فاطمه رهبر، نایب رییس کمسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه این کمسیون آمادگی دارد که از جشنواره با کیفیت تئاتر فجر حمایت کند، به خبرنگار شبستان گفت: کمسیون فرهنگی مجلس با توجه به وظایف فرهنگی اش در دوره های مجلس هفتم و هشتم بر بالا بردن کیفیت جشنواره تئاتر فجر تأکید داشته است، اما از طرفی همیشه این گلایهمندی برخی اقشار در رابطه با برگزاری جشنواره و به اجرا درآمدن آثاری که خیلی منطبق با موازین اسلامی و ملی نبوده است، را نیز مطرح کرده است، ولی در زمان تصویب بودجه، بودجههایی را به تولید آثار فاخر سینما و تئاتر اختصاص داده است و اعلام آمادگی کرده که از ارتقاء کیفیت آثار هنری حمایت می کند.
فاطمه رهبر روند برگزاری سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را طبیعی خواند و یاد آور شد: در این دوره از جشنواره تئاتر فجر سعی شده است که به کیفیت، آموزش و تربیت و فارغالتحصیلان این رشته توجه شود.
وی با تاکید بر بالا بردن محتوای ایرانی در جشنواره تئاتر فجر، خاطر نشان کرد: ما کشوری با تمدن چندین هزار ساله هستیم و از طرفی مسلمانیم و میتوانیم در خلق آثار هنری از هویت ایرانی -اسلامی بهره بگیریم و آثار مختلفی تولید کنیم، زیرا هنرمدان خوبی در این عرصه حضور دارند که باید هدایت شوند تا در کانال ارزشی قرار بگیرندتا آثاری تولید کنند که ارتباط بیشتری با مردم برقرار کنند.
نایب رییس کمسیون فرهنگی مجلس با اشاره به گلایه دستاندرکاران آثار هنری از عدم استقبال از آثار نمایشی در سالن های تئاتر، گفت: این موضوع به این برمی گردد که ارتباط بین اثر و مخاطب برقرار نمیشود، مردم هنردوست هستند، اگر این ارتباط برقرار نمیشود به این خاطر است که ارتباط هنری و ارزشی بین مخاطب و اثر هنری برقرار نمیشود و مردم ملزم به حضور در سالنهای سینما و تئاتر نمیشوند.
فاطمه رهبر با انتقاد از بازتولید آثار خارجی در تولید آثار نمایشی اظهار داشت: چرا اکثر تولیدات داخلی ما کپیبرداری از آثار خارجی است تعامل با آثار کشورهای دیگر خوب است، اما اینکه همت خود را در تولیدات نمایشی به بازتولید آثار خارجی بدهیم، زیاد خوب نیست و این بازتولید آثار نمایشی خارجی بیشتر در حوزه تئاتر دیده میشود و در سینما اینگونه نیست و به همین خاطر مردم از سینما بیشتر استقبال میکنند تا تئاتر.
نایب رییس کمسیون فرهنگی مجلس از تولیدکنندگان آثار نمایشی خواست که مضامین ایرانی اسلامی را در ساخت آثار نمایشی مورد توجه قرار دهند و گفت: چرا بر روی آثار ارزشمند ایرانی، قصههای ایرانی، اشعار قوی و قصههای قرآنی در تولیدات نمایشی کار نمیشود، آثار حماسی مثل شاهنامه فردوسی و سروده های شاعران و قصص قرآن که تا الان به آنها پرداخته نشده و مردم به آنها توجه دارند، اگر در قالب اثر نمایشی خلق شوند با اقبال مخاطب روبرو می شوند، زیرا محتوای این آثار منطبق با فرهنگ ایرانی اسلامی است.
وی با اشاره به استقبال کمسیون فرهنگی مجلس از هنرمندان حوزه های نمایشی، تجسمی و سینمایی گفت: در کمیسیون فرهنگی مجلس بر روی هنرمندان در حوزههای هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر باز است و با آغوش باز از پیشنهادات و توصیه های آنها برای بهبود آثار هنری استقبال می کند.
رهبر با بیان اینکه از آثار شاخص و فاخر حمایت مالی می شود، خاطر نشان کرد: در جلسات کمسیون فرهنگی مجلس اعضا اعلام نظر کردند و پیشنهاداتی به کمیسیون دادند که در این جلسات بودجههای خوبی به تولید آثار فاخر پرداخته شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آثار شاخص و فاخر در کمسیون فرهنگی مجلس چه معیاری دارندف گفت: ما تعریفی برای آثار فاخر ارایه نکردیم و این آثار شاخص هایی دارند که این شاخص ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده است.
پایان پیام/
نظر شما