کهن ترین نیایشگاه در شهر قم کشف شد

این کارشناس باستان شناسی، از کشف کهن ترین نیایشگاه در شهر قم خبر داد که نمونه آن در سه هزار و 800 سال پیش در هیچ کجای ایران به دست نیامده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیامک سرلک، کارشناس اداره کل صنایع دستی و میراث فرهنگی، امروز پنجشنبه (8دی) در مراسم رونمایی از آثار قم پژوهی که در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با اشاره به پیشینه تاریخی شهر قم عنوان کرد: طی ده سال گذشته که گروه باستان شناسی در محدوده شهر قم باستان شناسی را انجام داد پرده از قدمت کهن شهر قم برداشت.


وی با اشاره به اینکه قم یکی از معدود شهرهای ایران است که آثار 6 هزار ساله داشت، اظهار داشت: متاسفانه این آثار به طور کامل توسط شهرداری قم منحدم شد و ما تنها به مدت 15 روز مطالعات علمی را انجام دادیم که تنها چند آثار را نجات داده و مستند کردیم.


سرلک، ادامه داد: فعالیت باستان شناسی ما در محدوده شهر قم تا جمکران قلی درویش قرار دارد بیش از ده سال است که در این مکان فعالیت می کنیم که نشان می دهد قم از هفت هزار سال پیش فرهنگ پویایی را داشته است.


این کارشناس باستان شناسی،تاکید کرد: آثاری به دست آوردیم که نشان از کهن ترین نیایشگاه که خدای یگانه را پرستش می کردند، دارد که نمونه آن در سه هزار و 800 سال پیش در هیچ کجای ایران به دست نیامده است.


وی از پیدایش اولین نشانه های نگارش در قم خبر داد و گفت: بقایای انباریهایی را به دست آوردیم که مربوط به سه هزار سال پیش از میلاداست، امسال اولین نشانه های نگارش را در شهر قم پیدا کردیم که همزمان در میان رودان است و این نشان می دهد که قم خاستگاه شهر نشینی در ایران است.


سرلک، خاطرنشان کرد: در شهر قم موزه نداشتیم که تاریخ قدیم شهر قم را به نمایش بگذاریم که در بیت امام موزه ای در دست احداث است که احداث آن دو سال به طول می انجامد.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 95177

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha