حسین بهبودی، مدیر امور استان ها و موسسات سازمان دارالقرآن الکریم درباره اقدامات انجام شده برای برخورداری موسسات قرآنی از معافیت مالیاتی به خبرنگار شبستان گفت: باید توجه داشت که پرداخت مالیات برای موسساتی ضرورت دارد که سودآور باشند که اکثر موسسات قرآنی فاقد این حالت هستند از این رو به نظر می سرد که بحث های مالیاتی بیشتر به نگرانی ها و دغدغه های کاذب است که موسسات خود را درگیر آن کرده اند.
وی ادامه داد: البته سال گذشته طرح این معافیت ارائه شد که به دلیل طرح آن در قالب قاعده کلی معافیت مالیاتی به کمسیون تلفیق مسکوت باقی ماند اما سازمان تبلیغات اسلامی از طرقی دیگر همچون رایزنی با شورای عالی مالیات کشور و نیز انعقاد تفاهم نامه همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور بهره مندی موسسات تحت پوشش خود از معافیت مالیاتی در صورت برخورداری موسسات ارشاد، می کوشد برای آن معدود موسسات سودآور قرآنی نیز این معافیت را عملیاتی کند.
بهبودی با بیان این مطلب که بیش از 80 درصد از موسسات قرآنی سودآور نیستند، تصریح کرد: یعنی این موسسات در پایان سال سودی کسب نکرده اند که بر آن مالیات تعلق بگیرد اما ذهنیت کاذب پرداخت مالیات در هر شرایطی مانع از تعامل مثبت آنها با سازمان مالیاتی کشور می شود، بنابراین معافیت مالیاتی برای اغلب موسسات فعال در این ساحت مقدس موضعیت نداشته و نگرانی آفرین نیست.
ابلاغ آیین نامه جدید صدور مجوز موسسات در سال 91
مدیر امور استان ها و موسسات سازمان دارالقرآن الکریم از تدوین و ابلاغ آیین نامه جدید برای صدور مجوز فعالیت موسسات خبر داد و اظهار کرد: این آیین نامه در راستای کیفی سازی موسسات و افزایش بهره وری آنها متناسب با توانمندی هایشان تدوین شده و با ابلاغ و اجرای آن در سال 91 انتظار می رود، زمینه ارتقای کمی و کیفی موسسات را فراهم کرد.
وی درباره اهداف تدوین و اجرای این آیین نامه بیان کرد: پیش از این برای تمامی متقاضیان کسب مجوز فعالیت موسسات قرآنی از پایین ترین تا بالاترین در برخورداری از سه ویژگی تحصیلات، تخصص های قرآنی و مهارت های مدیریتی یک نوع مجوز فعالیت صادر می شد، اما با این آیین نامه جدید بر اساس سه ویژگی مذکور موسسات در سه سطح حقوقی و یک سطح خانه های قرآن شهری بدون مسئولیت های حقوقی مجوز فعالیت دریافت می کنند.
بهبودی با بیان این مطلب که اجرای این آیین نامه منجر به فعالیت هر موسسه متناسب با سطح توانمندی و نوع عملکرد آنها می شود، عنوان کرد: صدور مجوز برای موسسات بنابر توانمندی ها منجر به تفکیک حوزه های فعالیتی می شود که هم نفع جامعه هدف بوده و هم ارتقای کمی و کیفی فعالیت ها را درپی دارد.
وی با اشاره به صدور مجوز یکسان برای تمامی متقاضیان در هر سطح توانایی بدون اعمال ممیزی خاص ابراز کرد: این امر باعث می شد که هر شخصیت حقیقی و حقوقی امکان مذاکره و انعقاد تفاهم نامه همکاری را بآ آنها داشته باشد که فقدان تخصص های لازم در بسیاری از موارد مشکل زا می شد.
بهبودی ادامه داد: اما بنابر مندرجات این آیین نامه موسسات در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری که بار مسئولیت حقوقی نیز متوجه آنها می شود و نیز خانه های قرآن شهری بدون بار مسئولیت حقوقی طبقه بندی شده و همسو با توانمندی های خود به ارائه خدمات به مخاطبان می پردازند.
پیش بینی حضور بیشتر موسسات در سطوح دوم و سوم
وی با بیان این مطلب که این آیین نامه شامل موسساتی که هم اکنون نیز دارای مجوز هستند، می شود، افزود: بنابر بررسی های انجام شده به ویژه طی دو سال گذشته به نظر می سرد که بیشتر موسسات قرآنی در طبقات دوم و سوم جای گرفته و طبقه نخست به تعداد محدودی از آنها اختصاص بیابد که البته با وضعیت کنونی این امر طبیعی به نظر می رسد.
بهبودی با اشاره به صدور مجوز فعالیت 1500 موسسه و 2100 خانه قرآن توسط سازمان تبلیغات اسلامی طی سال های گذشته گفت: علاوه بر این درپی انعقاد تفاهم نامه همکاری با وزارت کشور مقرر سات که 15 هزار خانه قرآن شهری نیز در سطح کشور راه اندازی شود که به دلیل جدید و زمان بر بودن اجرای این طرح تا اتمام آن نمی توان آماری دقیق اعلام کرد.
مدیر امور استان ها و موسسات سازمان دارالقرآن الکریم از آغاز به کار آزمایشی مکانیزه روند دریافت مجوز موسسات قرآنی در تهران خبر داد و تصریح کرد: این سیستم در اوایل سال 91 رونمایی می شود و هدف از فعالیت آن کاهش زمان صدور مجوز و تسریع روند آن در مراحل مختلف ثبت نام، بررسی و اعلام نتیجه در طول یک ماه است چراکه الان این مراحل طی پنج یا شش ماه انجام می شود.
وی با اشاره به کاهش زمان این روند با اتخاذ سازوکارهای مختلف خاطرنشان کرد: خوشبختانه در طول سال های گذشته صدور مجوز فعالیت موسسات قرآنی شیبی ملایم و متعادل را طی کرده و در سال جاری نیز این شیب بدون تغییر بوده است.
پایان پیام/
نظر شما