ترویج فرهنگ کتابخوانی، نیازمند سرمایه گذاری در بخش کودکان است

معصومی گفت: نهادینه کردن و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید با سرمایه گذاری بر روی کودکان و نوجوانان انجام شود.

«خدیجه معصومی»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه با بیان اینکه همزمان با تعطیلی مدارس، کتابخانه‌ها نیز تعطیل شدند، اظهار کرد: در این راستا کتابخوانی و کتابداری تعطیل نبوده و در قالب دورکاری همکاران فعالیت‌های لازم را در این حوزه انجام می‌دهند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی افزود: اجرای برنامه پویش هرخانه یک کتابخانه در این ایام نیز برگزار می‌شود و هر فردی که در منزل کتابخانه‌ی کوچیک و کتاب نخوانده داشته باشد، می‌خواند.

معصومی برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع «ما کرونا را شکست می‌دهیم»، مسابقه خلاصه نویسی دور دنیا در 14 روز، مسابقه نوروزی و برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در فضای مجازی از جمله برنامه‌های اجرا شده در این ایام است.

وی افزود: خانواده‌ها و علاقه‌مندان گروه‌های مختلف سنی می‌توانند در این ایام با حضور در این جشنواره کتابخوانی، تا 9 خردادماه سال جاری ضمن پر کردن بهینه اوقات فراغت، از این فرصت بهترین استفاده را برای ارتقای سطح کیفی و کمی مطالعات مذهبی و آشنایی با سیره امام رضا (ع)، امام هادی (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) ببرند.

این مقام مسئول گفت: این جشنواره در سه بخش «فردی»، «گروهی»، «خانوادگی» و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، به‌صورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند. برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه کنید.

معصومی افزود: در این جشنواره، بخش کودک در سه قالب مسابقه نقاشی، فعالیت گروهی، پویش کتابخوان؛ بخش نوجوان به چهار شیوه «ترسیم نقاشی»، «مسابقه چهار گزینه‌ای»، «فعالیت‌های گروهی» و «پویش کتابخوان» و در رده سنی بزرگسالان نیز مشارکت به شیوه‌های «مسابقه چهار گزینه‌ای»، «پویش کتابخوان» و «داستانک نویسی» امکان‌پذیر است.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: 71 باب کتابخانه عمومی نهادی، 22 باب کتابخانه عمومی مشارکتی و 2 باب کتابخانه عمومی مستقل در استان داریم که به ارائه خدمات به اقشار مختلف می‌پردازند.

این مقام مسئول راه‌اندازی کتابخانه سیار به منظور دسترسی مناطق محروم به کتاب، ایجاد کتابخانه در ده شهر فاقد کتابخانه در استان، گسترش خدمت‌رسانی و توسعه خدمات فرهنگی برای جذب مردم به کتابخانه را از جمله برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی برشمرد.

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از یک میلیون و 400 هزار نسخه در کتابخانه‌های کل استان موجود است، افزود: در این راستا بالای 62 هزار عضو فعال و بیش از 758 هزار کتاب امانت برده شده داریم.

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه هر جامعه و فرهنگی برای اینکه به کشور یا جامعه متعالی تبدیل شود باید کتابخوانی را ترویج دهد و در فرهنگ غنی، مطالعه و کتابخوانی جایگاه بالایی دارد و یکی از مهمترین شاخص‌های فرهنگی هر جامعه، میزان مطالعه است.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: نهادینه کردن و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید با سرمایه گذاری بر روی کودکان و نوجوانان انجام شود. و خانواده‌ها باید در این زمینه تلاش کنند و در فرهنگ کتابخوانی بعنوان الگویی برای فرزندان خود باشند.

معصومی گفت: باتوجه به اینکه مسئله آموزش فرزندانمان فقط برعهده آموزش و پرورش است ولی در بحث فرهنگی یک ارگان و نهاد پاسخگو نبوده و همه در این موارد جوابگو هستند. و اداره ها و نهادهای مختلف فعال در زمینه کتاب و کتابخوانی، باید تلاش کنند که بیشترین توان خود را برای حوزه کودک و نوجوانان به کار گیرند.

وی ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری برای ترویج کتابخوانی، کتابخانه‌های عمومی برای همه اقشار بویژه  کودک، نوجوان و جوان برنامه‌های فرهنگی ویژه‌ای تدارک دیده است که ان‌شاءالله، همه این فعالیتها منتهی به پرورنسلی کتابخوان خواهد شد.

 

 

کد خبر 942234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha