به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام بیات استاد حوزه علمیه، جمعه شب در مراسمی که به مناسبت شام رحلت پیامبراکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) با رعایت پروتکل های بهداشتی و در فضای آزاد مدرسه علمیه الزهرا(س) برگزار شد، گفت: آنچه که در صفات اهل بیت(ع) می بینیم که امام رضا(ع) به عنوان امام رئوف و امام حسن مجتبی(ع) به عنوان کریم اهل بیت و پیامبراکرم(ص) با نام رحمت للعالمین لقب داده شده اند، به معنای اختلاف بین اهل بیت(ع) نیست.
وی افزود: اینگونه نیست که مثلا امام رضا(ع) رئوف باشند و امام حسن(ع) رئوف نباشند، بلکه همه اهل بیت(ع) رافت دارند؛ اما منشاء این تفاوت در القاب مربوط به نشئه طبیعی و حسی است، اما در نشئه ملکوت همه نور واحدی هستند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه قرآن یادگار پیامبر است، تصریح کرد: راه ارتباط ما با اهل بیت(ع) از طریق قرآن است لذا باید قرآن را خوب بشناسیم. و سیر در آفاق و انفس ما را در این زمینه یاری می رساند.
حجت الاسلام بیات ادامه داد: خداوند در قرآن می فرماید این آفرینش آسمان ها و زمین و تمام نظام هستی، آیات و نشانه هایی برای اولی الالباب است. و در ادامه اولی الالباب را توضیح می دهد که این ها دائما در حال ذکر و یاد حق هستند و در آیات هستی تفکر می کنند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه عالم هستی را نظام احسن دانست و افزود: در این نظام احسن به هر طرف که نگاه کنید، آیه هست تا فرد از آن بهره ببرد و ظرف وجودی خویش را افزایش دهد. لذاست که در آیات قرآن فکر و ذکر کنار هم آمده اند که به عنوان دو بال و در قالب علت مُعِدِّه به مومن کمک کند تا ظرف وجودی خویش را افزایش دهد و از فیوضات الهی بهره بیشتری را دریافت کند، زیرا فردی که ظرف خود را ضیق نگه دارد از این آیات الهی بهره کافی را نمی برد.
وی ادامه داد: عطاهای الهی به قدر قابلیت هاست انسان هر مقدار در وجود خود قابلیت ایجاد کند به همان میزان از عطایای بیشتری بهره می برد، زیرا این ظرف بهره مندی از عطایا بر اساس فطرت الله در وجود همه بوده اما انسان با ظلم به نفس خود و گناهان این ظرف وجودی خود را ضیق کرده است. اما قلب و ظرف وجود پیامبر اینقدر وسیع است و قابلیت گسترده ای دارد که همه این عطایا و آیات را به یکباره دریافت کرده است.
حجت الاسلام بیات اظهار داشت: براساس آیات قرآن، این کتاب که نازل شده برای این هست که همه مردم توسط پیامبر از ظلمات به سوی نور حرکت کنند، و مراد از نور در اینجا باطن قرآن است. لذا پیامبر آمده که به ما سیر ملکوتی بدهد و ما را از ظاهر به باطن ببرد. زیرا مردم گرفتار امور زیادی شده اند، و این امور به نوعی رب آنها شده، لذا خداوند می فرماید اما تو ای پیامبر بیا و اینها را به سوی رب حقیقی هدایت نما.
این کارشناس مذهبی گفت: براساس آیات قرآن همه خزائن نزد خداوند است و جز به مقدار معلوم نازل نفرموده است و این قدر معلوم نیز، براساس قابلیت های افراد هست.
وی افزود: انسان هر مقدار در خودش قابلیت ایجاد کند، فاعلیت هستی بخل ندارد و به انسان عطا می کند. فیض حق، علی الدوام و مطلقه جاری هست و این فیض دائما بر سر افراد می ریزد مهم قابلیت افراد در بهره مندی از این فیوضات است. زیرا همه افراد در قوس نزول در بهره مندی از این فیض برابر بودیم ؛اما در قوس صعود به «الی الله» ما خطا کردیم و گناه کردیم؛ لذا بهره خود را، از فیض کامل، از دست دادیم.
حجت الاسلام بیات در ادامه با بیان نقش پیامبر درهدایت انسان ها تصریح کرد: پیامبر آمده است تا به ما کمک کند تا در این سیر قوس صعود از خطاها محفوظ بمانیم. پیامبر آمده تا به ما کمک کند و فقط کافی است ما دستمان را در دست پیامبر بگذاریم تا در سیر قوس صعود بهره کامل از فیض و خزانه الهی را ببریم.
این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: با طهارت و تزکیه می توان ظرف وجودی را گسترش داد. تفکر، تذکر و مطلق عبادت مقدمه طهارت نفس هستند. و انسان با دو بال فکر و ذکر تزکیه برایش حاصل می شود. و در نهایت با حصول این طهارت و تزکیه و تمسک به پیامبر می تواند به فیض کامل الهی نائل شود.
حجت الاسلام بیات با بیان اینکه پیامبراکرم(ص) واسطه فیض الهی هستند، گفت: طهارت و تزکیه ظرف وجودی انسان را گسترش می دهد.
کد خبر 983894
نظر شما