به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «فرهاد ابولنژادیان» شامگاه (پنجشنبه ۵ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اقدامات دانشگاه جندی شاپور اهواز در مقابله با کرونا اظهار کرد : زمانی که در ۲۹ بهمن ۹۸ اولین بیمار در قم گزارش شد ، صبح روز ۳۰ بهمن ۹۸ در اولین جلسه ویدیو کنفرانس با وزیر بهداشت تغییر وضعیت هشدار به قرمز اعلام شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در این زمان که کرونا وارد شده بود و از اول اسفندماه که سطح هشدار تغییر کرد، تعریف کیس ما هم تغییر یافت، به این صورت که اگر با تابلوی ساری (سندروم حاد تنفسی، تب، سرفه و تنگی نفس) خود را نشان دهند این افراد مورد سنجش قرار گیرند و غربالگری شوند.
وی با بیان اینکه اولین بیماران خوزستان مبتلا در خوزستان روز چهارم اسفند 98 گزارش شد تصریح کرد: در آن زمان کیت تشخیصی در اختیار نداشیم و اوایل اسفند نمونهها به انستیتو پاستور تهران ارسال میشد اما ۴۸ ساعت بعد ۶ دانشگاه بزرگ کشور از طرف انستیتو پاستور برای تجهیز آزمایشگاههای رنفرانس منطقهای انتخاب شدند.
ابولنژادیان با اشاره به اینکه ما به دلیل اینکه جزء ۱۰ دانشگاه تیپ یک کشور هستیم، دانشگاه اهواز کاندید این قضیه شد و آزمایشگاه را تجهیز کردیم ادامه داد: اوایل کیتهای آزمایشگاهی ما کافی نبود به این علت فقط از بیمارانی که با توجه به شرایط حاد تشخیص احتمالی میدادیم، تست کرونا گرفته میشد.
وی با بیان اینکه در آن بازه زمانی بروز بیماری بالا نبود اضافه کرد: این قضیه تا اواخر فروردین ادامه داشت؛ در ۲۳ فروردین و با آغاز بازگشاییها انتظار گسترش روند بیماری را میدادیم و منتظر بالا رفتن بیماران بودیم که از دوم اردیبهشت روند رو به رشدی را مشاهده کردیم؛ از ۲۶ فروردین آزمایشگاه دوم شروع به فعالیت کرد و تعداد تستها بیشتر شد روند افزایش هم در تشخیص و هم در بروز بالا بود پس نمیتوان گفت به علت تعداد بیشتر تست، تعداد بیماران افزایش پیدا کرد.
کاهش فاصلهگذاری اجتماعی و حساسیت مردم از عوامل افزایش بیماری کرونا
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز دلیل افزایش بیماری را کمتر شدن فاصلهگذاری اجتماعی و حساسیت مردم دانست و بیان کرد: در اهواز بیمارستان رازی و در شهرستانها یک بخش بستری به بیماران کرونا اختصاص داده شده بود که تا 20 اردیبهشت در اهواز فقط این بیمارستان کافی بود و همه تجهیزات و امکانات به سمت بیمارستان رازی توزیع میشد.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان رازی آن زمان، ۲۶ تخت آی سی یو داشت عنوان کرد: به علت اینکه از این بیمارستان خارج نشویم ظرفیت سازی ایجاد و بخشهای همودیالیز و سی سی یو را تبدیل به آی سی یو کردیم و همچنین آی سی یو اورژانس راهاندازی شد و سه آی سی یو اضافه شد و ظرفیت بیمارستان را به ۵۰ تخت ویژه و ۱۵۰ تخت بخش عادی افزایش دادیم.
ابولنژادیان ابراز کرد: بیمارستان طالقانی به ۲ منظور تجهیز شد که اگر در مرحلهای بیمارستان رازی سرریز کند، بتوانیم بیماران را به این بیمارستان انتقال دهیم و اگر نیازی نبود به عنوان نقاهتگاه استفاده شود.
وی اذعان داشت: سپس وارد بیمارستان سینا شدیم و بلوک ۶۰ تخته در این بیمارستان را با تخت عادی تجهیز کردیم و سپس بیمارستانهای امیرالمومنین، شهید منفرد نیاکی ارتش و فاطمه زهرا نیروی انتظامی برای ارائه خدمت تجهیز شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز به بیمارستانهای شهرستانها اشاره کرد و گفت: بیمارستان طالقانی آبادان تا ۱۰ روز گذشته کفاف این کار را میداد اما با تکمیل این بیمارستان، وارد بیمارستان نفت به مقدار کم و سپس وارد بیمارستان تامین اجتماعی شدیم.
وی خاطر نشان کرد: بیمارستان گنجویان در دزفول کافی بود و حتی بیماران شهرستان شوش را هم در این بیمارستان بستری میکردند اما با افزایش ظرفیت این بیمارستان، بیمارستان شوش هم وارد مدار شد؛ در بیمارستان گنجویان ظرفیتسازی و ۲۵ تخت به مجموعه اضافه شده است.
ابولنژادیان با اشاره ظرفیتسازی دانشگاههای بهبهان و شوشتر تاکید کرد: در حوزه درمان تاکنون بیماری بدون تخت آی سی یو و یا تخت بستری نمانده است؛ در پنج روز گذشته در تختهای مراقبتهای ویژه دچار کمبود شدیم که در این شرایط بلوک جراحی قلب بیمارستان گلستان که کاملا مجزا از بخشهای بستری است و شامل یک آی سی یو، سه سی سی یو و یک بخش آنژیوگرافی است را وارد مدار کردیم که صرفا برای ایجاد بخش مراقبتهای ویژه و ظرفیت ۱۰۰ تخت آی سی یو بوده که دیگر مشکلی از لحاظ مراقبت ویژه نداریم.
ثبات آمار بیماران بستری کرونایی از هفته گذشته
وی از ثبات آمار تختهای بیمارستانی در روند بستری شدن عادی از هفته گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: سه روز است که روند بیماران بستری در تختهای عادی کاهشی شده و اولین روزی است که در بخش مراقبت ویژه هم روند کاهشی داریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه این وضعیت را منوط به همکاری و مشارکت مردم و سازمانها دانست و اظهار داشت: ما به ادامه حمایت و همکاری مردم و همچنین اصحاب نیاز داریم به این صورت که کمپین استفاده از ماسک گسترش داده شود و عدم استفاده از ماسک را به عنوان یک نکته منفی در جامعه رواج دهیم و استفاده از ماسک در ادارات را به مطالبه عمومی تبدیل کنیم.
۹ شهر خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارد
وی شهرستانهای ماهشهر، امیدیه، رامهرمز، دزفول، اندیمشک، آبادان، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان را ۹ شهر قرمز استان عنوان کرد و گفت: از ستاد ملی برای اعمال محدودیتها بر اساس شرایط و در اختیار گذاشتن تصمیمگیری به ستاد استانی درخواست کردیم و دیروز جلسه ستاد ملی مصوباتی داشته و این اجازه به استان بهصورت شفاهی داده شده تا در صورت ضرورت اعمال محدودیتها در شهرهای قرمز انجام شود اما بهصورت کتبی نامهای به دست ما نرسیده که اگر مجوز داده شد فقط برای شهرهای قرمز اعمال محدودیتها را خواهیم داشت.
ابولنژادیان اضافه کرد: در اسفند و فروردین اختیار تعطیلات برعهده استاندار بود و اجازه داشتند تا برای اعمال محدودیتها تصمیمگیری کنند اما سپس ستاد ملی تصمیم گرفت که استانها پیشنهادات خود را ارائه کنند و تصمیمگیری نهایی با ستاد ملی باشد.
سلامت مردم را بازیچه مسائل سیاسی قرار نمیدهیم
وی پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام نشدن اهواز به عنوان شهری با وضعیت قرمز به علت مسائل سیاسی است تصریح کرد: ما به هیچ عنوان سلامت مردم را بازیچه مسائل سیاسی قرار نمیدهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه ملاک قرمز بودن شهرها بیماران بستری است یاد آور شد: امکان دارد در روزانه ۳۰۰ بیمار سرپایی و ۳۰ بیمار بستری داشته باشیم که ملاک بیماران بستری هستند.
وی در خصوص پلیس کرونا توضیح داد: این کلمه را برای اولین بار فرماندار آبادان استفاده کرد که نیروی انتظامی به این واژه ایراد گرفت چراکه بار قانونی دارد اما منظور وی نقش بازدارندگی بود تا هرکس به عنوان امر به معروف و نهی از منکر عدم استفاده ماسک را تذکر دهند.
شرایط تصمیمگیری برای بازگشایی مدارس در مهرماه قابل پیشبینی نیست
ابوانژادیان با بیان اینکه شرایط تصمیمگیری برای بازگشایی مدارس در مهرماه قابل پیشبینی نیست عنوان کرد: امتحانات که بهعلت کرونا بهصورت مجازی انجام شد و حتی برخی دانشگاهها قصد امتحان حضوری را داشتند که مانع این کار شدیم و تمامی دانشگاهها از جمله دانشگاه علوم پزشکی امتحانات را بهصورت مجازی برگزار میکنند.
ایمنی جامعه و افراد مبتلای شهر اهواز پایین است
وی ایمنی جامعه و افراد مبتلای شهر اهواز را در بهترین حالت بین ۲۰ تا ۲۵ درصد دانست و بیان کرد: نمونه سرولوژی یکهزار و ۵۰۰ نفر در ۲۰ روز گذشته بررسی شد که ۱۴.۶ درصد مثبت بوده و با احتساب تعداد افراد بدون علامت در جامعه با گذشت ۲۰ روز این آمار بین ۵ تا ۱۰ درصد اضافه شده؛ اگر ایمنی جامعه به ۶۰ درصد برسد ایمنی خوبی است و در کشور، سه شهر رشت، گرگان و قم ایمنی بالای این عدد را دارند البته به دلیل این است که سطح ایمنی جامعه بالاتر رفته بروز بیماری پایین آمده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهوز با اشاره به اینکه این ایمنی که در جامعه اتفاق افتاده در پاییز به کمک ما خواهد آمد خاطر نشان کرد: در پاییز علاوه بر بیماری آنفولانزا ممکن است کرونا را هم داشته باشیم و اگر بروز در تابستان اتفاق بیفتد مرگ و میر کمتر از پاییز است چراکه در پاییز ۲ ویروس هستند که کشندگی ایجاد میکنند.
وی هدف از فاصلهگذاری اجتماعی را پیشگیری از بالا رفتن شیب تند بیماری دانست و ابراز کرد: اگر این بیماری بهصورت تندی بالا رود و تعداد مبتلایان بیشتر از ظرفیت بیمارستانها شود ما به هر روشی از این شیب تند جلوگیری خواهیم کرد تا ابتلا به این بیماری کمتر شده و بتوانیم در بیمارستانها ارائه خدمت کنیم.
ابولنژادیان در خصوص خاکسپاریهای فوتیهای کرونا اذعان داشت: بعد از فوتی، مریض به سردخانه بیمارستان منتقل و به سازمان آرامستانها اطلاع داده میشود که آمبولانس نعشکش سازمان آرامستان متوفی را از بیمارستان تحویل بگیرد و به محل خاکسپاری ببرد؛ پس از سردخانه به بعد دیگر در اختیار ما نیست و با آرامستانها است که این سازمان هم بر اساس ستاد مصوب استانی اقدام به غسل با شرایط معین و پروتکلهای مشخص میکنند و در شهرستانها هم چون غسالخانه جدا ندارند اجازه غسل نمیدهند و متوفی را تیمم میکنند.
تاکنون ۱۰۰ کودک مبتلا به کرونا در خوزستان شناسایی شده است
وی در خصوص مواردی از مبتلایان زیر ۱۵ سال افزود: تنها مرکزی که کودکان مبتلا به کرونا را در استان بستری میکند فقط بیمارستان ابوذر است و در تمام شهرستانها اعلام کردیم که بیماران خود را به این بیمارستان انتقال دهند به دلیل اینکه این بیمارستان فوق تخصصی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز اذعان داشت: از ابتدای شیوع بیماری تاکنون حدود ۱۰۰ بیمار کودک داشتیم که تعدادی قطعی که تست حلق و بینی آنها مثبت بود و تعدادی دیگر تست حلق و بینی منفی اما سی تی اسکن درگیر بوده است؛ در کودکان بدون بیماری زمینهای مورد فوتی نداشتیم فقط چهار مورد بوده که بیماری زمینهای داشتند و از این تعداد یک مورد در خرمشهر نوزاد زیر ۶ ماه بوده است.
وی با بیان اینکه پایش و سنجش با چند روش انجام میشود ادامه داد: ورودی بیمارستان صها و مراکز ۱۶ ساعته از جمله این پایشها است؛ ورودی مراکز ۱۶ ساعته در هفته گذشته شهر اهواز روزانه ۲ هزار و ۵۳۰ مورد بوده که اکنون به یکهزار و ۷۵۰ مورد رسیده و حرکت ما در مراجعه مردم به این مراکز کمتر بوده، بنابراین اگر بیماران را در نظر بگیریم، حرکت کاهشی در اهواز است اما در شهرهای قرمز این روند کاهشی وجود ندارد.
ابولنژادیان در خصوص فوریتهای پزشکی و ارسال آمبولانس بیان کرد: همکاران ما در این مراکز توجیح هستند تا برای چه بیمارانی آمبولانس اعزام و چه بیمارانی را راهنمایی کنند به همین علت زمانی که بیماری تماس میگیرد از او سوالاتی را میپرسند، اگر وضعیت او حاد بود سریعا آمبولانس ارسال میشود اما به طور مثال اگر بیمار فقط تب داشت سوالاتی را میپرسند که اگر مشکل دیگری نداشت صرفا به او میگویند با حفظ پروتکلها به بیمارستان مراجعه کنید.
وی با اشاره به اینکه در شهر اهواز چهار آمبولانس و در هر شهرستان یک آمبولانس را از چرخه درمان خارج و در اختیار بیماران مبتلا به کرونا گذاشتیم اظهار کرد: در حوزه دانشگاه جندی شاپور، ۱۹ آمبولانس اختصاص داده شد؛ باوجود همه اینها منکر اشکالات در سیستم نیستم و تمام مکالمات فوریتهای پزشکی ضبط و تا ۱۵ روز نگهداری میشوند اگر گزارشی مبنی بر ارائه نکردن خدمات به بیماران حاد به ما برسد قطعا بررسی و برخورد خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطر نشان کرد: مردم برای گزارشهای تخلفات میتوانند با شماره مستقیم بازرسی به شماره ۳۳۳۳۱۲۷ تماس حاصل نمایند و یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۴۸۶۰ گزارش دهند.
نیازمند کمک همه دستگاهها در جهت مقابله با کرونا هستیم
وی بر همکاری دیگر دستگاهها و سازمانها با دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد و توضیح داد: چندین بار در ستاد کرونا استان اعلام کردیم که ما به تنهایی نمیتوانیم کرونا را اداره کنیم و نیاز به همکاری و همیاری سازمانها داریم؛ فرماندهی مبارزه با کرونا علوم پزشکی نیست بلکه با استانداری بوده و به همین علت ارگانهای مختلف از ما دستور نمیگیرند و هم تراز ما هستند، به طور مثال پرسنل بسیاری از دانشگاه ها، چهار ماه تعلیل هستند اما دریغ از اینکه یک نیرو را برای ما مامور به خدمت کنند.
ابولنژادیان تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد شهرستان اهواز ۴۰ نفر مامور خدمت برای مرکز شرق و غرب نیاز است تا فقط در محیطی سالم با مردم تماس بگیرند اما این مراکز نیرو کم دارند تا بتوانند در بالین مردم حضور یافته و راهنمایی کنند.
وی عنوان کرد: از سازمانها درخواست کردیم نیرو به ما دهند تا فقط در مرکز بهصورت تلفنی با بیماران قبلی و فعلی تماس بگیرند؛ ما آمادگی داریم به نیروها آموزش دهیم تا به سمت مردم بروند و به این منظور دست یاری به سمت نهادها دراز کردیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به کمک نیروهای جهادی ابراز کرد: نیروهای جهادی نیروهایی هستند که بهصورت متوالی نمیتوانند کنار ما باشند و ما باید نیروهایی داشته باشیم که بتوانند مرتب به دانشگاه کمک کند.
وی بیان کرد: طبق گزارش رئیس مرکز شرق اهواز با وجود ۱۰ ماشین اجارهای در مرکز شرق اما با کمبود ماشین مواجه شدیم، وقتی فراخوان میکردیم این ماشینها برای همکاران پیشگیری استفاده میشود و باید به منزل بیماران مبتلا به کرونا بروند این تعداد ماشینها روز به روز کمتر میشد.
ابولنژادیان اعلام کرد: اکنون حاضر هستیم با پرداخت هزینه بالاتر ماشین اجاره کنیم چراکه ماشینهای اجارهای به علت ترس از کرونا حاضر نمیشوند.
۳۰ درصد از بیماران سرپایی قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند
وی در خصوص اجباری کردن قرنطینه خانگی تاکید کرد: این موضوع، سیاست کشوری است که بیمارانی که حال عمومی خوبی دارند در منزل قرنطینه شوند اما نقاتگاههایی آماده شد که اگر بیماران شرایط قرنطینه خانگی وجود نداشت باید به آنجا بروند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: نقاهتگاهها به جامعه بسیج پزشکی سپرده شد که ۲ مرکز در اهواز و در شهرستانها ۲۰ تخت را آماده کردند که استقبال مردم از این نقاتگاهها بسیار کم بود و در استان کمتر از ۱۵۰ نفر از این نقاهتگاهها استفاده کردند.
وی اضافه کرد: به دلیل شرایط فیزیکی نقاتگاهها از آنها استقبال نشد؛ باید ۱۴ روز هزینههای بیمار تامین شود که این موضوع متولی نداشت و شرایط اقتصادی به نحوی بود که این امکان برای دانشگاه میسر نبود.
ابولنژادیان از ۲ نوع بررسی آمار بیماران توسط دانشگاه نام برد و گفت: اولین آن به صورت خوداظهاری است که با ۴۰۰ نفر از بیمارانی که در قرنطینه خانگی بهسر میبردند تماس حاصل کردیم که ۹ درصد آنها اعلام کردند، قرنطینه را شکستهایم که عده زیادی از آنها بهخصوص در حاشیه شهرها علت را امرار معاش عنوان میکردند؛ دوم اینکه در ارزیابی که ما انجام دادیم، حدود ۳۰ درصد از افراد قرنطینه را میشکستند که موضوع نقطه آسیب ما بود و ما هم برآن واقف هستیم اما از حیطه اختیارات ما خارج است، امکانات و قوه قهریه را برای برخورد نداشتیم.
وی یادآور شد: در ستاد کرونا استانی مقرر کردیم که طبق اسامی ما کلانتریهای آن محل بر روند افراد در قرنطینه خانگی نظارت کنند و همچنین اسامی را در اختیار نهادهای نظارتی هم قرار دادیم که آنها هم تلاشهای خود را داشتند اما ایجاد شرایط سختگیرانهای که اجبار در آن باشد نیازمند قوانین و مقررات خاصی است.
تکذیب خبر ۱۱ هزار کیت آزمایشگاهی در خوزستان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به خبر ۱۱ هزار کیت آزمایشگاهی افزود: این خبر را تکذیب میکنم چراکه خبرنگاری بر اساس اطلاعات غلط در صدا و سیما اعلام کرد که ۱۱ هزار نمونه مفقود شده که در صدا وسیما حاضر شدم و موضوع را مطرح کردم و همچنین از نهادهای نظارتی خواستم تا در آزمایشگاهها حضور پیدا کنند که اگر آزمایشگاهی ایرادی دارد حتما برخورد شود و به درخواست ما مدیرکل امورآزمایشگاهی وزارت بهداشت به اهواز آمد آزمایشگاه را بررسی کردند و نظر خود را به صورت مستقیم به وزیر بهداشت اعلام کردند که مفقودی در آن مشاهده نشد و نامه کتبی به دانشگاه هم آمده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار آزمایش در استان انجام شده است ابراز کرد: از پنج آزمایشگاه موجود، آزمایشگاه شماره یک رفرانس و برای بیماران بستری است، آزمایشگاه شماره ۲ تا پنج آزمایشهای سرپایی میباشند.
ابولنژادیان در خصوص تاخیر در پاسخدهی تستها عنوان کرد: ظرفیت مشخص آزمایشگاهها روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ آزمایش است که با ورودی بیش از این ظرفیت مواجه بودیم با این وجود همزمان آزمایشگاههای سه تا پنج را راهاندازی کردیم تا بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاه شماره یک مربوط به بیماران بستری است که طی ۲۴ ساعت پاسخ داده میشود، آزمایشگاههای ۲ و سه مخصوص اهواز و آزمایشگاه چهار و پنج مخصوص شهرستانها است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص مبتلای مجدد بیماران بهبود یافته بیان کرد: چند نفر در گزارشها اعلام شده اما اینکه واقعا آیا این بیماری بهبود یافته و مجدد برگشته یا اینکه این بیماری هنوز بهبود پیدا نکرده و علائم پیدا شده شواهد زیادی نداریم که بگوییم موارد ابتلای مجدد را داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا موارد مثبت از طریق سی تی اسکن جز آمار به حساب میآیند اظهار کرد: وزارت بهداشت سه تعریف دارد اول اینکه تعریف مشکوک که علائم بیماری تنفسی، تب، سرفه و تنگی نفس را دارد اما هم تست پی سی آر و هم سی تی منفی است اما اگر محتمل سی تی اسکن درگیر باشد و پی سی آر منفی باشد محتمل است، پی سی آر مثبت شود قطعی است که گزارشاتی که در کشور داده میشود فقط گزارش افراد قطعی است؛ برای افراد محتمل اقدامات درمانی انجام میشود اما جز آمار به حساب نمیآیند.
ابول نژادیان در پاسح به دیگر سوال خبرنگار شبستان در خصوص آموزش برای پیشگیری به بیماری کرونا اذعان داشت: معاونت بهداشت بخش عمدهای به نام آموزش بهداشت دارد و موشنگرافیهای مختلف، محتوا و کلیپ برای صداوسیما تولید میکنند، از ظرفیت سفیران سلامت که ۱۶۰ هزار سفیر هستند و کانونهای محلات برای آموزش استفاده میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان در خصوص تاثیرگذاری برخی داروهای گیاهی از جمله دکتر امین که در بین مردم رواج پیدا کرده یاد آور شد: در دانشگاه بعد از پدیده کرونا، ۲۰۰ طرح تحقیقاتی به معاونت پژوهشی ما ارائه دادند؛ بنده دسترسی به تحلیلهایی دارم که مبنای پژوهش میشود و مرگها را تحلیل میکنیم.
۸۲ درصد مرگومیرهای ناشی از کرونا در خوزستان دارای بیماری زمینهای هستند
سرپرست دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: پس از بررسیها متوجه شدیم که ۴.۷ درصد مرگها در ۲ ساعت اول، ۱۱ درصد در ۲۴ ساعت اول، ۲۳ درصد در ۴۸ ساعت اول و در مجموع ۴۷ درصد مرگها در چهار روز اول در خوزستان اتفاق میافتد.
وی در خصوص نقش بیماری زمینهای در مرگ و میرها بیان کرد: ۸۲ درصد از مرگها دارای بیماری زمینهای (۳۲ درصد آنها دیابت، ۳۰ درصد مشکلات قلبی و عروقی، ۱۱ درصد مشکلات تنفسی و چهار درصد بدخیمیها) ۱۸ درصد بدون بیماری زمینهای و ۶۴ درصد بالای ۶۰ سال سن هستند، افرادی با بیماریهای مزمن ریوی در ۴۸ ساعت اول بیشترین فوتیها را داشتند، متوسط سن فوتی در استان ۶۶ سال است که ۴۶ درصد آن زن و ۵۴ درصد مرد هستند.
ابولنژادیان با اشاره به فعالیت تیمهای علمی و پژوهشی مطرح کرد: ۴۰ طرح داروهای آن بر بیماران مختلف بر اساس مجوز معاونت پژوهشی، جواب داده که با داروهای مختلف بیماران بهبود یافتند همچنین با پلاسما درمانی ۵۰ درصد مرگ و میر کاهش داده شده است.
وی اضافه کرد: دکتر امین دارویی را به ما معرفی کرد که این دارو هم در قالب پروژه تحقیقاتی در حال اجراست و توسط بعضی همکاران بالینی ما روی برخی از بیماران استفاده میشود و نتایج را به معاونت پژوهشی دادند، معاونت ایراداتی گرفته و به محقق ارجاع دادند تا پس از بررسیهای مجدد و رفع نقص دوباره به کمیته علمی برگردانده شود پس این دارو هم در مرحله تحقیق است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطر نشان کرد: دکتر نمکی برای رفع نقصها مداخله مستقیم میکنند و پیگیر جدی خوزستان و دیگر استانهای قرمز هستند به طوری که ۱۰۰ دستگاه تجهیزات به دانشگاه جندی شاپور اهواز ارائه و برای دیگر دانشگاههای استان به طور جداگانه تجهیزات اختصاص دادند.
وی با بیان اینکه برخی عقبماندگیها در بیمارستانها از گذشته وجود داشته و زیرساختها مشکل دارد تصریح کرد: ۲ دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستانهای رازی و سینا ارسال شد که سهمیه استانهای دیگر را قطع کردند تا به ما برسد؛ اکسیژنساز در بیمارستان رازی نصب کردیم و اکسیژنساز دیگر را وارد مدار میکنیم.
ابولنژادیان از طرح بیمارستان جایگزین گلستان با ظرفیت ۷۰۰ تختخواب خبر داد و اظهار داشت: به ازای هر یکهزار نفر در استان یک تخت داریم و در این زمینه توسعه لازم را پیدا نکردیم که کار مطالعاتی آن انجام شده است.
امتحانات دانشگاههای خوزستان بهصورت غیرحضوری برگزار میشود
وی در خصوص امتحانات دانشگاه ابراز کرد: طبق مصوبه ستاد کرونا استان به دانشگاه آزاد و کلیه دانشگاهها اجازه برگزاری امتحانات بهصورت حضوری را نمیدهیم و اگر نهاد یا سازمانی آزمونی را برگزار کند از طریق دادستانی پیگیری خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید براینکه درخواست ما از ستاد ملی و مسئولان استانی اجباری شدن ماسک است یاد آور شد: رایگان قرار دادن ماسک به مردم و همچنین قیمت آن در حیطه وظایف ما نیست و جز وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت است؛ دانشگاه در حوزه بهداشت، آموزش دهنده و ناظر و در حوزه تشخیص و درمان، متولی هستیم.
وی به ارسال ۴۰ پرستار به خوزستان برای کمک اشاره کرد و ادامه داد: این پرستاران را معاونت درمان وزارت در قالب خرید خدمت معرفی کرد که از این تعداد ۳۰ پرستار به آبادان و دزفول و ۱۰ نفر دیگر در اهواز ارائه خدمت میکنند.
ابولنژادیان با اشاره به استفاده از بیمارستانهای خصوصی تاکید کرد: بیماران مبتلا به کرونا را در بیمارستانهای خصوصی بستری نمیکنیم، اما با بیمارستانهای غیردانشگاهی در صورت لزوم تفاهم نامه داریم و در صورتی که ظرفیت آی سی یو بیمارستانها تکمیل شود بیماران غیرکرونایی بیمارستانهای دولتی را به خصوصی با تعرفه دولتی انتقال میدهیم.
وی با تاکید براینکه پرسنل درمان مبتلا به کرونا شوند جز خدمت به حساب میآید و از حقوق آنها کسر نمیشود اذعان داشت: معیار پرداخت پاداش کادر درمان، تعداد بیماران بستری شده هر بیمارستان است و بیمارستان رازی که بیشترین بستری را دارد بیشترین پاداش را دریافت میکند؛ ۲ پرداخت از طرف وزارت انجام شده که اولین به حساب کادر درمان پرداخت شده و دومی تا چند روز آینده پرداخت میشود.
نظر شما