ارسال پیامک برای مالکان ۱.۵ میلیون خانه خالی

محمودزاده در خصوص آخرین جزئیات اخذ مالیات از خانه های خالی تصریح کرد: سامانه ملی املاک و اسکان از مرداد ماه عملیاتی شده است و تاکنون بر اساس اطلاعات این سامانه ۱.۵ میلیون پیامک برای مالکان بیش از یک خانه ارسال شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود محمودزاده شب گذشته (دوشنبه 7 مهر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما در خصوص آخرین جزئیات اخذ مالیات از خانه های خالی تصریح کرد: سامانه ملی املاک و اسکان از مرداد ماه عملیاتی شده است و تاکنون بر اساس اطلاعات این سامانه ۱.۵ میلیون پیامک برای مالکان بیش از یک خانه ارسال شده است.

 

معاون مسکن  و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: طبق اطلاعات دستگاه های مختلف که در این سامانه درج شده است تا کنون ۱۰۹ هزار واحد خالی شناسایی و معرفی شده اند و مابقی را هم با ارسال پیامک رفت و برگشت اطلاعات آن ها را بررسی می کنیم.

 

محمودزاده تصریح کرد: هم اکنون ۱۳ میلیون و۴۰۰ هزار واحد مسکونی که نیمی از واحدهای کل کشور است، شناسنامه دارند. ما باید برای تکمیل سامانه از دستگاه هایی همچون ثبت اسناد، ثبت احوال، بورس، شهرداری ها و دستگاه های خدماتی اطلاعات را بگیریم.

 

او افزود: مالکان ۲۰ هزار واحد خالی جواب پیامک ارسالی ما را داده اند، برخی افراد هم ادعا کردند که مستاجر در ملک وجود دارد و باید بررسی شود. اگر یک بار این سامانه با دقت بالا اجرایی شود ، می توان در آینده برای شناسایی واحدهای بیشتری از آن استفاده کرد و یک بانک اطلاعاتی قوی در حوزه مسکن خواهیم داشت.

 

محمود زاده بیان کرد: قانون اخذ مالیات از خانه های خالی از سال ۹۴ اجرایی شده  و همین الان بخش اول لیست خانه های خالی به سازمان مالیات ارسال شده است ،  طرحی که در مجلس مطرح است این قانون را تکمیل می کند.

 

او در پاسخ به این سوال که آیا اخذ مالیات از خانه های خالی به تعادل در بازار مسکن کمک می کند؟ گفت: برای کنترل بازار مسکن باید اقدامات متعددی صورت گیرد. یکی از ابزارها، عرضه واحدهای خالی به بازار است. ما از مالکان درخواست داریم واحدهای خالی خود را به بازار فروش و اجاره وارد کنند چراکه اکنون  واحدهای زیادی داریم که تنها جنبه سرمایه گذاری دارند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هدف از راه اندازی سامانه جامع املاک و اسکان، ورود خانه های خالی به بازار و ایجاد تعادل در بازار مسکن است و بر اساس قانون سال ۹۴  و همچنین قانون جدید این امر جنبه درآمد مالیاتی  و تامین کسری بودجه ندارد.

 

محمودزاده گفت: هدف از اجرای این قانون فقط تشویق و ترغیب مالکان برای عرضه واحد‌های خالی به بازار است و هیچ اجباری در کار نیست مالکان می‌توانند خانه هایشان را اجاره ندهند، اما باید مالیات آن را پرداخت کنند. واحد‌های بسیاری داریم که استفاده نمی‌شود و این آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی در پی دارد.

 

این مقام مسئول گفت: اگر واحد خالی اجاره داده شود از بحث مالیات خارج می شود و خط قرمز  مالیاتی ما  خالی بودن ملک است. خانه های زیر ۱۵۰ متر مالیات اجاره هم ندارند.

 

او افزود: با تکمیل این سامانه ، بزرگترین بانک اطلاعاتی در زمینه مسکن به وجود می آید و می توانیم بر اساس آن برنامه ریزی دقیق تری برای بازار مسکن داشته باشیم.

 

محمودزاده در ادامه در خصوص طرح اقدام ملی مسکن گفت: ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این طرح پیامک ارسال کردند که ۸۸۰ هزار نفر واجد شرایط بودند و در کنترل نهایی این میزان به ۴۵۰ هزار نفر رسید.

 

او افزود: افرادی که  پیامک به آنها  ارسال شده باید به مرجع ذیربط در استان ها مراجعه کنند و به افرادی که پیامک به دست آنها نرسیده تا پایان مهرماه مهلت داده شده است.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای تامین زمین این طرح مشکلی نداریم و اکنون در حوزه تامین  تسهیلات  و مصالح در حال انجام کار هستیم.

 

این مقام مسئول بیان کرد: قرار است اول آبان  ماه  در مراسمی۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی تعیین تکلیف شوند.

کد خبر 977300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha