایی حفظ این حضور را داشته باشند و ضروری است راهکارهایی همچون اجرای برنامه متنوع، هدفمند و با انگیزه برای نسل امروز درنظر بگیرند.
درنظر گرفتن برنامه های متنوع فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تفریحی در کنار برنامه های دینی امری مهم برای تعالی روح و روان نسل امروز بوده که نباید از آن غافل شد، داشتن بودجه کافی در کانون های فرهنگی هنری مساجد و برگزاری دوره های آموزشی متفاوت ظرفیتی دیگر برای تقویت حضور نسل جوان در مساجد است.
دوره های علمی و آموزشی در کنار مهارت آموزی به نسل امروز می تواند زمینه ساز شکوفایی استعداد جوانان در زمینه های مختلف باشد و در این زمینه می طلبد با مدیریت، برنامه ریزی و بهره مندی از ظرفیت اساتید حوزه و دانشگاه دوره های متنوعی برای جوانان در مساجد برگزار شود و نقش دینی و تربیتی مساجد پررنگ تر شود.
راه اندازی کتابخانه در مساجد و تقویت این ظرفیت در کنار تبیین فرهنگ مطالعه و کتابخوابی فرصتی را فراهم می آورد تا جوانان و نوجوانان بتوانند وقت بیشتری را در این کانون تربیتی و دینی سپری کنند و هرچه بیشتر جوان و نوجوان با امام جماعت و روحانی مسجد انس بگیرد، شاهد رشد اخلاق و معنویت و تقویت بنیه دینی نسل امروز خواهیم بود و از نظر روحی نسل نو بهتر آماده پذیرش معارف دین و آموخته های تربیتی خواهند شد و وقتی نوجوان و جوان ما از نظر روحی آماده باشد، هیچ هجمه و آسیبی نمی تواند بنیه معنوی آنان را کمرنگ سازد.
تربیت درست و موقع نسل امروز رسالتی بس خطیر بوده که در کنار نقش خانواده نهادهای متفاوتی می توانند ایفای نقش کنند و مساجد و کانون های فرهنگی هنری یکی از نهادهای مهم و تؤثیر گذار بوده که باید به بحث تربیتی جوانان و نوجوانان بپردازند.
ارتقای معرفت دینی جوان به آموزه های دینی و معنوی در ارتقای معنویت در جامعه نقش آفرین بوده و جامعه و جوانان را در برابر هجمه های خاموش دشمن در امان نگه می دارد، با استفاده از ظرفیت مساجد و کانون های فرهنگی هنری باید خدا محوری، عدالت خواهی، روحیه انقلابی گری، ایمان و تقوا و روحیه جهادی، تلاش و پشتکار را بین نسل جوان را تقویت بخشید و با تبیین این مؤلفه ها جوانان را به سمت ارزش ها رهنمون ساخت تا هر ضد ارزشی نتواند جوان ما را از پای دربیاورد.
نظر شما