خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: وضعیت فرهنگی و اعتقادی نیروهای نظامی و انتظامی با پیروزی انقلاب اسلامی کاملا تغییر کرد و می توان با قاطعیت گفت انقلاب به معنای واقعی کلمه در این حوزه محقق شد.
نیروی انتظامی که بیش از سایر نیروهای نظامی در ارتباط مستقیم و بی واسطه با مردم هستند نیازمند تحول روحی و فکری و اعتقادی بودند که انقلاب اسلامی بنابر اظهارنظر کارشناسان در این زمینه نیز بسیار موفق بود. به مناسبت فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی خبرنگار ما برای اطلاع از روند ساخت و توسعه مراکز دینی به ویژه مساجد و نمازخانه در یگان های انتظامی و نظامی، گفت و گویی با آیت الله «سید رضا حسینی مازندرانی»، مسئول سابق عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی در شهرها و شهرستان های مختلف استان تهران داشته که مشروح این گفت و گو در ادامه می آید:
انقلاب اسلامی ایران زمینه تحول اساسی در بخش های مختلف کشور را فراهم آورد و هیچ بخشی را نمی توان یافت که از برکات و دستاوردهای انقلاب بهره مند نشده باشد، این وضعیت به ویژه در حوزه اعتقادی و فرهنگی در نیروهای انتظامی و نظامی ایجاد شد؟
همانطور که از عنوان «انقلاب» برمی آید وقتی این رویداد در کشوری بروز می کند انتظار تحولی عظیم را داریم و انقلاب اسلامی و در پی آن شکل گیری نظام جمهوری اسلامی، به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در اثرات خود را در جای جای ایران اسلامی نشان داد که الحمدالله در یگان های نظامی و انتظامی نیز شاهد آن بودیم. این روند در زمانی که شهربانی، ژاندارمانی و کمیته انقلاب که با دوره زعامت رهبر کبیر انقلاب اسلامی همزمان شده بود وجود داشت و هم پس از ادغام این نیروها در سال 1370 و تشکیل نیروی انتظامی، تداوم یافت.
مهم ترین راهکار برای تغییر اساسی ساختار و بافت فرهنگی هر مجموعه از جمله نیروهای نظامی و انتظامی، گسترش مراکز دینی به ویژه مساجد است که این وضعیت در ابتدای دهه 60 در این مراکز شروع شد و در دهه 70 به اوج خود رسید. اگر قرار است مراکز انتظامی و نظامی همچنان در مسیر انقلاب اسلامی باشند و بیش از گذشته به مردم و نظام خدمت کنند باید ساخت و توسعه مساجد در این مراکز ادامه یابد.
روند تاسیس مساجد و نمازخانه ها در یگان های انتظامی و نظامی شهرهای مختلف استان تهران در 25 سالی که شما مسئول عقیدتی سیاسی در این استان بودید، چگونه بود؟
الحمدالله ساخت و توسعه مساجد و نمازخانه ها و برگزاری برنامه در مناسبت های مذهبی با حمایت مسئولان عالی رتبه کشور به ویژه مرحوم آیت الله مشکینی و مرحوم آیت الله مهدوی کنی در کمیته های انقلاب اسلامی، شهربانی ها و ژاندارمری ها در سراسر کشور از جمله در شهرستان های مختلف استان تهران از شهریار و ورامین تا قیامدشت و ری انجام شد.
همکاری و همراهی خوبی در این زمینه از سوی ائمه جماعات مساجد و استادان و طلاب حوزه های علمیه این شهرها صورت گرفت و ما با سرعت و شتاب زیادی توانستیم، فضای فرهنگی انقلاب اسلامی را در یگان های مختلف کمیته، شهربانی و ژاندارمری تسری دهیم. در واقع اگر همراهی حوزویان و مسجدی ها به ویژه ائمه جماعات و استادان حوزه های علمیه نبود نمی توانستیم انقلاب فرهنگی به معنای واقعی در کلانتری ها و سایر مجموعه های مرتبط با نیروی انتظامی در شهرستان های پاکدشت، قیامدشت، حسن آباد، شهرری، شهریار و سایر نقاط استان تهران ایجاد کنیم. ما وحدت عموم مردم به ویژه حوزویان، مسجدی ها و نظامی ها را در این کار بزرگ مشاهده کردیم.
روند توسعه فرهنگی یگان انتظامی و کلیت مجموعه نیروی انتظامی در دهه های 80 و 90 را چگونه ارزیابی می کنید؟
الحمدالله با تدابیر مسئولان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی در ادوار مختلف و نیز دو سال اخیر که حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا ادیانی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، گسترش معارف دینی و ارزش های انقلاب اسلامی در نیروی انتظامی با قدرت دنبال می شود. ما همواره به کارکنان ناجا می گفتیم که شما سربازان امام زمان (عج) هستید و کارکنان بخش عقیدتی سیاسی، مرزبانان اعتقادی در این نیرو هستند. الحمدالله کلانتری ها نیز با همکاری خوبی که با مساجد دارند و حضور مستمر در این خانه های خدا و استفاده از رهنمودهای ائمه جماعات معمر و با سابقه در هر منطقه، توانستند ضمن حفظ روحیه ایمان و اخلاق در خود، در نگهبانی از جان و مال و ناموس مردم نیز توفیقات زیادی به دست آورند.
روند حضور کارکنان کلانتری ها در مساجد به نظر می رسد بیش از آن یک کار سیستماتیک باشد، از روندی نامنظم تبعیت می کند، آیا تدبیری برای این موضوع در نیروی انتظامی اندیشیده شده است؟
از ابتدای تاسیس کلانتری ها در شهرهای مختلف کشور این تاکید وجود داشت که کارکنان نیروی انتظامی باید ارتباط مستمر با ائمه جماعات داشته باشند و از رهمنودها و پیشنهادهای آنان در توسعه امنیت در سطح محلات و مناطق مختلف استفاده کنند که به این دلیل که این کارکنان، خود را سربازان امام زمان (عج) و تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی را نیز وطیفه شرعی خود می دانند، به صورت سیستماتیک باید به صورت منظم و مستمر در مساجد حاضر شوند که عموما این کار انجام می گیرد.
در واقع تحقق این هدف به تقویت وحدت میان همه ارکان کشور و نیروهای نظامی و انتظامی اعم از نیروی انتظامی، بسیجیان دلاور، پاسداران جان برکف و ارتشیان غیور کمک می کند. این موضوع از این منظر نیز مهم است که اکثریت نیروهای نظامی در کشور، مسجدی هستند. دشمن در مخالفت با مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی هیچ تعارفی با کسی ندارد و برایش بسیج، سپاهی یا ارتشی یا نیروی انتظامی فرقی نمی کند، بنابراین مساجد نیز باید مروج وحدت میان همه نیروها و آحاد ملت باشند.
نظر شما