تشریح ابعاد جدید حادثه انفجار ناوچه کنارک/تکذیب شایعات مرتبط با طرح تفکیک استان فارس

مجازات مبتلایان به کرونا در صورت بیرون آمدن، تشریح ابعاد جدید حادثه انفجار ناوچه کنارک از سوی دادستان نظامی استان تهران، تکذیب شایعات مرتبط با طرح تفکیک استان فارس، رایزنی ایران و روسیه برای برقراری پروازها برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مجازات مبتلایان به کرونا در صورت بیرون آمدن، تشریح ابعاد جدید حادثه انفجار ناوچه کنارک از سوی دادستان نظامی استان تهران، تکذیب شایعات مرتبط با طرح تفکیک استان فارس، رایزنی ایران و روسیه برای برقراری پروازها از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۹ مهرماه است.

علت ارائه دنا پلاس به نمایندگان مجلس چه بود؟ / گران‌ترین و ناامن‌ترین اینترنت دنیا را داریم

مهمان این هفته برنامه «دست‌خط» متولد سال ۱۳۴۳ در تهران است. در هنرستان رشته مکانیک خودرو می‌خوانده، اما به رغم این که در کنکور هم قبول می‌شود انصراف می‌دهد و به حوزه علمیه مجتهدی تهران می‌رود. پای درس اساتید بزرگی در حوزه تهران می‌نشیند و بعد از مدتی به مشهد می‌رود و در حوزه مشهد مشغول می‌شود و در مشهد تا مدیریت حوزه علمیه می‌رسد و همچنین معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مشهد می‌شود.

سه دوره است که در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مشهد و کلات حضور دارد؛ دوره‌های نهم، دهم و یازدهم. در دوره یازدهم هم یکی از مسئولیت‌های مهم را در مجلس شورای اسلامی برعهده دارد. رئیس یکی از کمیسیون‌های موثر مجلس است که به شدت با احقاق حقوق مردم در تماس است و ارتباط دارد. امیدواریم بتوانیم صحبت‌های خوب و موثری را با هم داشته باشیم.

در خدمت حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر هستیم. همانطور که بیان کردم نماینده مردم مشهد و کلات از مجلس نهم تا الان هستند و الان هم رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هستند.

آقای پژمانفر عرض ادب و سلام دارم. خیلی خوش آمدید.

بنده هم خدمت جنابعالی، همکاران شما و همه بینندگان خوب برنامه عرض سلام و ارادت دارم.

از اینجا شروع کنیم که در دوره قبل در کمیسیون فرهنگی بودید. چطور به کمیسیون اصل ۹۰ آمدید و بعد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ شدید؟ جایی که بزرگانی همچون آیت الله فاکر (ره) بودند که ایشان هم نماینده مشهد بودند.

بله. با توجه به ۸ سالی که در مجلس بودم در حوزه نظارت ضعف‌های جدی را شاهد بودم و خیلی از دستگاه‌ها همراهی خوبی برای اجرای قانون ندارند، لذا انگیزه من در حوزه مسائل فرهنگی کم نشده است. اولویت اول من هنوز مسائل فرهنگی است، اما در این قالب، مسائل متفاوت را پیگیری می‌کنم که یک بخشی‌اش مسائل فرهنگی کشور است. الان هم ارتباط ما با کمیسیون فرهنگی برقرار است.

به نظر می‌رسد خیلی از نمایندگان علاقه‌مند به کمیسیون فرهنگی نیستند. چون در همین مجلس یازدهم تا جایی که اطلاع دارم آخرین کمیسیونی بود که شکل گرفت و حتی چند نفر کم داشت.

البته کمیسیون فرهنگی به دلیل پیچیدگی‌ها و مهم بودن حوزه فرهنگ و اینکه مشت پرکن نیست به حساب این که عدد و رقم نشان دهد، انگیزه خیلی‌ها کمتر است، اما من با اعتقاد هم در مجلس نهم و هم در مجلس دهم وارد این کمیسیون شدم. در مجلس دهم که اتفاقاً تنها کسی که اولویت اول و دوم خود را کمیسیون فرهنگی انتخاب کرد من بودم. البته کمیسیون اصل ۹۰ سابقاً همین طوری بود.

از پرونده سرمربی تیم ملی فوتبال چه خبر؟ استارتی زده شد و از وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال دعوت کردید و توضیحات آن‌ها را شنیدید و قدری با قاطعیت بیان کردید که وزارت ورزش مقصر است، چون نظارت نکرده است و بقیه به کجا رسیده است؟

در قانون اساسی اصل ۹۰ یک ماموریت فراقوه‌ای را به مجلس داده است. آن ماموریت فراقوه‌ای این است که مجلس به طرز کار هر سه قوه و اصلاح طرز کار هر سه قوه ورود پیدا کند. من وزیر را دعوت کردم و با ایشان این موضوع را مطرح کردیم که بالاخره طرز کار وزارت در خصوص قرارداد‌هایی که با افرادی که با آن‌ها قرارداد خارجی دارند، بیان شود چراکه اشکالاتی فراوانی در آنجا وجود داشت.

آن چیزی که من به آن رسیدم و الان هم داریم پیگیری می‌کنیم، این بود که وزارت ورزش و جوانان در این موضوع ورود درستی نداشته است. این مربی بنا بر برخی گزارشات، مربی در این سطح نبوده که این قرارداد را با او ببندند. این یک بخشی از کار است یعنی باید تائیدیه را نسبت به این موضوع داشته باشند. دوم اینکه کسی که با آن قرارداد می‌بندند باید کنترل کنند یعنی واحد حقوقی باید نظارت کند که این قرارداد دقیقی باشد و منافع ما حفظ شود و خطراتی متوجه طرف ما نشود.

این موارد وظایفی است که وزارت ورزش و جوانان باید داشته باشد و احراز کند و مهر تائید در این موضوع بزند. امروز بعد از اینکه این موضوع را بررسی کردیم الان به تمامی اقداماتی که وزارت ورزش و جوانان در حوزه فدارسیون‌ها انجام می‌دهد، گفته ایم پیشنهاداتتان را بیاورید تا قانون آن را تصویب کنیم، یعنی از این به بعد جلوی این خطای صورت گرفته، گرفته شود.

 

مبتلایان به کرونا در صورت بیرون آمدن مجازات می‌شوند

علی ربیعی در حاشیه بازدید از ایستگاه مترو تئاتر شهر تهران با تاکید بر اینکه اجباری شدن ماسک تصمیم درستی است، افزود: در این جلسه در مورد چگونگی مجازات افرادی که مبتلا هستند و بیرون می‌آیند و افرادی که مبتلا نیستند ولی رعایت نمی‌کنند، تصمیم‌گیری خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه روی جرایم و شیوه شناسایی افراد مبتلا کار شده است، اضافه کرد: آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی باید همه اطلاعات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند و وزارت بهداشت نیز آنها را به صورت آنلاین در اختیار نیروی انتظامی و بسیج و سایر بازرسان قرار می‌دهد.

سخنگوی دولت ادامه داد: هر فردی که در آزمایشگاه به او اعلام شده باشد که مبتلاست، از شیوه‌های مختلف از جمله ردیابی موبایل مورد کنترل قرار می‌گیرد و در صورت خروج از خانه، جرایم سنگینی به وی تعلق می‌گیرد.

وی تاکید کرد: نمی‌خواهیم درگیری فیزیکی در قبال اجرای این طرح رخ دهد و شیوه‌هایی اتخاذ خواهد شد که افرادی که رعایت نمی‌کنند، جریمه شوند.  

وی همچنین با تاکید بر اینکه دیگران هم حقوقی دارند و باید به حقوق دیگران احترام گذاشته شود، بیان کرد: مبارزه با کرونا به رعایت پروتکل‌ها به خصوص استفاده از ماسک نیاز دارد.

ربیعی تاکید کرد: همه کشورهایی که پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا را رعایت کرده‌اند، در مبارزه با کویید ۱۹ موفق شده‌اند؛ در مدتی که ما پروتکل‌ها را بیشتر رعایت می‌کردیم نیز میزان مرگ و میر پایین بود اما در دوره‌های اخیر در شهر تهران رعایت پروتکل‌ها به زیر ۴۰ درصد رسید. 

وی بیان کرد: مشکل ما در محل‌های تجمع مردم چون فرودگاه‌ها، پاسارها و بعضی از صنوف مثل نانوایی‌هاست و از سوی دیگر نیز کمبود وسایل حمل و نقل در شهرهای بزرگ هم وجود دارد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای رفع این کمبود به خوبی پیش می‌رفت ولی با توجه به تحریم‌های ظالمانه، واردات قطعات به ارز زیادی نیاز داشت و به مشکل برخورد کردیم.

 

تشریح ابعاد جدید حادثه انفجار ناوچه کنارک از سوی دادستان نظامی استان تهران

غلامعباس ترکی دادستان نظامی‌استان تهران درباره حادثه انفجار ناوچه کنارک و به شهادت رسیدن تعدادی از خدمه ناوچه بر اثر این حادثه اظهار کرد: در فردای روز حادثه با اعزام هیأتی از دادسرای نظامی تهران، بازدیدهای میدانی و معاینات و تحقیقات محلی لازم در بندر چابهار و بندرعباس از محدوده اجرای عملیات تمرین دریایی انجام دادیم. 
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه دلخراش گفت: متأسفانه در این حادثه ۱۹ نفر از خدمه ناوچه بلافاصله پس از اصابت موشک به شهادت رسیدند و تعداد ۱۵ نفر مصدوم شدند.

دادستان نظامی تهران در خصوص علت وقوع این حادثه گفت: با توجه به تأکید فرمانده معظم کل قوا برای روشن شدن ابعاد این حادثه و شناسایی مقصران احتمالی و اقدامات پیشگیرانه برای عدم تکرار این گونه حوادث، تحقیقات جامع قضایی و فنی با همکاری هیات بررسی سانحه ستادکل نیروهای مسلح، نیروی دریایی ارتش و وزارت دفاع صورت گرفته و تدابیر لازم اتخاذ شده است.

وی هرگونه خرابکاری یا دخالت عوامل امنیتی در این حادثه را منتفی دانست و افزود: براساس آخرین نتایج تحقیقات و بررسی کارشناسان، عدم رعایت برخی تدابیر ابلاغی و نکات ایمنی از سوی ناوچه حادثه دیده و شرایط میدانی، علت اصلی این حادثه بوده است.

دادستان نظامی ‌استان تهران گفت: به قصور و تقصیرها در این زمینه در حال رسیدگی هستیم و افرادی به‌عنوان متهم احضار شده و اقدامات قضایی انجام شده است.

 

شایعات مرتبط با طرح تفکیک استان فارس کذب است/ مطرح کنندگان مدعاهای کذب تقسیماتی تحت پیگرد قضایی قرار می گیرند

زهرا احمدی مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور ضمن تکذیب وجود هر گونه طرح تقسیماتی در سطح تشکیل استان های جدید, شایعات و مدعاهای مربوط به طرح تفکیک استان فارس را کذب محض خواند و اظهار داشت: اخیرا در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی, شایعات و مدعاهایی کذب از سوی افراد مبنی بر قطعی شدن طرح تفکیک استان فارس مطرح شده که به صراحت اعلام می کنم وزارت کشور هیچ برنامه ای برای تفکیک این استان و یا تشکیل استان های جدید ندارد.

 

وی افزود:  طرح این نوع مدعاها, یا ناشی از اغراض و منافع خاص برخی افراد است یا از سر جهل نسبت به فرایندهای پیچیده و تخصصی تقسیمات کشوری و نیز ناآگاهی از ترتیبات اداری مرتبط مطرح می شود.


احمدی هم چنین اظهار داشت: از آن جا که طرح این نوع شایعات و مدعاها در حوزه حساسی مانند تقسیمات کشوری, می تواند تبعات اجتماعی, سیاسی و امنیتی در پی داشته باشد, وزارت کشور مصمم است از طرق قانونی, مطرح کنندگان مدعاهای کذب تقسیماتی را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

 

رایزنی ایران و روسیه برای برقراری و عادی‌سازی پروازها

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در نشستی با «الکساندر نیرادکو» قائم مقام وزیر حمل ونقل و رئیس سرویس فدرال حمل ونقل هوایی روسیه با اشاره به مناسبات خوب تهران و مسکو در عرصه‌های مختلف، بر تسهیل تردد تجار و دانشجویان ایرانی به روسیه تأکید کرد. جلالی در این دیدار از سرگیری پروازهای متقابل میان روسیه با برخی مقاصد بین المللی را موجب ایجاد انتظارات و مطالبات در سطح افکار عمومی ایران برای از سرگیری پروازها میان دو کشور دانست و خواستار برقراری و عادی سازی پروازها بین تهران و مسکو شد.


رئیس سرویس فدرال حمل و نقل هوایی روسیه نیز ضمن بااهمیت توصیف کردن روابط روسیه با ایران و اهتمام ویژه مقامات دولتی کشور متبوعش به این موضوع، اعلام کرد: در زمان حاضر بیشترین خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا متوجه پروازهای بین المللی روسیه بویژه هواپیمایی ایرفلوت شده است.

 

 الکساندر نیرادکو تصریح کرد: به دلیل شرایط به وجود آمده، از ۷۸ فرودگاه در روسیه برای انجام پروازهای بین المللی صرفاً از هفت فرودگاه در هفت استان پرواز صورت می پذیرد.


وی افزود: اگرچه تصمیمات مربوط به از سرگیری پروازها و لغو محدودیت های پروازهای بین المللی از سوی ستاد مبارزه با کرونا در روسیه اتخاذ می گردد اما درخواست سفیر ایران به ریاست ستاد ابلاغ خواهد شد.


در این ملاقات همچنین برخی موضوعات فنی مربوط به پرواز شرکت هواپیمایی ماهان در مسیر تهران- مسکو- تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و رئیس سرویس فدرال حمل و نقل هوایی روسیه راهنمایی های لازم را برای حل مشکلات ارائه داد.

 

کد خبر 975479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha