همایش «گام دوم تبلیغ» در خراسان جنوبی برگزار می شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی از برگزاری همایش «گام دوم تبلیغ» در استان خبر داد و گفت: این همایش که مقدمه برگزاری کنگره «تبلیغ» در سال ۱۴۰۰ است، با هدف تجلیل از فعالان فرهنگی در حوزه های مختلف برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام «احمد رضایی» صبح امروز شنبه (31 خرداد) در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته تبلیغ و اطلاع رسانی دینی اظهار داشت: مبلغان به عنوان سنگربانان دفاع از ارزش‌های دینی در عرصه‌های مختلف مطرح هستند و اصحاب رسانه نیز مبلغ ارزش ها محسوب می شوند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه همه انسان ها می دانند که خداوند برای خلقت عالم و انسان اهدافی داشته است، افزود: رسیدن به اهداف خلقت نیاز به تبلیغ، تبیین و ترویج دارد و اهمیت تبلیغ دین بر هیچ کس پوشیده نیست.

 

وی در ادامه بیان کرد: تبلیغ دین موردی و مقطعی نیست و دین داری یک مسئله ضروری برای زندگی بشر و رسیدن به قله های انسانیت است؛ اگر برخی از انسان ها به بالاترین درجه معرفت رسیدند قطعا در سایه تبلیغ دین بوده است.

 

حجت الاسلام رضایی با اشاره به هفته تبلیغ و اطلاع رسانی دینی گفت: باید همه مردم خودشان را مبلغ بدانند؛ هر کسی می تواند مبلغ باشد؛ در حال حاضر شاهد حمله تمام عیار دشمن هستیم و با یک جنگ ترکیبی دست و پنجه نرم می کنیم و دشمنان اسلام و نظام تمام ارزش های مادی و معنوی ما را مورد هجمه قرار داده اند و سلامت مردم ما را به خطر انداختند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در ادامه اظهار داشت: در بخش جنگ نرم باید نهادهای دینی، تبلیغی و حوزوی به میدان بیایند و حملات دشمن را دفع کنند؛ در این راستا باید امکانات و برنامه هایی را فراهم کنیم؛ یکی از کارها برای مقابله با هجمه های دشمن ساخت مساجد و هیئات مذهبی و خانه های عالم است.

 

وی با اشاره به اینکه باید سربازانی را برای جنگ نرم پرورش دهیم، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه دارد که فضای تبلیغ دین را برای مبلغین فراهم کند و خروجی های حوزه علمیه را برای تبلیغ و ترویج دین به کار گیرد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه 6 هزار نفر مبلغ در طول سال در استان به تبلیغ دین می پردازند، افزود: 600 هزار روز تبلیغ در استان انجام می شود و مبلغان به روستاهای بالای 100 خانوار اعزام می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه 226 خانه عالم تاکنون در استان ساخته شده است، ادامه داد: در سال جاری 10 مبلغ دیگر جذب خواهیم کرد و در مجموع 105 مبلغ مرتبط با سازمان تبلیغات در استان خواهیم داشت و میانگین حق الزحمه ای که به روحانیون مستقر پرداخت می شود 900 هزار تومان است.

 

حجت الاسلام رضایی بیان کرد: علاوه بر روحانیون مستقر استان، روحانیون دیگری نیز از سایر استان ها داریم؛ در ایام ماه محرم هیچ روستایی در استان وجود ندارد که از حضور روحانیون بی نصیب بماند.

 

وی با توجه به اینکه در مناسبت های مختلف طول سال مشکل روحانی نداریم، افزود: اما در بحث استقرار کمبود روحانی داریم؛ می توانیم در حال حاضر 50 روحانی را جذب کنیم و این موضوع به جذب اعتبارت مورد نیاز بستگی دارد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با توجه به اینکه در 860 مدرسه استان نماز جماعت اقامه می شود، گفت: در خراسان جنوبی 2 هزار و 180 مسجد برای شیعیان و اهل تسنن وجود دارد که از این تعداد یک هزار و 540 مسجد در مناسبت های مختلف فعال هستند و 589 مسجد در طول سال به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند.

 

حجت الاسلام رضایی در ادامه گفت: سیاست ما این است که مساجد به سمت تراز اسلامی و انقلابی حرکت کنند و از حالت نمازخانه بودن خارج شوند و به اجرای برنامه های فرهنگی بپردازند؛ ائمه جماعات باید در مساجد امامت کنند و مسجد طراز اسلامی بایستی مشکل گشای مشکلات محله خودش باشد.

 

وی ادامه داد: مساجدی در سطح شهر داریم که نیاز مردم را تامین می کنند؛ در بسیاری از مساجد شاهد حضور حقوقدانان و پزشکان هستیم و می بینیم که برخی از مساجد در راستای توسعه اقتصاد جامعه دست به تولید محصولات مختلف زده است؛ مسجد محله محور یکی از سیاست های ما است که در سال جاری به این موضوع توجه بسیاری خواهیم داشت.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به آغاز طرح امام محله و امام روستا در خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 12 امام محله و 9 امام روستا را در استان پوشش فکری می دهیم درحالیکه این طرح هنوز در اول راه قرار دارد.

 

حجت الاسلام رضایی به بحث مبارزه با آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این راستا مسئولان مساجد و هیئات مذهبی باید به میدان بیایند و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهند و به طرح اجتماعی مسجد محور توجه داشته باشند.

 

وی در ادامه بیان کرد: اگر دستگاه های اجرایی به سمت مساجد بیایند قطعا شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه خواهیم بود و امیدواریم دستگاه های فرهنگی از موازی کاری پرهیز کنند و به تقویت ارتباط خود با یکدیگر بپردازند.

 

مدیرکل سامان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی به بحث ساماندهی، حمایت و هدایت هیئات اشاره کرد و گفت: تاکنون یک هزار و 370 هیئت در خراسان جنوبی شناسایی و ثبت شده اند که نقش خوبی را در دوران دفاع مقدس و بحران ها و مناسبت های مختلف ایفا کرده اند و به فعالیت های اجتماعی بسیار توجه دارند.

 

حجت الاسلام رضایی در ادامه بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم که هیئات مذهبی استان اولین گروه هایی بودند که برای ضد عفونی کردن و کمک و مساعدت به نیازمندان به میدان آمدند و در مراسمات ملی و مذهبی پایه کار هستند و به سمت و سوی خوبی حرکت می کنند؛ یک هزار و 631 مداح و ستایشگر در خراسان جنوبی فعالیت دارند.

 

وی با اشاره به اینکه 800 کلاس قرآن در خراسان جنوبی برگزار می شود، ادامه داد: تاکنون بیش از پنج هزار گواهی آموزشی توزیع کرده ایم و برگزاری دوره های تربیت معلم قرآن را در دستور کار داریم.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سطح استان 70 موسسه قرآنی فعالیت دارند، افزود: 200 خانه قرآن روستایی و شهری تاکنون در استان برپا شده است و بیش از 2 هزار جلسه قرآن در استان ثبت کرده ایم.

 

حجت الاسلام رضایی به فعالیت در فضای مجازی و سایبری اشاره کرد و گفت: 10 کانال و گروه در فضای مجازی راه اندازی کرده ایم و به تبلیغ دین و فرهنگ اسلامی می پردازیم و در این راستا قرارگاه فعالان جمعیت راه اندازی کردیم.

 

وی با بیان اینکه فردا یکشنبه اول تیر همایش «گام دوم تبلیغ» در سراسر کشور برگزار می شود، گفت: این همایش در خراسان جنوبی ساعت 9:45 دقیقه آغاز خواهد شد و هدف از برگزاری این همایش تجلیل از فعالان فرهنگی در حوزه های مختلف است؛ این همایش مقدمه ای برای برگزاری کنگره «تبلیغ» در سال 1400 خواهد بود.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در پایان اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که در راستای جذب جوانان همه مساجد استان از ائمه جماعت توانمند برخوردار شوند.

 

 

 

کد خبر 940447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha