به گزارش خبرنگار شبستان، حسن قدمی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست خبری مدیریت بحران، بااشاره به 5 دی سالگرد زلزله بم و برگزاری نشست خبری با یک هفته تاخیر، نقش مدیریت بحران را در جوامع کلیدی دانست و گفت: با توجه به اینکه کشور ما یکی از کشورهای حادثه خیز است، حوادث بالقوه ای در کشور وجود دارد که از شاخص حادثه خیز در جهان، ایران رتبه هفتم را دارد که با شناسایی تهدیدها می توان ضررهای جانی و مالی را به حداقل رساند.
قدمی بااشاره به تاریخ تاسیس سازمان مدیریت بحران در کشور، افزود: در سال 1388 سازمان مدیریت بحران تشکیل شد و این سازمان 2 سال است که موفقیت های بسیاری را کسب کرده است که اعمال طرح مدیریت کشور و طرح خطرپذیری کشور ازجمله این موفقیت ها است.
وی سازمان مدیریت بحران را با نظارت شورای عالی مدیریت کشور به مسئولیت رییس جمهور و قائم مقامی مصطفی محمدنجار، وزیر کشور معرفی کرد و افزود: با همکاری 15 وزارتخانه مرتبط 14 کارگروه اجتماعی و تخصصی در این سازمان به فعالیت می پردازند تا بدین ترتیب بتوانیم به یک سازمان پویا تبدیل شویم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور وظیفه این سازمان را کمک رسانی در مراحل قبل از حادثه، حین حادثه و بعد از حادثه دانست و افزود: به مناسبت بزرگداشت زلزله بم در پی هشدارهایی برای وقوع حوادث در کشور هستیم و باید توجه داشت که کسانی که در حوادث لطمه جسمی می بینند، به هر شکل زخمشان تسکین می یابد اما برای بازماندگان از این حادثه و فشارهای روحی و روانی آنها باید فکری کرد که با برگزاری همایش های گوناگون در 12 و 13 دی در پی خدمت رسانی به این افراد هستیم.
وی درخصوص طرح جامع کاهش خطرپذیری شهر تهران و رها شدن این طرح ازسوی مسئولان کشور، اظهارکرد: طرح کاهش خطرپذیری فقط در تهران اعمال نمی شود بلکه تمام شهرهای کشور را دربرمی گیرد و این طرح را باید شهرداری احیا کند. با توجه به اینکه کلان شهرهای گوناگونی در کشور وجود دارند، این طرح زمانبر است و در پی انجام آن خواهیم بود.
رییس سازمان مدیریت بحران درخصوص بافت فرسوده در کشور، گفت: حدود 3 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران و 62 هزار هکتار بافت فرسوده در روستاهای کشور وجود دارد اما باید توجه داشت که بافت فرسوده در روستاها با پرداخت 2 میلیون تسهیلات و استقبال مردم رو به کاهش است. اما در شهر تهران این اقدام چندان موفقیت آمیز نبوده است و اگر مردم برای کاهش بافت فرسوده همراه باشند. با توجه به وام ها و تسهیلاتی که برای این امر درنظر گرفته شده است، معضل بافت فرسوده در شهر تهران از بین می رود.
قدمی آموزش ها را یکی از اقدامات مفید برای کاهش بحران دانست و افزود: جمعیت هلال احمر با برگزاری کلاس های متفاوت در پی آموزش های گسترده است و اگر شعار (در هر خانواده یک امدادگر) را درک کنیم باید در این خصوص فرهنگسازی کنیم تا مردم بدین ترتیب به این آموزش ها توجه کنند.
وی درخصوص جذب نیرو در سازمان مدیریت بحران گفت: در حال حاضر 50 نفر از افراد تحصیل کرده به استخدام این سازمان درآمده اند.
قدمی درخصوص بروز خشکسالی در سال آینده و نحوه مدیریت با این معضل، گفت: این مسئولیت به سازمان اجرایی رییس جمهور مربوط می شود. امسال در طی بازدید از سیستان و بلوچستان مشکلات زیادی درخصوص خشکسالی دیده شد که امیدواریم با برنامه ریزی های لازم اقدامات مفید اعمال شود.
قدمی در پاسخ به این سوال که برنامه های کوتاه مدت دولت برای زلزله احتمالی شهر تهران چیست؟، افزود: جمعیت هلال احمر و شهرداری اقدامات احتمالی را انجام داده است که این اقدامات شامل احداث 30 هزار سالن در کشور و 15 هزار سالن در شهر تهران است که اگر حادثه ای پیش آمد، بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران درباره برنامه کوتاه مدت برای وقوع زلزله احتمالی در کشور، اظهار کرد: برای مقابله با بحران کشور آمادگی خوبی وجود دارد که برای کاهش احتمال این حوادث نیازمند ارتقا و مقاوم سازی کشور هستیم. اگر در کشور ژاپن زلزله 7 ریشتری تلفاتی را به جای نمی گذارد، تنها به دلیل مقاومت سازی مناسب است. مسئولان باید به سمت مقاوم سازی رفته و اگر آیین نامه 2 هزار و 800 که بعد از وقوع زلزله در منجیل تصویب شد، در کشور اعمال می شد، دیگر چنین مشکلاتی نبودیم.
وی با بیان اینکه اگر فرهنگسازی و مقاوم سازی را در شهرمان جا بیندازیم، می توان اقدامات مقاوم سازی هم در ساخت و ساز لحاظ کنیم، گفت: باید توجه داشت که گسترش فرهنگ بیمه منازل یکی از اقدامات مفید در کشور است که باید در این خصوص فرهنگ سازی شود و حتی دولت از سال 91 در پی بیمه ساختمان های دولتی است.
وی درخصوص بودجه سازمان مدیریت بحران، اظهارکرد: سالانه 7 هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار برای این سازمان در نظر گرفته شده است که اگر این بودجه را برای پیشگیری اختصاص دهیم، می توان نتایج خوبی را از آن شاهد بود.
قدمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه درحال حاضر آمادگی با انواع حادثه در کشور وجود دارد و در سال گذشته یکصد میلیارد تومان وسایل امداد و نجات و 15 خانه سیار تهیه شده است.
قدمی با بیان اینکه استانداردسازی در ساخت و ساز یکی از دغدغه های سازمان مدیریت بحران است، گفت: باید توجه داشت که این نظارت برعهده شهرداری هاست اما متاسفانه بعضی از مهندسان ناظر در این امر کوتاهی کرده و تنها اقدام سازمان مدیریت بحران در این خصوص نظارت کلی است نه اقدامات اجرایی.
شایان ذکر است، نشست خبری رییس سازمان مدیریت بحران صبح امروز 11 دی باحضور خبرنگاران رسانه های خبری در سالن شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما