به گزارش خبرنگار شبستان، حسن ربیعی دبیر سومین همایش وقف و رسانه در نشست خبری تشریح برنامه های این همایش با اعلام برگزاری آن در 27 دی گفت: این همایش با حضور معاون اول رییس جمهور و جمعی از شخصیت های کشوری 27 دی در موقوفه بزرگ هتل ارم برگزار می شود.
وی با اشاره به رشد 5 برابری موقوفات در سال گذشته نسبت به سالهای پس از انقلاب اظهار کرد: این رشد بیشتر مرهون تعامل و ارتباط مثبت سازمان اوقاف با رسانه های جمعی است اما با این وجود هنوز هم صدای وقف با تمام کارکردهای موثر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی به گوش همه مردم نرسیده است.
ربیعی درباره اهداف برگزاری این همایش تصریح کرد: تحقق منویان مقام معظم رهبری در ارتباط با وقف تبادل نظر با رسانه ها به منظور ترویج این سنت حسنه، تقویت وقف رسانه های جمعی در توسعه فرهنگ قرآن و عترت و توسعه فرهنگ وقف با استفاده از ظرفیت های علمی، پژوهشی، رسانه ای و فرهنگی کشور مهمترین محورهای این همایش محسوب می شود.
دبیر سومین همایش وقف و رسانه ادامه داد: تبیین راهکارهای موثر برای بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای و ترویج این حکم الهی به همراه معرفی و تقدیر از مدیران فعال رسانه ای و خبرنگاران فعال این عرصه از دیگر اهداف این همایش است.
وی با اشاره به اعلام فراخوان مقالات توسط دبیرخانه این همایش عنوان کرد: نقش رسانه های جمعی در ترویج و توسعه فرهنگ وقف، راهکارهای بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای در معرفی وقف، کاربرد فنون و تکنیک های رسانه ای در ترویج فرهنگ آن، نقش رسانه ها در تبیین و توسعه وقف جدید و رسانه وقف و بقاع متبرکه از محورهای این همایش است.
ربیعی تاکید کرد: روابط عمومی اعتمادسازی و مسئولیت اجتماعی آسیب شناسی تعامل روابط عمومی و رسانه در حوزه وقف و آثار و کارکردهای آموزش رسانه ای بر توسعه فرهنگ وقف از دیگر محورهایی است که در مجموع با اتکا به آنها 50 مقاله به دبیرخانه سومین همایش وقف و رسانه ارسال شده است.
وی با اعلام ثبت 127 هزار و 616 موقوفه در سازمان اوقاف ابراز کرد: این موقوفات که دارای یک میلیون و 155 هزار و 223 رقبه هستند گستردگی متفاوتی دارند به عنوان مثال کل شهرستان پاکدشت تهران یک موقوفه است.
ربیعی عنوان کرد: بنابر آمارهای موجود از این تعداد موقوفه 900 مورد به مدارس علوم دینی، 150 مورد به مراکز آموزش عالی، 400 مورد به بیمارستانها و درمانگاهها و 90 مورد به پرورشگاهها با پوشش بیش از 5 هزار نفر اختصاص دارد و همچنین در5 هزار رقبه موقوفات نیز مدارس آموزش و پرورش بنا شده است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف ادامه داد: تاسیس 21 دانشکده علوم قرآنی که تاکنون 8 هزار نفر فارغ التحصیل داشته و هم اکنون نیز سه هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند 720 موسسه قرآنی، 60 هزار مسجد برگزاری بیش از 1600 مسابقه قرآنی استاندارد، فعالیت چاپخانه بزرگ قران و مرکز ترجمان وحی و سازماندهی 6 هزار مبلغ برای اعزام به مناطق محروم در مناسبت ها از دیگر عواید موقوفات در کشور است.
وی با بیان این مطلب که 8 هزار و 51 بقعه متبرکه نیز با نظارت سازمان اوقاف در سراسر کشور پذیرای زائران هستند گفت: این بقاع سالانه 140 میلیون مرتبه زائر دارد و 40 هزار خادم و 12 هزار نفر در هیئت امنای آنها با نظارت سازمان اوقاف مشغول به فعالیت هستند که می توان از ظرفیت آنها برای ارتقای معنوی جامعه و افزایش شاخص امنیت اجتماعی استفاده کرد.
ربیعی با اعلام کمک به فقرا و مستمندان از عواید موقوفات کنونی تصریح کرد: بنابر اقدامات سازمان در سال جاری به بیش از 30 هزار نفر از نیازمندان با اعتبار 20 میلیارد ریالی کمک شده است جهیزیه 200 دختر دم بخت با اعتبار بیش از 10 میلیارد ریال تامین شده و 5 هزار کودک بی سرپرست نیز با اعتبار 10 میلیارد ریالی تحت پوشش حمایتی قرار گرفته است.
وی با بیان این مطلب که این همه اقدامات مفید انجام شده به ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه بیش از پیش ضرورت می بخشد ابراز کرد: متاسفانه بنابر افکارسنجی های انجام شده در سال گذشته سه چهارم مردم وقف و عواید ان را نمی شناسند و همین امر منجر به کاهش اعتماد آنها می شود در حالی که با اقداماتی همچون برگزاری همایش وقف و رسانه می توان این کاستی را جبران کرده و مردم را با وقف و برکات ناشی از آن آشنا کرد.
ربیعی ادامه داد: ارتباط دو سویه سازمان اوقاف با رسانه های جمعی به منظور آشنایی مردم با وقف و عواید ان ضرورتی انکارناپذیر است چرا که طی نیم قرن گذشته به دلیل سیاست های خاص اعمال شده مردم از ابتلاعات که مرتبط با این سنت حسنه مطلع نبوده در حالی که مردم حق دارند بدانند عواید موقوفات و نذورات آنها چه می شود.
دبیر سومین همایش وقف و رسانه با بیان این مطلب نیازهای امروز بیشتر از آن است که ما تنها به موقوفات قرون گذشته اکتفا و افتخار کنیم تاکید کرد: امروز وقف هایی برای ازدواج، اشتغال و تامین مسکن جوانان نیازی اساسی که با همکاری موثر رسانه ها و سازمان می توان مردم را از آنها مطلع کرده و زمینه تامین آنها را فراهم کرد.
وی وقف را به دور از تحریف و ترویج در گذر زمان دانست و خاطرنشان کرد: ما می کوشیم تا افزایش کمی و کیفی تولیدات رسانه ای خود زمینه گرایش حداکثری مردم به وقف را در مقایسه با موسسات خیریه فراهم کنیم چرا که این موسسات ممکن است در آینده و پس از درگذشت بانی آنچنانکه باید در مسیر اهداف اولیه اداره نشود و این نقیصه ای است که وقف از آن مصون است.
نشست خبری تشریح برنامه های سومین همایش وقف و رسانه سه شنبه 20 دی با حضور دبیر این همایش و اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما