ضرورت توجه بیشتر به پژوهش در حوزه های علمیه

رنجبر با اشاره به مغفول ماندن پژوهش در حوزه‌های علمیه گفت: باید از ابتدای ورود طلبه ها به حوزه های علمیه، اقدامات لازم برای ایجاد انگیزه و رغبت پژوهش صورت گیرد.

«مرضیه رنجبر»، برگزیده جشنواره علامه حلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان با اشاره به اینکه دوره یازدهم جشنواره کشوری علامه حلی  اواخر سال 98 برگزار شد ولی به خاطر کرونا نتایج  دیر اعلام شد اظهار داشت: بنده فارغ‌التحصیل سطح ۳ رشته  تفسیر علوم قرآنی هستم که با  پایان نامه سطح ۳ با عنوان تطبیق آیات جهاد در تفسیر  الکاشف و  فی ظلال القرآن توانستم رتبه سوم کشوری را به دست آورم.

 

رتبه سوم کشوری جشنواره علامه حلی با اشاره به اینکه آیات متعددی در قرآن به موضوع جهاد پرداخته است ابراز داشت: به همین علت مفسران زیادی با نگرش‌های مختلف به تحلیل این موضوع  پرداختند و تفسیرهای متفاوتی از آیات جهاد قرآن کریم ارائه کرده آمد.

 

این برگزیده جشنواره علامه حلی اضافه کرد: چیزی که بنده را ترغیب کرد تا این موضوع  را انتخاب کنم این بود که در عصر حاضر گروه های تکفیری با استناد به دیدگاه برخی از مفسران از آیات جهادی قرآن کریم، اقدام به کشتار و تکفیر پیروان سایر مذاهب کرده بودند و این باعث شده که پیروان سایر ادیان، اسلام را یک دین خشونت طلب قلمداد کنند و چهره خوبی از اسلام برای آنها تداعی نشود بنابراین برداشتن گامی در جهت اصلاح این دیدگاه نادرست انگیزه اصلی اینجانب از انتخاب موضوع پایان نامه بوده است.


رنجبر خاطرنشان کرد: در این پایان‌نامه دیدگاه‌های علامه محمد جواد مغنیه و سید قطب را مقایسه کردم چون این دو مفسر با هدف نشان دادن چهره مسالمت آمیز اسلام این آیات را تفسیر کردند و بسیاری از این آیات را به منظور مبارزه علیه ستمکاران تفسیر کرده‌اند.


وی با تاکید براینکه در این پایان نامه با مقایسه تطبیقی این دو تفسیر، نقاط اشتراک و افتراق آنها را به دست آوردم افزود: همچنین در زمینه مباحث تئوری و راهکارهای عملی که برای جهاد در اسلام ارائه داده بودند، در نهایت به این نتیجه رسیدم که هر دوی آنها هدف  از جهاد را  دفاع از مستضعفین و دفع موانعی که مانع از گسترش اسلام می‌شود، تعیین کردند.


این پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه بر اساس پایان نامه من، این مفسران به این نتیجه رسیدند که دین اسلام هیچوقت عقیده خود را با شمشیر تحمیل نکرده است متذکر شد: متاسفانه پژوهش در حوزه های علمیه کمرنگ و مغفول است یعنی به همان اندازه که به امر تبلیغ پرداخته می شود به پژوهش پرداخته نمی‌شود و کار خیلی بیشتری باید در این زمینه انجام شود.


رنجبر ادامه داد: اگر حوزه های علمیه بتوانند از اساتیدی استفاده کنند که خودشان در زمینه پژوهش از تبحر برخوردار باشند و طلاب را  راهنمایی کنند می توان شاهد رشد و ارتقاء چشمگیر سطح کیفی پژوهش‌ها در حوزه علمیه بود.


وی با بیان اینکه  اگر از همان ابتدای ورود طلبه به حوزه علمیه زمینه آموزش روش‌های پژوهشی اقدام اساسی صورت بگیرد، انگیزه طلاب برای پژوهش تقویت می‌شود و  بیشتر به کار پژوهش ورود و رغبت پیدا می‌کنند تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های ابتدایی ورود طلاب به حوزه، به امر پژوهش توجهی نمی‌شود و بعد از اتمام تحصیل هم چون طلاب بخوبی توجیه نشده اند و به خوبی آموزش داده نشده اند، انگیزه‌ای برای انجام پژوهش ندارند.


وی افزود:  جشنواره علامه حلی در این سال ها تا حدودی توانسته انگیزه پژوهشی در طلاب ایجاد کند ولی این کافی نیست چون برای شرکت کردن در جشنواره علامه حلی شرط سنی وجود دارد و طلاب تا زمانی که می خواهند فارغ التحصیل شوند و دروس را به خوبی فرا بگیرند  و وارد عرصه پژوهش شوند دیگر شرایط سنی شرکت در جشنواره علامه حلی را ندارند.


این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: اگر جشنواره های متعدد را به اندازه علامه حلی به آن اهمیت داده شود و تقویت شود، می‌تواند در زمینه شکوفایی پژوهش در حوزه‌های علمیه کمک کننده باشد.

کد خبر 984051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha