سالروز کشف حجاب

قرةالعین اولین زنی است که در تاریخ معاصر ایران – قرةالعین معاصر با حکومت ناصرالدین شاه بود- پوشش از سر وتن برگرفت و در اجتماع مردان ظاهر گشت.

خبرگزاری شبستان: حکومت ناصرالدین شاه، اولین سنگ بنای بی حجابی را در جامعه اسلامی ایران برجا گذاشت و جرقه شروع هدف های استعماری را برای برافروختن جهنم توطئه ها زد و در ادامه از طرف انجمن های فراماسونری و غربزدگان دنبال شد و رضاشاه آن را تکمیل و به اجرا گذارد. در همان عصر و زمان در کشورهای اسلامی * نیز حرکت های وسیعی شروع شد.
در کشور ما نیز پس از بروزحرکت قرةالعین **، این حرکت به صورت آرام و تدریجی تداوم یافت و متأسفانه فساد حکومت قاجار و گرایش و علاقه آنها به مظاهر تمدن غربی موجب رشد و گسترش آن شد و خود ناصرالدین شاه نیز از عاملین این تغییر لباس وحجاب شد.

بدین ترتیب که در سال 1266ش وی به روسیه سفر می کند و ضمن دیدار از نقاط تماشایی مسکو به تئاتر کارولین می رود . لباس بالرین های این تئاتر توجه ناصرالدین شاه را جلب می کند. در برگشت به ایران ، دستور می دهد زنان حرم این مدل لباس جدید را که برای او بسیار تازگی داشت بپوشند. زنان نیز به این دستور عمل کرده و دامن های خود را کوتاه کردند ولی در پایان سلطنتش زنان به این مد بی توجهی نشان دادند ولی همین عمل موجب تغییراتی در لباس زنان جامعه شد. ولی این تغییرات به قدری محدود بود که چندان محل توجه واقع نشد.
به علاوه این که این تغییرات بیشتر در نوع دوخت و مدل های ظاهری بود و ربطی به تزلزل بنای حجاب نداشت و استعمال حجاب توسط زنان تقریبا به همان صورت ادامه پیدا کرد ، تا این که دوران زمامداری رضاخان فرا رسید .

وی که متعهد به سیاست های استعماری بود، در مدتی کوتاه پس از تاجگذاری ، شروع به حمایت و کسترش کانون ها و انجمن های بانوان کرد.

این انجمن ها و کا نون ها محل مناسبی برای تبلیغ و ارائه بی حجابی بود. مثلا در اواخر سال 1305 ش جمعیتی به نام بیداری نسوان در تهران تشکیل کردید . در همین ایام در شیراز مجله ای به نام دختران ایران منتشر گردید . جمعیت نسوان وطنخواه هم مجله ای به همین نام انتشار می داد و نسبت به دیگر گروهها هم فعالتر بود. در سال 1309 علاوه بر جلسات کوچک در داخل ایران و کشورهای مسلمان ، اولین کنگره زنان شرق با شرکت زنان شرقی با حضور زنانی ایران ، ترکیه، افغانستان، مصر، عراق، ژاپن،هند، چین، سوریه، حجاز،نجد، جاوه و غیره در شهر دمشق پایتخت سوریه تشکیل گردید .و قرار شد دو سال بعد این کنگره در ایران برگزار گرد د...
در سال 1314ش کانونی بنام کانون بانوان تأسیس شد که ریاست این کانون به عهده صدیقه دولت آبادی یکی از غرب دوستان مشهور قرار داده شد . دولت آبادی ازجمله زنانی بود که چند سال قبل از کشف حجاب رسمی ، بی حجاب از خانه خارج می شد. در همین سال کنگره زنان مسلمان در تهران تشکیل شد و موادی را به تصویب رساند.روزنامه ها و مجله ها وجراید مختلف کشور که تقریبا همگی آنها تحت مراقب شدید اداره سانسور شهربانی قرار داشتند و مدیران آنها همه از عوامل وابسته به فراماسونری و حکومت رضاخان و یا لااقل دوستداران فرهنگ غرب بودند، با ارائه مقالات و اخبار و عکمس های زنان بی حجاب و گاه عریان زمینه ها را با کمال جدیت آماده می کرد ند. ولی به نظر ما مهمترین زمینه برای کشف حجاب تغییر لباس مردان در سال 1304و1307و1314 ش بود. استعمار می دانست که مردان نسبت به وضع پوشاک و نوع پوشش زنان خود بسیار اهمیت می دهند و حساسیت بر آن را قرین شرافت و غیرت خود می دانند و به یک باره حاضر نمی شوند ، به کشف حجاب تن در داده ، آن را اجرا نمایند و فشار و زور گویی نیز بدون تهیه مقدمات همان را باعث خواهد شد که در افغانستان بر سر امان الله خان آمد. لذا بهتر دیدند اول از تغییر لباس مردان شروع کنند .
رژیم وابسته پهلوی بالاخره آخرین بروز غربگرایی خود را از سال 1313ش نشان داد و با تغییرو حذف کلاه پهلوی به کلاه شاپو (لکنی) دگرگونی مورد نظر خود را به اجرا کذارد و زمینه نهایی را برای کشف حجاب فراهم نماید.تا این که بالاخره در روز 17 دی 1314ش رشا شاه بهمراه تاج الملوک (ملکه) و دو دخترش شمس و اشرف برای انجام مراسم فارغ التحصیلی در دانشسرای مقدماتی ،بدون حجاب حاضر شد و از آن روز فجایع این اقدام ضد اسلامی و ملی با انواع و اقسام ظلم ها و جنایت ها آغز شد.و تمام نیروهای نظامی اعم از لشگرها، تیپ ها،هنگ ها، ادارات دولتی و وزارتخانه ها و وزرای آن، و نیروهای انتظامی مثل شهربانی و امنیه ، اکثر وقت و تلاش خود را برای اجرای آن به صحنه آورد ند و در این راه هزینه های هنگفتی را صرف کرد ند.
این مقال را با سخنان گهر بار رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به پایان می بریم:
به گفته امام راحل در کتاب کشف الاسرار ، این نقشه ها، نقشه های ساده ای نبود که با مغز تهی رضاخان طرح شده باشد ، بلکه یک حرکت جهانی استعماری در کشورهای اسلامی بود.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پاورقی ها:
• در مصر اولین نهضتی که به عنوان آزادی زنان صورت گرفت در اواخر سلطنت اسماعیل پاشا بود. وی =س از گذراندن تحصیلات خود در اروپا در سال 1863/م/1242ش بر تخت سلطنت نشست و برای این که بتواند ملت خود را در شاهراه و جریان به اصطلاح ترقی و تمدن در آورد، متوسل به افکار غربیان شده ، در این زمینه شهرت یافت؛ به طوری که یک سال بعد از سلطنتش به فرانسه رفت و مورد استقبال گرم و بی سابقه قرار گرفت و از سال 1870م/1249ش شروع به رسمیت بخشیدن به نهضت آزادی زنان کرد و عده ای از روشنفکران غربی و قلم به دستان مزدور در ترویج آن نهایت تلاش و جدیت را کردند از آن جمله تیمور عایشه، شاهزاده نازلی و قاسم بیک امین بودند. قاسم امین به نوشتن کتب و مقالاتی در این زمینه پرداخت و حمله پر معنی: شرط هر تحول ، رفع حجاب است ، از اوست.
در الجزایر،نیروهای اشغالگر فرانسه ،مبارزه عظیمی را علیه حجاب و بالاخص چادر شروع کردند و متنوع ترین و قوی ترین تدارکات خود را تجهیز کردند.مردم استعمارزده ، مبارزه منفی خود را علیه این اقدامات شروع کرد ه و نشان دادند مسئولین فرانسوی در الجزایر ماموریت داشتند اصالت ملی و دین یالجزایریان را نابود ساخته و تمام شکل های زندگی را که ممکن است از نزدیک یا دور واقعیت و اصالت ملی را خاطر نشان مردم سازد، تجزیه کرده از هم بدرند و حد اکثر کوشش خود را بر مسئله چادر تمرکز دادند و جنگ قاطع خود را علیه آن بین سنوات 1930-1935م /1309 تا 1314ش آغاز کردند.
در ترکیه پس از آن که در سال 1922م/1301ش مصطفی کمال پاشا که بعدا به آتاترک- یعنی پدر ترک- لقب یافت، توانست سلطان محمد ششم پادشاه عثمانی را شکست داده و رهبری ترک ها را در جنگ استقلال به دست گرفته و بالاخره در سال یاد شده جمهوری ترکیه را تأسیس و شروع به اسلام زدایی کند. اول ، امر خلافت را منسوخ ساخت وسپس دادگاههای شر ع را منحل و قوانین غربی را جایگزین نظام شریعت کرد؛ پس از آن مدرسه های دینی را تعطیل و موضوع های اسلامی را نیز از برنامه دانشگاهها و دبیرستان هاحذف نمود و در قانون اساسی که کشور را اسلامی اعلام کرده بود، دست برد و کشور را لامذهب معرفی کرد؛ بعد هم دستور داد زن ها کشف حجاب کنند و مردان تغییر کلاه اروپایی دهند. تعطیلی جمعه را لغو و یکشنبه را به شیوه غربیان جایگزین آن کرد. خط ترکی را که با حروف عربی و فارسی نوشته می شد به خط لاتین تغییر داده،حتی تاریخ هجری را به میلادی تبدیل کرد و سر انجام جدایی دین از سیاست را جزء اصول حکومت شمرد...
در افغانستان امان الله خان پادشاه آن کشور پس از سفر به اروپا در سال 1927 م [1306 ش] و دیدار با سران آن کشورها و ستایشهای معنی دار و سیاستمدارانه و مؤذیانه از او و برگشتن به افغانستان اقدامات خود را شدت بخشید و در تابستان 1928 م [1307 ش] انجمن حمایت نسوان تشکیل داد و دوازده نفر از وکلای زنان کابل ادارة انجمن را به دست گرفتند و شروع به تبلیغ و ترویج بی حجابی کردند و به قول مهدیقلی هدایت‌: «پادشاه افغان امان‌الله خان به تقلید کمال پاشا دست به تجدد اروپایی زده است‌. آن هم آنچه به سلیقة اراذل و دوره‌گردان بولوار پسندیده است و به مراحل‌، دور از اموری که مایة تعالی قوم است‌. برای خودنمایی که منم که کلاه خود را عوض کرده‌ام‌، در اروپا چرخی زده حال از راه ایران به وطن خود، مراجعت می‌کند»
امان‌الله خان با زنش (ملکه‌) در سال 1929 م [1308 ش‌] از ایران دیدن کردند و بی حجاب بودن ملکه افغانستان در افکار عمومی اثر بدی بخشید پس از بازگشت به کشورش‌، مردم بر سر تغییر کلاه و کشف حجاب علیه او قیام کرده و از سلطنت عزل شد.


** یکی از بزرگترین فتنه های بهائیت ( اولین زن بی حجاب تاریخ معاصر ایران)

یکی از بزرگترین فتنه هایی را که بهائیت شروع به طرح ریزی و اجرای آن کرد فتنه قرة العین بودنام اصلی او . نام اصلی او فاطمه یا زرین تاج و در یک خانواده روحانی به دنیا آمده بود . پدر او ملا صالح برغنی از مجتهدین معروف قزوین و برادر ملا محمد تقی برغانی مجتهد مشهور و قدرتمند آن موقع ایران بود . قرة العین پس از جذب شدن به بهائیت همسر خود ملا محمد برغانی که پسر عمویش نیز بود و از او دارای سه فرزند بود رها کرده و شروع به تبلیغ این مرام ساخته استعمار کرد.

علت جذب قرة العین به «باب» نه جهت فکری بلکه به علت شهوت پرستی او بود . وی نمی توانست به یک شوهر روحانی اکتفا کند و از طرفی دیگر خاندان او خاندان زهد و قناعت و عصمت و عفت بود در چنین خاندانی از برای او وسایل عیش و عشرت و آزادی و شهوترانی وجود نداشت وبه این جهت صلاح و مصلحت خود در آن دید که یک باره خود را از قید دین و مذهب آزاد سازد و با حزبی که به هیچ نظم و قاعده و حدود و ادبی مقید نیستند همراه و هم قدم گردد و چون بابیان تنها حزبی بودندکه دارای مرام اشتراک جنسی بودند , با آنها پیوند خورد و اولین نغمه های شوم بی حجابی زنان را سرداد و خود رابه عنوان اولین زن بی حجاب د رتاریخ معاصر مطرح کرد . نه تنها بی حجاب در مجامع ظاهر می شد وبرای آنها تبلیغ مرام بهائیت می کرد بلکه بدون هیچ ترس و واهمه ای عقاید سخیف بهائیان را در مورد مرام اشتراک جنسی شرح و توصیف می کرد و به حضار بشارت می داد !!!!!! که نه تنها از این پس زنان می توانند آزاد و رها در اجتماع حضور یابند بلکه یک زن می تواند با چند مرد زندگی زناشوئی کند.

قرةالعین اولین زنی است که در تاریخ معاصر ایران – قرةالعین معاصر با حکومت ناصرالدین شاه بود- پوشش از سر وتن برگرفت و در اجتماع مردان ظاهر گشت.

 

عبدالحسین توکلی طرقی

 

پایان پیام/

کد خبر 97044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha