اخوان المسلمین ، قدرتمندترین حزب در انتخابات لیبی

اخوان المسلمین مورد اعتمادترین و قدرتمندترین حزب لیبی برای شرکت در اولین انتخابات آزاد و عادلانه لیبی پس از سقوط سرهنگ قذافی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، پس از به قدرت رسیدن اسلامگرایان در تونس و مصر از طریق انتخابات آزاد و عادلانه پس از سقوط دیکتاتورهای این کشور حالا نوبت مردم لیبی است تا با شرکت در انتخاباتی که پیش روی آنهاست و قرار است تا چهار ماه آینده برگزار شود نشان دهند که مانند تونسی ها ، مراکشی ها و مصری ها خواستار روی کار آمدن حکومت اسلامی در کشور خود هستند.
اخوان المسلمین لیبی حزبی کاملا سازمان یافته است که پس از سرنگونی سرهنگ قذافی جایگاهی مستحکم و ویژه در این کشور پیدا کرده است.
این حزب همچنین از حمایت گروه های اخوان المسلمین در مصر ، تونس ، مراکش ، الجزایر ، و ترکیه برخوردار است و پروازهایی که از مصر به طرابلس انجام می گیرد همیشه مملو از مسافرانی است که در واقع از فعالان گروه اخوان المسلمین هستند.
آنچه مقامات گروه اخوان السلمین لیبی از اعضای خود خواسته اند این است که هدف این گروه تنها آوردن امنیت و صلح داخلی بدون حضور و مداخله نیروهای خارجی است.
پیش بینی ها حاکی از آن است که اخوان المسلمین قوی ترین رقیب سایر احزاب انتخاباتی در انتخابات آتی پارلمان لیبی است.
اما علت های اصلی جایگاه قوی اخوان المسلمین در میان مردم لیبی چیست ؟
در پاسخ به این پرسش می توان گفت که یکی از دلایل اصلی محبوبیت اخوان المسلمین در میان مردم و انقلابیون لیبی راهکارهای خردمندانه ای است که این گروه از آغاز قیام های مردمی تا سقوط قذافی و پس از آن به انقلابیون ارائه داده است.
یکی از این توصیه ها پرهیز از قبیله گرایی و دعوت به تشکیل حکومت واحد ملی است .
سلیمان بغطوس از اعضای جمعیت اخوان المسلمین لیبی چندی پیش از انقلابیون دعوت کرد تا بعد از آزادی کامل لیبی از دست نیروهای قذافی حکومت ملی واحد و مورد اعتماد مردم را تشکیل دهند.
وی با اشاره به ضرورت پرهیز انقلابیون از تقسیم لیبی بین قبایل گفت: اگر قبیله گرایی اشاعه پیدا کند بار دیگر نظام دیکتاتوری به این کشور بازخواهد گشت و حال آنکه هدف ما تنها به ارمغان آوردن دموکراسی و امنیت برای مردم است.
بغطوس با اشاره به ضرورت ممانعت از دخالت بیگانگان در سرنوشت مردم لیبی اضافه کرد: حکومت آینده لیبی باید حکومت عدالت، آزادی، کرامت انسانی و حکومت قانون باشد و تحقق این امر تنها به دست مردم لیبی امکانپذیر است.
این عضو اخوان المسلمین با اشاره به نقش این جمعیت در انقلاب لیبی گفت: برای انقلاب لیبی خون های بسیاری ریخته شده است و ما برای تحقق کامل انقلاب تنها به کسانی که مصلحت مردم لیبی را مدنظر دارند دست دوستی می دهیم.
یکی از مشکلاتی که مردم لیبی در طول رژیم دیکتاتوری قذافی و در حال حاضر تحت حکومت شورای انتقالی لیبی که از غرب برای اداراه کشور کمک می گیرد با آن رویرو هستند کمبود امنیت به خاطر خطراتی است که از جانب شبه نظامیان بر مردم اعمال می شود.
دومین موضوع فساد اقتصادی و مشکلات اقتصادی کشور و مردم است که اخوان المسلمین متعهد به برطرف کردن آنها شده است.
در حال حاضر هیچ پولی در بانک مرکزی لیبی وجود ندارد تا بتواند بانک های محلی در سراسر کشور را تامین مالی کند.
در طول مدت قیام در لیبی در تابستان سال جاری ، قذافی برداشت سپرده های بانکی را تا حدود 500 دینار در هر ماه کاهش داده بود و این در حالی است که دولت جدید که اسلامگرایان نیز نقش عمده ای را در آن ایفا کرده اند این مقدار به 750 دینار افزایش پیدا کرده است که حتی این مقدار هم با توجه به افزایش 18 در صدی قیمت ها از تابستان تا کنون کافی نیست.
کارشناسان سیاسی معتقدند که اگر این شرایط ادامه پیدا کند منجر به یک بحران اقتصادی عمیق در لیبی خواه شد.
بنابر گزارش کانترپانچ ، حمایت از حقوق زنان ، خلع سلاح شبه نظامیان و پیدا کردن شغل برای جوانان انقلابی که جان خود را برای آزادی کشورشان بر کف دست نهاده اند از جمله دیگر تعهداتی است که اخوان المسلمین متعهد به انجام آنها شده است.
آنچه در حال حاضر برای مردم لیبی بیش از هر چیز دیگری دارای اهمیت است این است که بتوانند مانند مردم مصر و تونس قدرت را به دست معتمدانی بسپارند که در اندیشه برآورده کردن منافع ملی باشند و به جای گوش سپردن به دستورات غرب در فکر اجرا کردن خواسته ای مردم باشند.
مردم به این نتیجه رسیده اند که گروهی جز گروه های اسلام گرا که پایبند به اصول و ارزشهای اسلامی برای اجرای قانون هستند نمی تواند این خواسته آنها را بر آورده کند و به همین دلیل است که پیش بینی ها حاکی از قدرت گسترده اخوان المسلمین در انتخابات آتی لیبی با حمات مردم این کشور است.
هسته اولیه جماعت اخوان المسلمین لیبی در اواخر دهه چهل در این کشور شکل گرفت و افکار و ساختار سازمانی اخوان المسلمین مصر از سه راه در این کشور رواج یافت:
1. بسیاری از خانواده های مبارزان و مجاهدان لیبی از جور و ستم استعمار ایتالیا، فرار و در شهرهای مصری پناه گرفته و اقامت گزیدند. اکثر جوانان لیبیایی مقیم مصر در دانشگاه های مصر به ویژه دانشگاه الازهر به تحصیل پرداختند و از این رهگذر با جریانات فکری و سیاسی مصر از جمله افکار و عقاید حسن البنا مرشد اول و مؤسس اخوان المسلمین، آشنا شده و تحت تأثیر آن قرار گرفتند. آن ها پس از استقلال کشورشان در اوایل دهه پنجاه به کشورشان بازگشتند و افکار اخوان المسلمین مصر را به دیارشان منتقل کردند.
2. حضور روحانیون مصری در دستگاه ها و نهادهای مذهبی، فرهنگی، آموزشی و قضایی لیبی نقش مؤثری در انتقال افکار اخوان مصر به این کشور داشته، زیرا اکثر روحانیون مصری متأثر از اصول و بنیادهای فکری حسن البنا بوده و خود از مبلغان این اندیشه ها در میان جوانان لیبیایی و اقشار مختلف این کشور بوده اند.
3. حوادث و تحولات سیاسی همچون ترور حسن البنا در اواخر دهه چهل و آتش سوزی بزرگ قاهره در اوایل دهه پنجاه و پیروزی کودتای افسران آزاد مصر به رهبری سرهنگ جمال عبدالناصر و درگیری میان افسران آزاد و اخوانی ها، عرصه و صحنه حیات سیاسی و اجتماعی مصر را بر اخوانی ها و کادرهای فعال آن ها تنگ کرد و برخی از آن ها مجبور به جلاء وطن شده و به کشورهای همسایه همچون لیبی و سودان پناه بردند.
 

کد خبر 98050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha