دکتر غلامرضا کافی، استاد ادبیات دانشگاه شیراز، دربار جشنواره شعر فجر به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره شعر فجر معمولاً با فیلم فجر سنجیده می شود و از این رو توقعات از جشنواره که شروع آن با نوعی دستپاچگی همراه بود، بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه جشنواره رفته فته به سامان می رسد، خاطرنشان کرد: 20 سال از زمان برگزاری جشنواره فیلم فجرگذشته است و این جشنواره در کشور نهادینه شده ، اما جشنواره شعر فجر هنوز جوان است و رفته رفته بر حسن آن افزوده می شود.
وی تصریح کرد: نفس برگزاری چنین جشنواره ای خوب است و می طلبد که ما در این عرصه، جشنواره ای رقابتی و جدی داشته باشیم، اما جشنواره شعر فجر در حوزه نقد بسیار ضعیف است و باید در این زمینه کاری کرد.
وی با اشاره به این نکته که حوزه پژوهش ادبیات انقلاب اسلامی ضعیف است، عنوان کرد: معمولاً در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی سطح کارها با جشنواره شعر فجر سنجیده می شود، بنابراین جا دارد جشنواره ارتقاء یابد، زیرا کارهای ادبی انقلاب را به پای جشنواره می نویسند.
دکترکافی ادامه داد: درحوزه تولید هنری ادبیات انقلاب خوب کارکرده است، اما سطح پایین جشنواره فخامت و جزامت ادبیات را مخدوش می کند و از آنجایی که جشنواره از اهمیت بسیاری برخوردار است، مسئولان فرهنگی باید حساسیت بیشتری نسبت به آن داشته باشند.
وی به آسیب های جشنواره شعر فجر اشاره کرد و یادآورشد: سطح بندی ها در جشنواره مشخص نیست در واقع بیانیه جشنواره به یک نوع و شیوه اجرای آن به نوعی دیگرو این دو با یکدیگر متناقض هستند و همین نکته بحث برانگیزمی شود.
این نویسنده و پژوهشگر اظهار کرد: شعر انقلاب توانسته جایگاه خودش را به خوبی به دست آورد و ما در این عرصه چندین چهره مقبول مانند رضا امین پور، سلمان هراتی، سیدحسن حسینی، علی معلم داریم که هر یک از آنها از جهتی موفق و ماندگار بوده اند.
وی درباره شعر جوان نیز گفت: در شعر جوان نسل سوم انقلاب پویایی،حرکت و جوشش خاصی دیده می شود که تازگی ذهن و زبان و رویکرد به سنت از مهم ترین ویژگی های آن است که باعث موفقیت شعر جوان انقلاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما