هنر تافته جدا بافته است و سفارش نمی پذیرد

مدیر امور ادبی استان‌های مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری معتقد است شاعرانی که با نگاه تجاری یک سری از اتفاقات را با باریک اندیشی های خیال منظوم می کنند در خلق آثار مانا و ماندگار ناتوانند.

کمال شفیعی، مدیر امور ادبی استان‌های مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با بیان اینکه کار هنری کردن با سفارش نویسی دو چیز مغایر هم است، به خبرنگار شبستان گفت: اثری که نویسنده از سر ذوق و سلیقه خود می نویسند با اثری که به خاطر جایزه و جلب رضایت سفارش دهنده خلق می کند، تفاوت های زیادی دارد، و تافته جدا بافته است و مسلماً مورد دوم اثر خوب و شایسته ای از کار در نمی آید.

 

شفیعی اظهار داشت: عده ای از شاعران نگاهی تجاری دارند و یک سری از اتفاقات را با باریک اندیشی های خیال منظوم می کنند اما این آثار از مانایی و ماندگاری برخوردار نخواهد بود زیرا فاقد پتانسیل شاعرانه است. این اشعار تاریخ مصرف دارند و به سرعت ظهور پیدا می کنند و به همان سرعت دچار غروب می شوند.

 

وی با اعتقاد به اینکه به هر کاری نمی توان برچسب سفارش نویسی زد، عنوان کرد: در برخی موارد برای یک قطعه موسیقی، شعر سفارش می دهند و حس و انگیزه شاعر با شنیدن آن موسیقی برانگیخته می شود اما زمانی به شاعر گفته می شود که شعری در فلان موضوع بنویسد. مورد اول تحریک ذوق هنری شاعر محسوب می شود و مورد دوم سفارش نویسی است.

 

به گفته مدیر امور ادبی استان‌های مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، شاعران و نویسندگان گاه با ظرافت تمام مردم را متوجه مسایل روز می کنند. آنها با تیزبینی معضلات اجتماعی را رصد می کنند و از زاویه هنر به آنها می پردازند که نتیجه کار،خلق اثری هنرمندانه می شود زیرا اثر از سر تعهد و ذوق شکل گرفته است.

 

شفیعی همچنین خاطرنشان کرد: گاهی تعداد نویسندگان آثاری به جشنواره یا موسسه ای ارایه می کنند که با موضوعات آنها همخوانی دارد اما این آثار از قبل شکل گرفته است. به این کارها نیز نمی توان سفارش نویسی گفت زیرا این آثار از سر حس و دغدغه هنرمندان خلق شده است نه به سفارش فرد یا ارگان.

 

پایان پیام/

کد خبر 94418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha