به گزارش خبرگزاری شبستان، با فرا رسیدن 9 دی، مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور بیانیه ای صادر و از ائمه جماعات خواست مردم را در شناخت 9 دی تشویق کنند.
در این بیانیه آمده است: واقعه جانسوز و دردناک عاشورای سال 88 و به دنبال آن خروش فتنهسوز مردم مسلمان ایران اسلامی در 9 دی ماه، این روز فصل جدیدی را در تاریخ اسلامی رقم زد و سرآغازی برای حرکت پیش رونده انقلاب اسلامی شد.
وی افزود: راهگشای مقام معظم رهبری پس از این واقعه بزرگ در تاریخ19 دی سال88 و در سالروز نهم دی در سال گذشته و نیز رهنمودهای ایشان در تاریخ 21 دی سال 90 (دیدار با ستاد مرکزی پاسداشت حماسه 9 دی) حکایت از این معنا دارد که این روز بزرگ، نه فقط به عنوان یک روز تاریخی، بلکه به مثابه یک جریان ناب و زلال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باید در خاطرهها بماند و هر ساله تبیین و توصیف علمی و استدلالی گردد و پیامهای آن مثل ایام الله دیگر به نسلهای آینده انتقال یابد.
در این بیانیه با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری آمده است: "حادثه نهم دی ماه در تاریخ یک حادثه ماندنی است. این حادثه شبیه حوادث اول انقلاب است، این بایست حفظ وگرامی داشته شود. البته سعی کنید جنبه شعاری را غلبه ندهید. شعار البته لازم است، شور و هیجان و حماسه داشته باشد. منتهی بایستی عمق شعارها تبیین بشود که حرف ملت ایران در آن روز چه بود و چه جهتی داشت، هدف ما هم تحقق آرمانهای الهی و همان چیزی است که دین به مردم وعده داده است.
ـ ".... در قضیه 9 دی هم باز پای امام حسین (ع) و عاشورا در میان بود. اگر آن حرکات سخیف و گریهآور از سوی فتنهگران در عاشورا، پیش نمیآمد این حرکت عظیم، این تحرک مردم معلوم نبود به این شکل به وجود بیاید،اینجا هم پای عاشورا در میان بود".
ـ "نهم دی ماه یکی از موارد جلب رحمت الهی بود و مردم به برکت یاد خون سیدالشهدا به صحنه آمدند و بساط فتنهگران را برچیدند و ثابت کردند نظام متعلق به خود مردم است."
ـ " این فتنه صرفا منحصر به حضور عدهای افراد در خیابانها نبود بلکه ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود و به یک حضور عظیم مردمی هم نیاز داشت که چنین هم شد."
ـ "هر چه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیهالسلام) را میبیند، این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد، این کار خداست."
وی افزود: چنانچه میبینیم، رهبر فرزانه انقلاب روی چند نکته تاکید فراوان دارند:
1- عنایت الهی و خون سیدالشهدا (ع)
2- حضور بصیرانه و به موقع مردم در صحنه دفاع از انقلاب اسلامی
3- شباهت فراوان این روز به حوادث اول انقلاب
4- نیاز به تبیین علمی و استدلالی و پرهیز از شعارگراییهای افراطی
لذا در بیانات رهبری در مییابیم که حماسه 9 دی، روزی منحصر به فرد در تاریخ انقلاب اسلامی است که مردم ایران اسلامی در یک مقیاس 50 میلیونی و مشارکت بهتآفرین، بدون فراخوان قبلی و فضاسازی رسانهای طولانی مدت و در روز غیرتعطیل، از سر اعتقاد دینی و ایمان انقلابی به صحنه آمدند و میتوان گفت این حادثه به جهاتی از حضور مردم در راهپیمایی تاسوعا و عاشورا و اربعین سال 57 و روز قدس سال 65 (دوران موشک باران) بزرگتر است چرا که در آن مبارزات، جبهه دوست و دشمن در استبداد و استکبار به روشنی قابل مشاهده بود اما در شرایط سال 88 که غبار فتنه و تردید، تشخیصها را دشوار و اقدامات به موقع را خنثی و کند میساخت، حضور مردم در راهپیمایی میلیونی و سراسری بسیار قابل تامل و درسآموز و عبرتآموز است.
در بخش دیگری از بیانیه مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور آمده است: آمده است: 9 دی ماه روز "تردید سوزی" و "فتنهسوزی" است: نقش بیبدیل مساجد، هیئات مذهبی، هئیتهای امنا، کانونهای فرهنگی هنری مساجد و پایگاههای بسیج مردمی با محوریت ائمه جماعات در این روز بزرگ انکارناشدنی است. بدیهی است این نقش محوری در تبیین اهداف و ترویج فرهنگ این یومالله جاودانه باید محفوظ بماند. با تقارن سالروز این واقعه بزرگ با روز جمعه و نیز فرصت مغتنم نماز جمعه تهران و نمازهای جمعه استان، پیشنهاد می شود ائمه جماعات با بهرهگیری از ظرفیتهای تشکلهای درون مسجد و استفاده از فرصت ماه صفر و شبها و روزهای عزای حسینی، اقدامات لازم و شایسته را با تدبیر و صلاحدید خویش تدارک دیده و همگان را به بزرگداشت این روز و شناخت عمیق اهداف و پیامهای آن تشویق کنند.
پایان پیام/
نظر شما