«شهریار صالحی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: 40 درصد خیارشورهای تولیدی پارسال کشاورزان این روستا که بزرگترین تولیدکننده خیارشور استان خراسان شمالی محسوب میشود به فروش نرفته و در حال نابودی است.
دهیار روستای زوارم شیروان بیان کرد: ساکنان روستا هر ساله در دو ماه مرداد و شهریورماه اقدام به جمع آوری خیار و تهیه آن برای خیارشور می کنند که زمستان هر سال برای فروش به دیگر استان ها ارسال می شود.
صالحی عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا در اواخر سال گذشته و تعطیلی رستوران ها، فست فودها و اغذیه فروشی ها خیارشورهای این روستای به فروش نرفت.
وی خاطرنشان کرد: اکثر ساکنان روستای زوارم اقدام به تولید خیارشور می کنند که سالانه حدود سه هزار و ۵۰۰ تُن محصول در این منطقه تولید می شود.
دهیار روستای زوارم شیروان قیمت خیار را در سال جاری، ۳۰ تا ۴۰ هزار ریال عنوان کرد و افزود: همچنین هر کیلوگرم خیارشور مرغوب ۶ هزار ریال به فروش می رسد که با توجه به افزایش قیمت های نهاده ها از جمله کود، سم، ظرف نگهداری، هزینه کارگر، اجاره زمین و آبدهی، سود چندانی برای تولیدکنندگان ندارد که از ۵۰۰ خانوار این روستا، شغل ۴۰۰ خانوار تولید خیارشور است.
شهرستان شیروان با برداشت ۴۲۵ هکتار خیار، رتبه اول استان را دارد که دارای ۹ واحد تولید خیارشور دارای مجوز است که ۶ واحد آن دارای پروانه بهره برداری است.
زوارم یا دره بهشت خراسان شمالی از روستاهای هدف گردشگری در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی شهر شیروان یکی از نادرترین ییلاق های خراسان شمالی است.
نظر شما