قند پارسی به ارمنستان رفت

نشست بررسی کلاس های آزاد زبان فارسی با شرکت 80 نفر از دانش آموزان مهمان درحسینیه مسجد کبود ایروان با حضور رایزن فرهنگی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست مهران شیراوند رایزن فرهنگی کشورمان سال نو میلادی را به همه دانش آموزان و مربیان تبریک گفت و سپس آنها با ذکر اشعاری از حافظ شیرازی زبان فارسی را زبان عشق، احساسات و دوستی خواندند.

 

وی زبان فارسی را یک زبان بین المللی و زبان ارتباط سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان خواند.

 

شیراوند حضور توریست ها و دانشجویان ایرانی در ارمنستان را فرصتی بسیار مغتنم دانسته که این موضوع خود باعث گسترش و نشر زبان فارسی شده است.
 

رایزن فرهنگی کشورمان فعالیت بخشهای زبان فارسی و ایرانشناسی را در مدارس و دانشگاه های ارمنستان را فرصتی مناسب برای گسترش زبان و فرهنگ ایرانی دانست و اعلام نمود که رایزنی فرهنگی برنامه جامع برای گسترش زبان و ادبیات فارسی در سال آینده دارد که یکی از این برنامه ها تقویت منابع و کتب درسی و کمک درسی فارسی در مدارس و دانشگاهها است.
 

مراسم هفتاد و سومین دوره آموزش زبان فارسى برگزار شد


مراسم افتتاحیه هفتاد و سومین دوره آموزش زبان فارسى با حضور بیش از 120 نفر از فارسى آموزان ملیت هاى مختلف برگزار شد.
 

این مراسم با حضور فارسى آموزان ملیت هاى مختلف از جمله سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، تاجیکستان، چین، پاکستان و ایرانیان مقیم در مرکز مطالعات رایزنى فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه (دمشق) برگزار شد.

 

در این مراسم اصغر ارمکان مجری برنامه و مدرس زبان فارسی در رایزنی و دانشگاه های سوریه، پیرامون اهمیت فراگیری و یادگیری زبان و ادبیات فارسی برای فارسی آموزان و دانشجویان عرب زبانان وخارجی و جایگاه آن در میان ادبیات تطبیقی در زبان های مختلف و همچنین جایگاه زبان و ادبیات فارسی به ارایه سخنانی پرداخت.


وی،گفت: هر ملت وکشوری به یک ویژگی درجهان شناسایی می شود و کشورمان به شاعران بزرگی همچون حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر حماسه سرای ایران زمین سعدی شیرازی و ... از این سرزمین برخاسته اند.

 

وی افزود:خوشبختانه آمار فارسی آموزان در رایزنی فرهنگی در دمشق و لاذقیه و همچنین آمار دانشجویان در گروه های زبان فارسی و عربی، تاریخ، باستان شناسی و گروه زبان ترکی رو به افزایش است و این نشان دهنده عمق روابط فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و سوریه است.

 

سپس باسل سرابى مدیر روابط عمومى رایزنى فرهنگی ایران با ایراد سخنانى ضمن تشکر از استقبال گسترده داوطلبان آموزش زبان فارسى در ثبت نام در دوره هاى آموزش زبان فارسى رایزنى براى آنان آرزوى موفقیت و ادامه تلاش در جهت فراگیرى زبان فارسى کرد.

 

وى با اشاره به اهمیت و تاریخچه زبان فارسى اظهارکرد: زبان فارسى که پشتوانه ی 12 قرن ادب ،نظم و نثر مکتوب دارد، در میان حدود چهار هزار زبان و لهجه که امروزه در جهان هست نقش و اهمیت کم نظیرى دارد.

 

سرابى گفت: زبان فارسى دومین زبان بین المللى به لحاظ آسانى است و در حال حاضر در دانشگاههاى بین المللى به طور گسترده در حال تدریس این زبان می باشند.گنجینه عظیمى از ادبیات، تاریخ، علوم اسلامى، فلسفه، پزشکى، هندسه به زبان فارسى نگاشته شده و بسیارى از خاورشناسان زبان فارسى را فراگرفته تا با این گنجینه بزرگ آشنا شوند.پژوهشگران و محققان عرب نیز با تاسّى از آنان شایسته است با این ذخایر ارزشمند علمى و فکرى که به زبان فارسى نگاشته شده آشنا شوند.

 

وی افزود: بیش از یکصد میلیون شخص در جمهورى اسلامى ایران، افغانستان و تاجیکستان به زبان فارسى سخن می گویند.همچنین بیش از یازده میلیون شخص در مناطقى مانند سمرقند و بخارا در جمهورى ازبکستان زبان مادرى فارسى خود را با خط سیرلیکى (روسى) می نویسند. بنابراین زبان فارسی به لحاظ تعداد افرادى که به آن سخن می گویند دومین زبان جهان اسلام به شمار می رود.

 

بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رباسل سرابى ادامه داد: زبان فارسى با زبان عربى از دیرباز تعامل و فعل و انفعال داشت. حروف زبان فارسى عربى می باشد و ادبیات آن با متون قرآنى و احادیث آمیخته شده است. زبان فارسى نیز بر ادبیات عرب در زمینه شعر و نثر آثار گسترده اى به وجود آورده است.

 

گفتنی است، دوره های آموزش زبان فارسی در طول سال در هشت مرحله (مقدماتی 1 و2 ـ متوسطه 1 و 2 ـ پیشرفته 1 و 2 ـ تکمیلی 1 و 2) در رایزنی فرهنگی برگزار می شود و بیشتر ثبت نام کنندگان این دوره از رده های مختلف جامعه از جمله: روزنامه نگاران، پژوهشگران و ایران شناسان، دانشجویان دانشگاه های سوریه و دیگر کشورها، علاقه مندان به انقلاب اسلامی ایران و ... هستند.


پایان پیام/

کد خبر 95921

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha