نرخ افزایش جرائم و اختلافات در کشور ایران سالانه 15 تا 20 درصد است

رئیس کل دادگستری استان خوزستان، نرخ افزایش جرائم و اختلافات در کشور ایران سالانه 15 تا 20 درصد است که باید در راستای پیشگیری از جرائم، اقدامات مناسبی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدباقر الفت، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان گفت: نوع نگاه ما به عنوان دستگاه حاکمیت به جرائم، همیشه مقابله با جرائم و مجرمان بوده و همواره تمام توان خود را برای آخرین مرحله به کار گرفته ایم.

 

وی با بیان اینکه قبل از وقوع جرم، هیچ اراده ای برای پیشگیری وجود ندارد اما وقتی اتفاق ناخوشایندی رخ می دهد، همه برای حل مسئله بسیج می شویم، افزود: طبق اصل 156 قانون اساسی، دستگاه قضایی باید به عنوان یکی از وظایف پنج گانه خود در امر پیشگیری از وقوع جرم فعالیت داشته اما هیچ نهادی به تنهایی نمی تواند در این زمینه موفق باشد.

 

الفت، تصریح کرد: پیش بینی مسئولان قوه قضاییه این است که حجم پرونده های ورودی به دستگاه قضایی تا پایان سال 90 به 15 میلیون پرونده برسد و این به معنای آن است که حداقل 30 میلیون نفر از مردم ما درگیر موضوعات قضایی و در معرض رفتارهای ناهنجار دیگر هستند.

 

وی با بیان اینکه جرم رفتاری است که توسط افراد نظم ناپذیر و نا آشنا به قانون رخ می دهد، اذعان داشت: اگر انضباط اجتماعی در جامعه حاکم شود، دیگر شاهد رفتار مجرمانه و تخلف از سوی افراد نخواهیم بود، جرم مثل سرطان جامعه را در برگرفته و خفه می کند و هر اندازه در امر پیشگیری تعلل کنیم، جامعه بیشتر به سمت اضمحلال پیش می رود.

 

مقام عالی قضایی استان خوزستان، خاطر نشان کرد: هم اکنون نرخ افزایش جرائم و اختلافات در کشور ایران سالانه 15 تا 20 درصد است و اگر در راستای پیشگیری از جرایم اقدام مناسبی صورت ندهیم، این نرخ در سال های آینده افزایش خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه در این روند افزایش، همه ما و خانواده هایمان نیز در معرض خطر درگیر شدن در این پرونده ها به عنوان بزهکار یا بزه دیده هستیم، اضافه کرد: اگر این خطر احساس و توانایی های موجود به کار گرفته شود، به اتفاق یکدیگر می توانیم سد محکمی در مقابله با جرائم ایجاد کنیم در غیر این صورت ظرف 10 سال آینده تنها کشوری خواهیم بود که تمام مردمش صاحب پرونده قضایی هستند.

 

وی از اعضای این شورا خواست تا صرف نظر از جایگاه و توان تاثیرگذاری خود در این زمینه، با نگاه ویژه به امر پیشگیری توجه کنند و عنوان کرد: دنیای امروز به اهمیت پیشگیری پی برده و راهکارهایی را برای کاهش وقوع جرائم به کار گرفته است که ما نیز باید به این راهکارها توجه و آن ها را با توجه به نیاز کشور، استان و شهرمان بومی سازی کنیم.

 

الفت، با اشاره به اینکه ایجاد پیاده روهای مجزا با خیابان ها و افزایش روشنایی معابر در زمینه شهرسازی، می تواند به کاهش وقوع جرائم کمک کند، تأکید کرد: در مقررات کشور ایران، یک هزار و 640 عنوان مجرمانه وجود دارد که برای هرکدام باید یک نسخه پیشگیری نوشته شود، البته همه جرائم در همه مناطق کشور یکسان نیست.

 

وی با اشاره به لایحه قانون پیشگیری از وقوع جرم، بیان داشت: طبق فرمایش آیت الله آملی لاریجانی تا زمان تصویب نهایی این قانون، شورای پیشگیری از وقوع جرم در سراسر استان ها تشکیل می شود و اولین اقدام این شورا برگزاری کارگاه آموزشی است تا اعضای شورا با روش های پیشگیری بیشتر آَشنا شوند.

 

وی برگزاری این کارگاه ها را اقدامی بسیار خوب و مبتنی بر توان و یافته های روز دنیا برشمرد و ادامه داد: دنیای امروز اهمیت پیشگیری را شناخته و به آن دست یافته است؛ آموزش، ایجاد رفاه، امنیت بالا و... همه از مواردی می باشد که در چهار کارگروه که در همایش پیشگیری از وقوع جرم در (28 و 29 دی) انجام می گیرد، بیان می شود.

 

مقام عالی قضایی استان خوزستان با اشاره به انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: از جرائمی که این روزها جامعه را تهدید می کند، جرائم و تخلفات انتخاباتی است و طبق ماده 67 قانون انتخابات، وظیفه دستگاه قضایی در انتخابات، پیشگیری از وقوع جرائم می باشد.

 

وی با اشاره اینکه با نگاهی به حوادث انتخابات سال 88 متوجه می شویم که این انتخابات تنها خسارات جانی و مالی به دنبال نداشت بلکه حیثیت جمهوری اسلامی را نیز در عرصه بین الملل خدشه دار کرد، اظهار داشت: دشمن می خواهد از انتخابات به عنوان ابزاری برای خود استفاده کند.

 

وی توضیح داد: خاصیت جنگ نرم استفاده از ابزارهای مدنی است و اگر کسی فکر می کند با حذف انتخابات، از این آسیب ها خلاص می شویم، اشتباه کرده، چراکه دشمن در مقابل هر برنامه ما، برنامه ای را طراحی می کند و هرجا برای انجام کاری تجمع کردیم، از آن برای اهداف خود استفاده می کند.

 

رئیس کل دادگستری استان خوزستان، خاطر نشان کرد: در جوامع غربی نیز همین تهدیدها وجود دارد اما آنان پیش بینی ها را انجام می دهند و توطئه ها را ناکارآمد جلوه می دهند و با جلوگیری از اشتباهات نامزدهای انتخاباتی و ارائه تذکرات لازم به آنان، از بروز حوادث پیشگیری می کنند.

 

وی با بیان اینکه حتی یک رفتار مجرمانه انتخاباتی هم برای ما زیاد است، از حاضران خواست تا وقایع احتمالی را پیش بینی و برای آنها راهکار تعریف کنند و افزود: خوشبختانه امروز همه سازمان ها و ادارات استان از انسجام کافی برخوردارند و همین هماهنگی، بزرگترین سرمایه برای برقراری امنیت و آرامش و برگزاری انتخابات پرشور است.

 

وی با بیان اینکه دشمن می خواهد که میان صفوف مردم اختلاف ایجاد و به گونه ای حرکت کند که سرمایه های اجتماعی ما از میان برود اما ما نباید اجازه دهیم ناخواسته وسیله دشمن شویم، بر حفظ حرمت و حقوق داوطلبان در هنگام انتخابات توسط نیروهای انتظامی تأکید کرد و گفت: همانقدر که لازم است عناصر فاسد از جامعه حذف شوند، ضروریست تا عناصر مفید به حال جامعه را نیز حفظ کنیم تا خدای ناکرده عرصه انتخابات خالی نماند.

 

الفت، در خصوص لایحه پیشگیری از وقوع جرم، تصریح کرد: همیشه قانون برای یک رفتار الزام آور نیست و گاهی الزامات ناشی از عقل است، دخالت از پیشگیری و مشارکت در وقوع جرم، ناشی از الزامات عقلی می باشد و اگر توانمان را به کار نگیریم، جرم جامعه را خفه می کند.

 

وی اضافه کرد: نگاه دستگاه قضایی در این شورا، نگاه حقوقی جزایی نیست و به دنبال زندانی کردن افراد نیستیم، بلکه نگاه ما نگاهی جرم شناسانه است و باید افراد به خطا رفته و کسانی که از آداب اجتماعی فاصله گرفته اند را راهنمایی کرد تا مرتکب اعمال مجرمانه نشوند.

 

وی با بیان اینکه نگاه ما نگاهی درمانگرانه است نه برخورد قضایی، تأکید کرد: در این شورا کارگروه های پیشگیری های اجتماعی و فرهنگی، پیشگیری های وضعی و انتظامی، پیشگیری های حقوقی و قضایی، ارتقای مشارکت های مردمی در پیشگیری از وقوع جرم و کارگروه پژوهشی تشکیل و آموزش های آن بومی سازی شده که امیدواریم با تشکیل مرتب جلسات و کارگروه های این شورا، ظرف دو سال آینده شاهد کاهش جرائم در کشور باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 97295

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha