زندگی رهبر، بهترین الگوی ساده زیستی است

یک استاد حوزه با انتقاد شدید از تجمل گرایی مسئولان تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ساده زیستی هستیم و زندگی مقام معظم رهبری، بهترین الگوی ساده زیستی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، در آخرین بخش از گفت و گوی این خبرگزاری با حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا خلیل زاده، فراز های دیگری از دعای مکارم الاخلاق مورد بازخوانی قرار گرفت و فضیلت های انسان متعالی از زبان امام سجاد(ع) بازگو شد.
این کارشناس حوزه اخلاق، "حسن السخن" را یکی از صفات بارز انسان متعالی دانست و توضیح داد: نیکی در گفتار، نشانه ای از نشان های انسان کامل است.
وی افزود: امام سجاد(ع) از خداوند می خواهد که زبان او را از کلام بی جا و شهادت های دروغ باز دارد و سخنش را سرشار از حمد و ثنای الهی، تمجید و بزرگداشت مقام حق، شکر نعمت هاف اعتراف به بندگی خدا و اغراق در پرستش گرداند.

 

حجت الاسلام خلیل زاده با اشاره به ماجرای اسارت اهل بیت(ع) پس از حادثه عاشورا، به سخن یکی از سربازان سپاه یزید و از نگهبانان کاروان اسیران کربلا استناد کرد و اذعان داشت: در تاریخ آمده است که این سرباز سپاه یزید درباره اسیران کربلا می گوید که ما توهین می کردیم، ولی هرگز از آنان حرف زشتی نشنیدیم.
وی اهل بیت(ع) را نمونه های شاخص و بی بدیل انسان هایی معرفی کرد که هرگز زبان به زشتی نگشودند و همواره به شیرینی بیان و زیبایی کلام شهرت داشتند.

 

قناعت یعنی احساس کفایت و آرامش
این استاد حوزه ادامه داد: "کفایت و قناعت اقتصادی"، ویژگی دیگری است که در دعای مکارم الاخلاق مورد تأکید است.
وی درباره تفاوت های میان قناعت و صرفه جویی با خساست، افزود: میان قناعت و خست، مرز پررنگی وجود دارد؛ زیرا در فرهنگ اسلامی، قناعت یعنی احساس کفایت و آرامش و این مهم ترین فرق میان قناعت و خساست است؛ چرا که انسان خسیس هیچ گاه احساس آرامش ندارد.

حجت الاسلام خلیل زاده با بهره گیری از آیات قرآن کریم، نشان داد که قناعت در مصرف نه تنها روزی را زید می کند، بلکه گامی برای رسیدن به انسان کامل الهی است. بی توجهی مسئولان به این آموزه مهم اخلاقی، سبب ایجاد مسابقه تجمل در میان مردم و دستگاه های دولتی شده است.

 

این کارشناس حوزه اخلاق، از تفکیک دقیق میان قناعت و تعادل در مصرف با توجه به فراز های دعای مکارم الاخلاق سخن گفت و توضیح داد: تعادل در مصرف، بروز بیرونی قناعت است، اما انسان متعادل در مصرف ممکن است هنوز به آرامش دورنی برای قناعت نرسیده باشد.
وی اضافه کرد: گرچه انسان متعادل در مصرف، قناعت را پیشه خود کرده است، ولی امکان دارد موفق نشده باشد که قناعت را در درون خویش پرورش داده و به آرامش رسیده باشد.

خلیل زاده از زندگی ساده و بدون تجمل مقام معظم رهبری یاد کرد و گفت: جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند ساده زیستی است و زندگی مقام معظم رهبری، بهترین الگوی ساده زیستی به شمار می رود.
وی با انتقاد از بی توجهی مسئولین به دوری از تجمل، مدعی شد: بی توجهی مسئولین به این آموزه مهم اخلاقی، سبب ایجاد مسابقه تجمل در میان مردم و دستگاه های دولتی شده است.

 

دوری از تجمل، درس امام سجاد(ع) برای نجات مردم دنیا از بحران اقتصادی
این دانش آموخته حوزوی از زندگی امام علی(ع) یاد کرد و گفت: امام علی(ع) با این که در تولید ثروت جامعه نقش به سزایی داشت، اما از زندگی سراسر قناعت و تعادلی برخوردار بود.
وی اضافه کرد: امام علی(ع) ماهانه در حدود 12000 دینار تولید ثروت داشتند که همه آن را صرف رسیدگی به امور مردم و سامان دادن زندگی فقرا می کردند.

این کارشناس مسائل دینی، زندگی سراسر قناعت و تعادل اهل بیت(ع) را سرمشق همه مسلمانان و همه مردم کمال جوی دنیا توصیف کرد و اذعان داشت: تجمل گرایی، خصلتی به دور از فرهنگ اسلامی است که نهی امام از آن، می تواند درسی بزرگ برای نجات مردم دنیا از بحران اقتصادی باشد.

 

"اصلاح نزاع ها"، فضیلت دیگری بود که حجت الاسلام خلیل زاده از فراز های درس آموز دعای مکارم الاخلاق بازگو کرد و گفت: این ویژگی نیز یک ویژگی اجتماعی است که به طور مستقیم در ایجاد روابط انسانی در جامعه اثرگذار است.
وی تصریح کرد: در جامعه امروز که ارتباط مردم بیشتر به ارتباطی اقتصادی و سیاسی تبدیل شده است و وجهه عاطفی کم رنگ تری دارد، توجه به صله رحم و ایجاد روابط عاطفی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

مردم نباید نسبت به کج روی ها و تفرقه افکنی ها بی تفاوت باشند
حجت الاسلام خلیل زاده ادامه داد: "اصلاح ذات البین"، همواره مورد تأکید اسلام بوده است و علاوه بر وظیفه انسانی و اجتماعی، مؤمن وظیفه شرعی دارد تا نزاع میان اطرافیان را برطرف سازد .
وی بی تفاوتی به اختلافات خانوادگی و اجتماعی میان افراد را از کم کاری های جامعه فعلی برشمرد و تأکید کرد: مؤمن بی تفاوت نیست؛ زیرا حل اختلاف ها، فضای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... را نیز سامان می دهد.
این استاد حوزه، دوری از سلیقه ورزی و تکیه بر اصول اساسی انسانی و دینی را نیاز امروز کشور خواند و از مردم خواست تا نسبت به کج روی ها و تفرقه افکنی ها بی تفاوت نباشند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 95311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha