سیاست‌های داخلی زیربنای امنیت ایران است

معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه برخی کشورهای منطقه برخلاف جمهوری اسلامی ایران به امنیت خود اعتماد ندارند، گفت: ایران تنها کشور منطقه است که طی ۴۰ سال گذشته سیاست‌های داخلی اش زیربنای امنیت کشور را تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وبیناری با هدف بررسی سازش بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی تحت معامله آمریکایی توسط اندیشکده پاکستانی روابط بین الملل (PIIA) در شهر "کراچی" برگزار شد.

«سیدمحمدکاظم سجادپور» معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران به عنوان سخنران اصلی این برنامه مجازی گفت: ایران طی چهار دهه گذشته مطابق سیاست‌های داخلی خود امنیت قوی و غیرقابل نفوذ کشور را تامین کرده و در عین حال هرگز به کشوری حمله نکرده است، اما همزمان در وضعیت دفاعی قرار داشتیم.

وی با اشاره به فروپاشی شوروی و سقوط صدام در منطقه و تقلای برخی کشورهای حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت از بیرون، اظهار داشت: پروژه ایران هراسی یک طرح ساختگی بیش نیست درحالی که جمهوری اسلامی در حال شکوفایی و یک قدرت منطقه‌ای است.

سجادپور افزود: ایران تنها کشور منطقه است که حداقل پنج منطقه را به‌ یکدیگر پیوند می‌دهد و تنها کشور در منطقه است که طی ۴ دهه گذشته امنیت آن کاملاً متکی بر سیاست‌های داخلی بوده است، بنابراین هیچ‌ کشوری نباید از ایران احساس ترس کند.

وی تاکیدکرد: برخی کشورها برخلاف ایران اسلامی به امنیت خود اعتماد ندارند و به دنبال انعقاد چنین توافقاتی (سازش با صهیونیست‌ها) هستند درحالی که این توافق مشکل اساسی فلسطین را حل نخواهد کرد.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان افزود: طی۷۰ سال گذشته، ۶۰ طرح آمریکایی-اروپایی برای حل‌ مناقشه فلسطین ارائه شد اما تمامی‌ به اصطلاح طرح‌های صلح ناکام‌ ماند، زیرا یک مشکل واقعی به نام فلسطین در اینجا وجود دارد که نمی‌توان با انعقاد توافق (سازش‌ و یا خیانت) آن را نادیده گرفت.

وی توافق عادی سازی روابط اعراب با تل‌آویو را به سه بخش شامل مشکلات داخلی آمریکا، خیانت به  فلسطین و مساله ترکیبی تقسیم کرد و اظهار داشت: این یک پروژه آمریکایی معطوف بر انتخابات این کشور و یک ترفند روانی است.

سید کاظم سجادپور گفت: ترامپ‌ طی چهارسال گذشته هیچ دستاورد سیاست خارجی در کارنامه‌ خود ندارد. هدف توافق سازش، رای دهندگان با گرایشات مذهبی است به همین علت نام آن توافق ابراهیم است.

وی افزود؛ در گذشته نیز تماس‌هایی میان کشورهای کوچک و رژیم صهیونیستی برقرار شده بود و تحولات اخیر موضوع تازه‌ای نیست،‌اما اکنون به فلسطینیان خیانت شده است. درحالی که هیچ‌ کشوری نمی‌تواند شرایط وخیم ملت فلسطین را نادیده بگیرد.

در ادامه این برنامه، "طغرل یامین" دانشیار گروه بخش صلح و درگیری دانشگاه علوم و فن‌آوری (NUST) پاکستان، "معصومه حسن" رییس اندیشکده روابط بین الملل پاکستان ، "تنویر خالد" رییس گروه مدیریت علوم در دانشگاه ضیاءالدین شهر کراچی و "حسن حبیب" دیپلمات سابق پاکستانی نیز طی سخنانی در این وبینار تاکید کردند که فلسطین فقط نیازمند راه‌حل عادلانه است و اگر هرگونه برنامه صلح فقط منافع یک طرف را تامین کند، تمامی سهام‌داران بازنده خواهند بود.
به عقیده این کارشناسان‌، خشم و اختلاف‌ ملت‌های منطقه از طرح صلح ترامپ برای فلسطین ممکن است خیزش عربی ۲ (بهار عربی ۲) را رقم بزند.

کد خبر 985614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha