حماسه های فراموش نشدنی /بانوان سربازان گمنام جبهه و جنگ

بانوان گیلانی سهم مهمی در طول هشت سال دفاع مقدس داشته و با حضورشان برگ های زرینی بر تاریخ رشادت های این مرز و بوم افزودند.

 خبرگزاری شبستان_ رشت، سمیه بشارتی؛ بانوان در دوران هشت سال دفاع مقدس جدا از خانه‌داری و تربیت فرزند، هم‌پای بزرگ مردان عرصه جهاد و شهادت در میدان جنگ نیز نقش‌آفرینی کردند. اگر بانوان این مرز و بوم  با ایجاد انگیزه و مقاومت، حماسه حضور در نبرد را نمی‌سرودند شاهد حضور مردان در میدان مقابله با دشمن بعثی با خلق رشادت‌ها و ایثارگری‌ها نبودیم.


نقش موثر زنان در هشت سال دفاع مقدس، امری انکارناپذیر بوده و سرشار از ایثارگری است. بانوانی که برای حفظ نظام و انقلاب به یاری رزمندگان سلحشور شتافتند و با ایثار و فداکاری وصف‌ناپذیری روحیه آنان را تقویت و در پشتیبانی جبهه به عنوان امدادگر و پرستار فعال بودند.  


به مناسبت هفته دفاع مقدس اعضای فعال انجمن بانوان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان در دیدار با «مینا کودکی» بانوی رزمنده گیلانی خاطرات حضور بانوان را از زبان شیرین وی جویا شدند که در زیر می خوانیم:


*در  نخستین لحظه ورود به جبهه با خمپاره مورد استقبال دشمن قرار گرفتیم
مینا کودکی با بیان اینکه تمام لحظات حضورم در جبهه، خاطرات فراموش نشدنی است اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب در کنار درس و مدرسه به اتفاق دوستانم در جهاد سازندگی نیز فعالیت های فرهنگی انجام دادم.


این بانوی رزمنده با بیان اینکه ۳۱ شهریور سال ۵۹ با حمله هوایی و زمینی ارتش عراق به چند فرودگاه ایران و تصرف شهرهای غرب و جنوب جنگ هشت ساله به ایران تحمیل شد تصریح کرد: در آن روزها آموزش امدادگری را در مرکز آموزشی درمانی پورسینای رشت فرا گرفتم، از آنجاکه نسبت به تجاوز بیگانگان به خاک وطن نمی‌توانستم بی‌تفاوت باشم، مشتاق حضور در جبهه بودم.

 

کودکی با اشاره به مخالفت خانواده جهت حضور در جبهه اعلام کرد: در سال ۶۰ بود که با وجود مخالفت خانواده به بهانه انتقال هدایا و کمک‌های مردمی به رزمندگان در جهاد ثبت نام کردم و با اصرار و پافشاری خانواده‌ام  راضی شدند و در سن ۱۸ سالگی راهی جبهه شدم.


وی به حس و حال اعزام به جبهه اشاره و اظهار داشت: حس و حال عجیبی داشتم، باورم نمی شد به میدانی می روم که مردان بزرگی از جنس حماسه و ایثار برای انقلاب، اسلام و کشورشان تا بی نهایت عاشقی کردند.


کودکی با بیان اینکه نخست به اسلام آباد غرب و بعد به منطقه سومار غرب عازم شدیم اضافه کرد: به همراه تعدادی از رزمندگان خانم برای کمک رسانی و امدادگری آماده بودیم، وقتی به منطقه رسیدم همان ساعت اولیه با ورودمان، ناگهان آژیر خطر به صدا در آمد و لحظه ای بعد از زمین و آسمان گلوله می بارید، در همان لحظات نخست شاهد استقبال گرم دشمن از ورودمان به منطقه بودیم.

 

این بانوی رزمنده افزود: یک روز از روزهای جنگ در حین مداوای مجروحین، ناگهان با حمله هوایی دشمن، سنگرمان زیر آتش دشمن قرار گرفت و با اصابت خمپاره در کنارم و موج شدید انفجار بر زمین افتادم.


کودکی به ایثار و فداکاری آن دوران اشاره کرد و با بیان اینکه هر فردی کاری از دستش بر می آمد انجام می داد تصریح کرد: اخلاص، ایمان، خضوع و ایثار در رزمنده ها موج می‌زد و کسی دنبال پست و مقام دنیوی نبود.

 

این بانوی رزمنده با اشاره به اینکه در چند عملیات حضور داشتم خاطرنشان ساخت: بعد از مجروح شدن بر اثر اصابت خمپاره به‌خاطر حال نامساعدم به رشت انتقال داده شدم و بعد از بازگشت به آغوش خانواده چندین بار راهی بیمارستان شدم. بعد از مدتی توسط یکی از بستگانم برای مداوا به تهران رفتم و به تشخیص دکتر متخصص اعصاب و روان به علت موج انفجاری که در منطقه برایم رخ داد تحت مراقبت قرار گرفتم.


کودکی به تلاش های خواهر و مادرش در نگهداری هنگام بیماری‌اش پرداخت و اظهار داشت: خانواده ام به خصوص خواهرم تلاش های بسیاری برای نگهداریم در وضعیت بیماری انجام دادند و هوز هم تحت مراقبت پزشک گیلانی هستم.


*با گفتار نیک جوانان مشتاق حجاب خواهند بود
وی در ادامه اظهار داشت: در سال ۶۲ با وجود حال نامساعدم ادامه تحصیل دادم و در سال ۶۴ با همسر رزمنده ام که فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس بود آشنا شدم و ازدواج کردیم. حاصل ازدواجم سه پسر شد که هر کدام مدارج عالی تحصیلی را طی کردند.


این بانوی گیلانی با تاکید بر اینکه حراست از خون شهدا وظیفه همگان است افزود: امیدوارم مسئولان امر با الگو گرفتن از فرهنگ غنی هشت سال دفاع مقدس در راستای اهداف نظام و انقلاب بکوشند.


کودکی به بدحجابی در جامعه اشاره و تاکید کرد: امیدوارم مسئولان امر به این مقوله توجه کنند چراکه شهدای ما برای دفاع از اسلام و کشور به میدان نبرد با دشمن رفته و از جان خود گذشتند و باید راه آنان تداوم یابد.


وی عدم توجه به فعالیت های فرهنگی را منجر به بروز مشکلاتی دانست و اذعان کرد: صحبت با جوانان با زبان خودشان بسیاری از مشکلات بی حجابی را حل خواهد کرد.


کودکی خاطرنشان ساخت: مسئول پایگاه بسیج، کارمند دارایی و فعالیت گسترده در جهاد سازندگی و همچنین ادامه تحصیل در رشته علوم سیاسی و دریافت فوق دیپلم در چند رشته از جمله فعالیت هایم بعد از بهبودی از وضعیت وخیم جنگ  بود.

 

در پایان از این بانوی رزمنده گیلانی توسط بسیج رسانه سپاه قدس گیلان تجلیل و تقدیر شد.

کد خبر 977746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha