به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر افشین اسدی دوشنبه شب ( 16 تیر ) در برنامه مجازی «مطب در خانه» به سؤالات متعدد در رابطه با کرونا پاسخ داد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سردردهای کرونایی با چه علائمی همراه است؟ بیان کرد: اساساً سردردهای کرونایی الگوهای مشخص و ویژه ای ندارند و بهترین نشانه این سردردها هم همین است، سردردی که نه به علت زیرآفتاب رفتن، نه به علت گرسنگی و مشکلات گوارشی و نه به علت مشکلات روحی روانی است؛ بنابراین شاهد دردهایی هستیم که علت مشخصی برای آن ها نمی توانیم پیدا کنیم.
پزشک مراکز بهداشتی و درمانی کرونا در کرمان در پاسخ به سوال شخصی که پرسید همکار شوهرم مبتلا به کرونا شده، آیا امکان دارد شوهرم نیز مبتلا شده باشد و اگر آلوده شده باشد و فعلاً هیچ علائمی ندارد آیا امکان دارد به ما هم انتقال بدهد؟ گفت: نگرانی شما منطقی و به جا است، در صورت همجواری همسر شما با همکارش باید تست بدهد در صورت مثبت بودن جواب تست، مراقبت های لازم را انجام دهند و تا زمان تست و آمدن جواب آن فرض می گیریم که مبتلا شده است پس رعایت فاصله گذاری اجتماعی انجام شود تا به دیگران سرایت نکند، جواب تست تا حد زیادی ما را نسبت به وضعیت وی آگاه می کند ضمن اینکه علائم بالینی هم بهتر از تست ما را به سمت تشخیص کمک می کند.
وی در پاسخ به سوال شخصی که پرسید چرا هیچ وقت به کسانی که کرونا دارند امید نمی بخشید؟ و همیشه همه را نگران می کنید؟ واقعاً چه وقتی باید نگران شد؟ تصریح کرد: زحمات شبانه روزی کارکنان بهداشت و درمان برای آسوده خاطری شما و امیدواری برای شما است، با راهنمایی آن ها هرچه صحیح تر از خودتان حفاظت کنید؛ ما تلاش داریم که بتوانیم همراه خوبی برای روزهای سخت شما باشیم، خانواده ما هم مبتلا می شوند در بسیاری اوقات کرونا گرفتند باید دوشادوش هم بار این بیماری را جهت بهتر شدن وضعیت به دوش بکشیم مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند گاهی اوقات رفتار آن ها ما را نگران و ناامید می کند اینکه اصلاً به سلامت کادر درمان، به مصلحت مملکت و بودجه های مملکت توجه نمی کنند و به خانواده های مردم دقت و توجه نمی کنند که بسیار دردناک است و هیچ علت خاصی ندارد نه به اقتصاد، نه به انسان های خوب و بد و نه به شرایط جهان و کشور ربطی دارد لذا این ها فرهنگ همزیستی و همراهی ما در روزهای سخت است؛ منِ پزشک و همکارم باید برای شما تلاش کنیم چه در روزهای ابتلا چه در روزهای عدم ابتلا و شما مردم هم باید با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذرای اجتماعی به ما کمک کنید تا باری از دوش مردم برداشته شود.
شخصی با بیان اینکه از صبح دچار سردرد شدم امّا دچار تهوع نشدم و درد پا همراه با احساس لرز دارم آیا از علائم کرونا است؟ دکتر اسدی پاسخ داد: این علائم چون متنوع و بدون علت است ما را به کرونا مشکوک می کند لذا به یکی از مراکز 16 گانه مراجعه کنید تا با انجام تست بهتر متوجه شویم.
دکتر اسدی در پاسخ به سوال شخصی مبنی بر اینکه چرا مدارس را می خواهند باز کنند تذکری بدهید و اینکه چرا مرگ و میر در حال افزایش است؟ نگران هستیم؛ چکار باید کرد و کی این بحران تمام می شود؟ گفت: اداره آموزش و پرورش تا پایان مرداد ماه تعطیلی را ادامه داده و مدارس هم امر آموزش و تعلیم را در فضای مجازی تقویت می کنند، اما به طور کلی ابتدا تک تک ما مردم باید رعایت کنیم و سپس از قانونگذار اعمال قانون خوب و قدرت در اجرای آن را بخواهیم که این موارد همزمان باید همراه هم باشد پس رعایت فاصله گذاری اجتماعی را انجام دهیم و جایی که ما را نگران می کند به خودمان کنیم و موارد بهداشتی را رعایت کنیم.
وی در پاسخ به سوال شخصی که گفت 3 روز تب و بدن درد شدید دارم و مقداری سوزش گلو، امّا سینه درد و سرفه شدید ندارم آیا نگران کرونا باشم؟ بیان کرد: بله؛ لطفاً نگران کرونا باشید و با مراجعه به یکی ازمراکز 16 گانه تست کرونا را انجام دهید و تا آن زمان هم فرض کنید مبتلا به این بیماری هستید و فاصله گذاری اجتماعی، استفاد از ماسک و تقویت بدنی داشته باشید.
پزشک مراکز بهداشتی و درمانی کرونا در کرمان در پاسخ به شخصی که پرسید از چهارشنبه هفته گذشته متوجه شدیم مادربزرگ مان به کرونا مبتلا بوده و ما هم نزدیک وی بودیم و علائم را داریم؛ کی می توانیم تست بدهیم که بفهمیم دیگر این بیماری را نداریم؟ اظهار داشت: یک الی 2 روز بعد از آن مواجهه می توانید علائم را داشته باشید و یا نداشته باشید چون هیچگونه علائم بالینی نبوده است چندان نگران نیستیم امّا پیشنهاد می دهیم تست را حتماً انجام دهید.
وی در پاسخ به شخصی که پرسید آیا کرونا موجب ریزش مو می شود زیرا 2 ماه قبل به کرونا مبتلا شدم و از 2 هفته پیش کف سرم خارش همراه با ریزش شدید مو پیدا کرده است؛ گفت: با اینکه سعی می کنیم اطلاعات کرونایی مان به روز باشد چیز جدیدی شنیدم خیلی مشتاقم که از نزدیک این ریزش موی شما را ببینم ( مرکز رازی خیابان شهدای خانوک )؛ همچنین در تقویت مو می توانید از مواد سبوس دار مانند برنج و گندم، خوردن و تهیه ماسک سبوس استفاده کنید، شستشوی زیاد و مصرف زینک می تواند به تقویت مو و کاهش ریزش مو کمک کند.
این پزشک مرکز بهداشتی و درمانی کرمان همچنین در پاسخ به شخصی که پرسید برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونایی چکار باید کرد؟ خاطرنشان کرد: پیشنهادات من به ترتیب آرامش، خواب مناسب، تغذیه صحیح و استراحت کافی و پرهیز از فشارهای عصبی است دنبال هیچ قرص و معجون شگفتی سازی نگردید و سلامتی و ایمنی بدن دست خود شما است.
وی در پاسخ به سوال شخصی که گفت 12 روز از شرایط ابتلا به کرونای من می گذرد سفیدی چشم هایم قرمز شده و درد شدیدی دارم چه چیزی تجویز می کنید؟ اظهار اشت: انتظار داریم 2 روز دیگر دوره سرایت شما بگذرد امّا در مورد چشم ها هم پیشنهاد می دهم برای رفع التهاب، کمی چای تازه دم را صاف کنید و پس از سرد شدن در هر چشم هر چند ساعتی بریزید و اینگونه شستشوی چشم ها را انجام دهید.
دکتر اسدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ویروس کرونا که با عطسه یا سرفه پخش می شود، همزمان با وزش باد امکان انتقال این ویروس چقدر است؟ بیان کرد: تحقیقات نشان داده باد و تهویه مناسب به اندازه ماسک در حفظ سلامتی ما مؤثر است، در تحقیقات مشخصی که بر روی تأثیر باد انجام شد بیش از 40 درصد احتمال ابتلا را پائین آورده بود در شرایطی که باد 15 کیلومتر در ساعت سرعت داشته باشد لذا به تهویه نگاه جدی بیندازیم.
شخصی که فرزند 7 ساله او از روز گذشته دچار دل درد شده و تا شب استفراغ کرده که صبح امروز با مراجعه به پزشک آمپول تجویز شد، گفت با تزریق آمپول، استفراغ پسرم خوب شده امّا بدن او کمی خنک است ترس این دارم که کرونا گرفته باشد ضمن اینکه حال عمومی پسرم خوب است و بدن درد، اسهال و تب هم ندارد؛ دکتر اسدی پاسخ داد: با توجه به تغییر حالتی که فرزند شما بعد از شروع درمان داشته چندان نگران کرونا نیستیم به رژیم غذایی او توجه کنید و نوشیدن آب، نمک و شکر برای بچه ها در این گونه بیماری ها کمک کننده است.
دکتر اسدی در پاسخ به شخصی که پرسید روز گذشته سگی به برادرم حمله می کند که بعد از یک ساعت واکسن کزاز و هاری تزریق می شود و داروی سفالکسین 500 و استامینوفن هم هر 6 ساعت مصرف می کند در حال حاضر دچار تب و لرز شده آیا از علائم کرونا است؟ گفت: طبیعتاً به مشکلی که داشته یعنی بحث واکسن و داروها فکر می کنیم که جای نگرانی نیست و داروها را تا آخر مصرف کند اگر تب و لرز بیشتر شد به پزشک مراجعه کنید نگران کرونا نباشید تشخیص خوبی برای این حالت نیست.
شخصی پرسید ماسک که می زنیم دچار سردرد می شویم به خصوص در هوای گرم، آیا خطری متوجه بدن نمی شود که هوای زیر ماسک کم است؟ دکتر اسدی پاسخ داد: به یکی از عوارض ماسک اشاره کردید که خیلی هم رایج است یعنی ورود اکسیژن کمتر به خون؛ لذا دقت داشته باشید در مواقع غیر ضروری مثل تنها بودن، دور بودن، تهویه مناسب می توان بدون ماسک بود و در کل باید ورزش های هوازی و اکسیژن رسانی خون را تقویت کنید تا در مواقع پوشیدن ماسک کمتر دچار مشکلاتی از جمله سردرد شوید.
پزشک مرکز درمانی کرمان در پاسخ به سوال شخصی که پرسید اوایل پیدایش کرونا تا چند وقت پیش پزشکان می گفتند این بیماری در 85 درصد موارد بدون علامت یا دارای علائم خفیف است که احتیاج به دارو و بستری شدن ندارد آیا الان تغییر کرده است و کشنده تر و خطرناک تر شده است؟ تصریح کرد: درصدها مستند نیستند امّا در کل از علائم وضعیت تنفسی به وضعیتی رسیدیم که علائم چشایی، بویایی، پوستی، چشمی، گوارشی و درد عضلانی به آن علائم تنفسی اضافه شده و همچنان خطر بزرگ و مرگ و میر ناشی از اختلالات تنفسی است.
شخصی هم پرسید اسفند ماه سال گذشته به بیماری کرونا مبتلا شدم با گذشت 4 ماه هنوز درد بدنم خوب نشده و متأسفانه از روز گذشته دچار گلودرد و بدن درد شدید شدم آیا باز هم به کرونا مبتلا شدم که دکتر اسدی پاسخ داد: تاکنون ابتلای مجدد به کرونا رد نشده بنابراین شما در معرض ابتلا هستید؛ صبور باشید و به دیگران بگویید که کرونا گرفتن چقدر سخت است تا مراقب خود و مردم باشند.
دکتر اسدی در پاسخ به دغدغه فردی که گفت«اگر کرونا من را نکشد ترس از کرونا من را خواهد کشت؛ راهنمایی کنید» بیان کرد: انسان های مضطرب باید نگرانی های خود در مورد کرونا را با پزشک در میان بگذارند و ضمن رعایت نکات بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی روحیه خود را در مقابل این بحران تقویت کنند.
شخصی هم پرسید یک ماه قبل تست کرونای بنده مثبت اعلام شد بعد از 2 هفته خوب شدم، در حال حاضر گاهی وسط قفسه سینه ام درد و احساس تنگی نفس دارم آیا امکان دارد دوباره به این بیماری مبتلا شده باشم؟ دکتر اسدی پاسخ داد: تخفیف علائم کرونا و بهبودی کامل این بیماری تا ماه ها ممکن است طول بکشد نگران نباشید.
نظر شما