به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 20 دی و در بررسی لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز درماده 17 آن مصوب کردند وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل قاچاق کالای موضوع ماده 15 این قانون اعم از زمینی، دریایی و هوایی به شرح زیر ضبط می شود.
الف- وسایل نقلیه سبک درصورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه یکصد میلیون ریال یا بیشتر باشد.
ب- وسایل نقلیه نیمه سنگین زمینی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه سیصد میلیون ریال یا بیشتر باشد.
پ- وسایل نقلیه نیمه سنگین هوایی و دریایی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه نهصد میلیون ریال یا بیشتر باشد.
ت- وسایل نقلیه سنگین زمینی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه یک میلیارد ریال یا بیشتر باشد.
ث- وسایل نقلیه سنگین هوایی و دریایی در صورتی که ارزش کالای قاچاق مکشوفه سه میلیارد ریال یا بیشتر باشد.
براساس تبصره یک این ماده در غیر ازموارد فوق وسیله نقلیه توقیف می شود و در صورتی که محکوم الیه در صورت دو ماه از تاریخ ابلاغ قبلی جریمه نقدی مورد حکم را نپردازد از محل فروش وسیله نقلیه برداشت و مابقی به مالک مسترد می شود.
نمایندگان در تبصره 2این ماده مصوب کردند در صورتی که ارتکاب جرم قاچاق با هر یک از انواع وسایل نقلیه مذکور حداقل سه بار تکرار شود وارزش کالا در مجموع معادل یا بیشتر از مبالغ این ماده باشد وسیله نقلیه ضبط می شود.
براساس تبصره 3 این ماده مصادیق وسایل نقلیه در این ماده به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی تهیه می شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد.
نمایندگان در تبصره 4 این ماده مصوب کردند در صورتی که وسیله نقلیه متعلق به شخصی غیر از مرتکب قاچاق باشد و از قرائنی از قبیل سابقه مرتکب ثابت شود با علم و اطلاع مالک برای ارتکاب قاچاق در اختیار وی قرار گرفته است وسیله نقلیه ضبط می شود و در غیر اینصورت وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می شود.
خانه ملتی ها در تبصره 5 این ماده مصوب کردند در صورتی که وسیله نقلیه بلاصاحب، صاحب متواری و یا مجهول المالک باشد، وجه حاصل از فروش آن به حساب نهاد ماذون از سوی ولی فقیه واریز می شود.
نمایندگان ملت در ماده 18 این لایحه مصوب کردند در صورتی که ارزش کالای قاچاق و یا ارز مکشوفه موضوع ماده 15 این قانون برابر تشخیص اولیه سازمان کاشف معادل 10 میلیون ریال یا کمتر باشد باقی در صورت جلسه کشف و به امضای متهم می رسد و در صورت استنکاف، مراتب در صورت جلسه کشف قید و حسب مورد، کالا ضبط و به همراه صورتجلسه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تحویل می شود و ارزش مکشوفه به حساب مشخص شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز و رونوشتی از اوراق به متهم ابلاغ می شود.
براساس تبصره 1 این ماده صاحب کالا و یا ارز می تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ در اداره تعزیران حکومتی شهرستان محل کشف به این تصمیم اعتراض کند تا تعیین تکلیف قطعی قاچاق از سوی سازمان تعزیرات حکومتی باید عین کالا نگهداری شود.
نمایندگان در تبصره 2 این ماده مصوب کردند مرتکب قاچاق موضوع این ماده در صورت تکرار برای مرتبه سوم و بالاتر علاوه بر ضبط کالا و یا ارز به جریمه نقدی موضوع ماده 15 این قانون محکوم می شوند.
در تبصره 3 این ماده مقرر شد به کشفیات موضوع این ماده وجهی تحت عنوان حق الکشف یا پاداش تعلق نمی گیرد.
نمایندگان ملت در فصل چهارم این لایحه که به نام فصل قاچاق کالاهای ممنوع تعریف شده است مصوب کردند هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع شود یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل کند یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا به شش ماه تا 2 سال حبس، جزای نقدی معادل ده برابر ارزش کالا و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود در صورتی که ارزش کالای ممنوع قاچاق بیش از یکصد میلیون ریال باشد وسایل نقلیه مورد استفاده ضبط میشود.
نمایندگان در تبصره 1 ماده 19 مصوب کردند حکم ماده 702 قانون مجازات اسلامی مشتمل بر 6 ماده تا یکسال حبس و تا 74 ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم می شود.
براساس تبصره 2 این ماده هرگاه مشروبات الکلی قاچاق مکشوفه بیش از 20 لیتر باشد چنانچه با استناد به قرائنی از قبیل سابقه مرتکب ثابت شود که وسیله نقلیه با علم و اطلاع مالک برای ارتکاب قاچاق در اختیار وی قرار گرفته است این وسیله ضبط می شود و در غیر این صورت وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می شود.
براساس تبصره 3 این ماده در صورتی که وسیله نقلیه به کار گرفته شده در قاچاق و حمل کالای قاچاق ممنوع و موضوع این ماده متعلق به شخصی غیر از مرتکب جرایم فوق باشد و با استناد به قرائنی از قبیل سابقه مرتکب ثابت شود با علم و اطلاع مالک برای ارتکاب قاچاق در اختیار وی قرار گرفته است وسیله نقلیه ضبط می شود و در غیر این صورت وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش ان به جریمه نقدی مرتکب اضافه می شود.
نمایندگان در تبصره 4 این ماده مصوب کردند آلات و ادواتی که برای ساخت یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالایی موضوع مورد استفاده قرار می گیرد و وجوه حاصله از معاملات مربوط به نیز ضبط می شود براساس تبصره 5 این ماده مشروبات الکلی، اموال ترایخی، فرهنگی، تجهیزات دریافت ازماهواره به طور غیرمجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است.
نمایندگان در تبصره 6 این ماده مصوب کردند محل نگهداری کالهای قاچاق ممنوع در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد و از سوی مالک یا با علم و اطلاع او مورد استفاده قرار گیرد مصادره می شود و چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد و حداقل دوبار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد در مرتبه سوم مصادره می شود در صورتی که مرتکب بدون اطلاع مالک از آن استفاده کند معادل ارزش آن به جزای نقدی اضافه می شود.
نمایندگان در تبصره 7 این ماده مصوب کردند محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد در صورتی که مشمول حکم مندرج درتبصره 6 این ماده نشود توقیف و پلومب می شود و در صورتی که محکوم علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی و جریمه نقدی را نپردازد حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می شود.
پایان پیام/
نظر شما