به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی جاودان، مدرس اخلاق در نشست نقد و بررسی تحریف شناسی واقعه عاشورا گفت: واقعه عاشورا در تاریخ اسلام از جمله قسمت های خوش سانسی است که دچار کمترین تحریفات شده است و زیر و روکشی های دشمن تحریف خاصی را در آن ایجاد نکرده است.
وی اظهار کرد: مگر آن نقلی که می گوید امام حسین (ع) قصد عزیمت به شما برای بیعت حضوری با یزید را داشته اند که ین نقل نیز خود در متن تاریخ انکار شده است و یا دستکاری های که توسط مرثیه خوان ها بعضا رخ می دهد، از این می توان تاریخ کربلا را دست نخورده ترین و بکرترین قسمت های تاریخ اسلام دانست.
حجت الاسلام جاودان با تاکید بر عدم افزودن تحلیل های شخصی به تاریخ تصریح کرد: ما درباره واقعه عاشورا در متن تاریخ نکات بسیاری برای تحلیل داریم که معمولا مردم با آن نکات آشنا هستند، تاریخ عاشورا از مدینه و رفتن امام به دارالاماره درپی دعوت حاکم این شهر برای گرفتن بیعت آغاز شده و پس از آن با حرکت امام به مکه و از آنجا به کوفه درپی دعوت مردم این شهر ادامه یافته در نهایت در عصر روز دهم محرم سال 61 هجری به پایان می رسد.
مدرس اخلاق با بیان این مطلب که در تمام این مدت امام علی رغم همه سختی ها از بیعت با یزید سرباز می زد، عنوان کرد: این مقاومت در برابر فشارهای دولت وقت بنی امیه و عمال آن به دلیل عدم پذیرش مشروعیت این دولت بود از این رو آنها نیز که هیچ گونه مخالفت و اعتراضی را برنمی تافتند کمر به قتل مخالفان بسته بودند.
وی افزود: تسلیم مخالفان آنقدر برای دولت یزید اهمیت داشت که حتی اگر امام حسین (ع) عصر روز عاشورا پس از آن نبرد سنگین و کشته شدن یاران باوفایشان با یزید بیعت می کرد یعنی وی را به جعت شرعی و قانونی می پذیرفت ایشان را نمی کشتند اما امام حسین (ع) این بیعت را شرعی نمی دانست چراکه دولت یزید شرعی نبود.
حجت الاسلام جاودان با اشاره به کشتار مخالفان و سرباز زنندگان از بیعت با خلفای اسلام در طول تاریخ ابراز کرد: این شیوه ای مرسوم در میان خلفای اسلامی بود مگر در زمان خلافت امیرمومنان (ع) که مخالفان در بیان نظارت ازاد بودند و تنها زمانی با آنها مبارزه شد که دست به سلاح برده و با کشتار مردم بی گناه امنیت جامعه اسلامی را مخدوش کردند.
وی با اشاره به تفسیر امام حسین (ع) از قیام خود بیان کرد: ایشان برای اصلاح امت جدشان رسول الله (ص) از مسیر امر به معروف و نهی از نمکر قیام کردند و در طول مسیر خود از این مهم لحظه ای غافل نشدند چراکه اگر یزید بر تخت می ماند و امام (ع) با ی بیعت می کدند دیگر چیزی از اسلام باقی نمی ماند.
حجت الاسلام جاودان با بیان این مطلب که یزید در جهان اسلام بدعت گذاری کرد، گفت: قیام زمانی معنا می یابد که پای بدعت در اسلام در میان باشد از این رو دیگر قیام با جان و مال و هستی باید انجام شود نظیر آنچه امام حسین (ع) انجام دادند و نه تنها خود و یارانشان به شهادت رسیدند بلکه خاندان مطهرشان نیز به اسارت برده شدند.
وی قیام امام حسین (ع) در برابر یزید را قیامی اعلامی و تبلیغی خواند و خاطرنشان کرد: این تبلیغ از مدینه آغاز شد و در ئمشق با سخنرانی امام سجاد (ع) در سجد شام به پایان رسید به گونه ای که قداست خلافت بین امیه را زیرسوال برد و یزید را از انجام چنین عمل پلیدی پشیمان کرد و این همان چیزی بود که امام در سر داشتند یعنی از بین رفتن قداست خلافت امویان در دید مسلمانان همین امر باعث شد که مسببان واقعه تاریخی کربلا یکدیگر را لعن کنند.
شایان ذکر است، نشست نقد و بررسی تحریف شناسی واقعه عاشورا دوشنبه، 12 دی ماه در حسینه حجت الاسلام جاودان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما