ترویج نماز ترویج همه عبادات است

امام جمعه کرمان گفت: وقتی نماز را ترویج می کنیم یعنی همه عبادات را ترویج می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی چهارشنبه (9 مهر) در ستاد اقامه نماز استان با بیان اقامه نماز زمانی عملی می شود که در کشور دو اتفاق رقم بخورد یکی در جامعه ای که می خواهد اقامه نماز بکند و دیگری ملتی که مدعی اقامه نماز هستند، گفت: آنچه که از متون دینی بر می آید و محور اول این است که باید جامعه، کشور و ملت نمازی بشوند؛ یعنی نماز در روح، روان و جانشان به صورت فردی و جمعی و در اجتماعات و نشست ها تأثیر خود را بگذارد.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان بیان کرد: نکته دوم اینکه نماز فقط خواندن و قرائت نماز نیست و این ها مأموریت اقامه نماز را تکمیل نمی کند بلکه زمانی این مأموریت تکمیل می شود که نماز در حوزه های دیگر نیز تأثیر خود را بگذارد پس هم باید توجه به خود نماز جدی شود و هم باید نماز در بخش های دیگر تأثیرگذار باشد.

 

 

وی با بیان اینکه اقامه نماز با این نگاه است و باید ببینم کجاها ضعف داریم و کمتر توجه کردیم که بیشتر توجه کنیم، ادامه داد: اصلاً ساز و کار اینکه ما این نوع اقامه را در جامعه داشته باشیم چیست؟ به خصوص در بخش دوم که نماز در بخش های دیگر اثر بگذارد؛ آنجا در اخلاق و رفتار فردی و جمعی ما، ظهور و بروز نماز جدی است.

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با بیان اینکه تأکیدات فراوانی که در گزاره های دینی در خصوص نماز شده دو جنبه دارد، بیان کرد: یک جنبه خود نماز به عنوان یک عبادت خاص است و جنبه دیگر اینکه نماز به عنوان محور ارتباط شخص با خدا است که خیلی مهم هست؛ نماز با این نگاه دوم تأمین کننده همه عباداتی است که ارتباط شخص با خدا است.

 

 

وی با اشاره به اینکه وقتی نماز را ترویج می کنیم یعنی همه عبادات را ترویج می کنیم، اظهار داشت: اگر به خود ماهیت نماز و ساختاری که در رابطه با نماز در شرع مقدس اسلام برای ما تعریف شده توجه کنیم، می بینیم در سه لایه خدا دستوراتی را در خصوص نماز صادر کرده است.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه گفت: لایه اول اعمال، رفتار و افعالی در نماز هستند که اگر چه سهواً و عمداً انجام نشوند، اصلاً نماز، نماز نیست و نمی توانیم بگوییم سهوی بود و نمی دانستم زیرا در پیشگاه خدا هیچ عذری در رابطه با آن پذیرفته نیست.

 

 

وی افزود: در لایه دوم عمدی ها اگر ترک شد، نماز را دچار اشکال می کند اما اگر سهوی شد به نماز خللی وارد نمی کند و لایه سوم اینکه چه عمدی و چه سهوی ترک کنی، نماز را دچار مشکل نمی کند و نماز به حول خود باقی است فقط فضیلت نماز را کم می کند و آن نماز کامل را دچار مشکل می کند لذا در فقه ما شرط قبول، صحت و فضیلت است.

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطر نشان کرد: این برای ما در اقامه نماز یک پیامی دارد که آن را ما باید در این محفل، مجلس و برنامه ریزی ها توجه کنیم؛ آن پیام این است که آن چیزی که ما در گام اول در اقامه نماز مامور هستیم خوب توجه کنیم، اصل اینکه فرد اهل نماز است و نماز را باید بخواند.

 

 

 

وی ادامه داد: حالا هرچه جلو می رویم این اقامه در یک نگاه بالاتری می توان به آن نگاه کرد؛ فردی که اهل نماز است و نماز را در خلوت و در جمع می خواند و این فریضه الهی را انجام می دهد، بهتر این است که ما طوری برنامه ریزی کنیم که او نماز را در اول وقت بخواند و اگر دستمان بازتر شد و توانستیم بیشتر برنامه ریزی کرده و کاری کنیم که نماز اول وقت با جماعت بخواند و یک مرتبه غفلت از این هم نکنیم و فکر کنیم اقامه نماز فقط در نماز جماعت ها است.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان افزود: اگر نماز جماعت را نتوانستیم برگزار کنیم نباید مأیوس شویم که اقامه نماز در همه جا از دستمان رفت.

 

 

 

وی خاطر نشان کرد: بعضاً دیده می شود در برنامه ریزی هایی بیشتر یکی از این بخش ها را مورد توجه قرار می دهند اما معنای آن، این نیست که از بخش های دیگر غفلت کنیم؛ اگر یک زمان در اداره، سازمان، دستگاه توانستیم کاری کنیم که کارمندان اداره، شرکت و دستگاه و ... همه اهل نماز باشند و نماز بخوانندخوانند و ما هم برنامه ریزی را طوری کردیم که این طور شده است.

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: امیدوارم همه توان و ظرفیت خود را در اختیار نماز و اقامه نماز قرار بدهیم.

کد خبر 978221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha