رشد ۴۰ درصدی تسهیلات بخش مسکن/۵ خودروی سواری ۴ ستاره کیفیت گرفتند

پرواز‌های مهرآباد ۲۶ درصد کاهش یافت ، رشد ۴۰ درصدی تسهیلات بخش مسکن، عرضه کارت اعتباری با وثیقه‌گذاری سهام عدالت تا پایان آبان، ۵ خودروی سواری ۴ ستاره کیفیت گرفتند برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۴ آبان شبستان به شرح زیر است:

رشد ۴۰ درصدی تسهیلات بخش مسکن

بررسی‌ها نشان می‌دهد در نیمه نخست سال جاری، حدود ۳۹.۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن و ساختمان پرداخت شده است که حدود ۶ درصد از کل تسهیلات ۶۹۶.۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شده را شامل می شود. بانک مرکزی گزارش تسهیلات دهی بانک های کشور تا پایان شهریور ماه سال جاری به ۵ صنعت اصلی منتشر کرد. آمارها نشان می‌دهد بخش خدمات با سهم ۳۵ درصدی از کل تسهیلات داده شده بیشترین و بخش مسکن با سهم ۶ درصدی کمترین سهم را از کل تسهیلات داده شده به خود اختصاص داده اند.

مقایسه تسهیلات داده شده در بخش مسکن و ساختمان در ۶ ماه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته نیز نشان می دهد، اگرچه تسهیلات دهی بانک ها به این صنعت رشد ۳۹ درصدی را ثبت کرده، اما در مقایسه با رشد تسهیلات دهی به سایر بخش های اقتصادی کمترین رشد را داشته است.

براساس آمار منتشر شده در نیمه نخست سال گذشته ۲۸.۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن داده شده بود که این رقم با رشد ۳۹ درصدی به حدود ۳۹.۴ هزار میلیارد تومان در نیمه نخست سال جاری رسیده است. بررسی ها نشان می دهد مجموع تسهیلات داده شده در ۶ ماه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته رشد ۸۲ درصدی را تجربه کرده است. در واقع از رقم ۳۸۲.۲ هزار میلیارد تومان در تا پایان شهریور ۹۸ به رقم ۶۹۶.۷ هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور سال جاری رسیده است. مقایسه این دو بازه زمانی نشان می دهد که تسهیلات دهی در بخش بازرگانی بیشترین رشد را داشته است. میزان تسهیلات دهی به صنعت بازرگانی در نیمه نخست سال گذشته ۶۸.۹ هزار میلیارد تومان بوده که با رشد ۱۰۵ درصدی به رقم ۱۴۱.۳ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است. پس از آن تسهیلات دهی به بخش خدمات در بازه مذکور رشد ۸۲ درصدی و تسهیلات دهی به بخش صنعت و معدن رشد ۸۰ درصدی را ثبت کرده اند. رشد تسهیلات دهی به بخش کشاورزی نیز در بازه مذکور حدود ۵۸ درصد بوده است. در نتیجه رشد ۳۹ درصدی تسهیلات دهی به بخش مسکن در رتبه آخر قرار دارد.

 

قطعه سوم راه‌آهن خواف – هرات، فرصتی ارزشمند برای اقتصاد ایران و افغانستان

«شهرام آدم‌نژاد» به تشریح طرح احداث خط ریلی خواف - هرات اشاره کرد و افزود: طرح موضوع خط آهن ایران به هرات در غرب افغانستان به دهه ۱۹۷۰ میلادی برمی‌گردد اما موانع متعدد مانع از اجرای آن شد. در اوایل دهه هشتاد در چارچوب مذاکرات طرفین و برخی اسناد مبادله شده، نظیر قانون موافقت‌نامه مسیرهای حمل‌ونقل بین‌المللی ایران، افغانستان، ازبکستان، مصوب سال ۱۳۸۲، همچنین برنامه کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به بازسازی افغانستان در آن مقطع زمانی، این پروژه دوباره مطرح و در نهایت عملیات اجرایی آن، پیرو تفاهم بین وزارت راه و ترابری با وزارت فوائد عامه افغانستان به‌عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ با مسئولیت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور آغاز شد.

پیگیری احداث قطعه چهارم از سوی مسئولان افغانستان

معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه خط آهن خواف تا هرات مشتمل بر چهار قطعه، به تفکیک دو قطعه در داخل ایران و دو قطعه در خاک افغانستان بوده که قطعات اول، دوم و سوم در تعهد ایران و قطعه چهارم در تعهد طرف افغانستانی است، خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت پذیرفته در آغاز عملیات اجرایی، پیش‌بینی شده بود این خط طی سه سال احداث شود، اما به دلیل پاره‌ای از مشکلات غیر فنی و غیرمالی در احداث قطعه سوم، این پروژه با تأخیر روبرو شد. به صورت مرسوم عملیات احداث تا بهره‌برداری باید به صورت همزمان از سوی دو کشور اجرا می‌شد اما افغانستان مشکلاتی در تأمین سرمایه‌ قطعه چهارم داشت و اکنون تأمین بودجه و سرمایه‌گذاری موردنیاز این قطعه، در دست پیگیری است.

 

پرواز‌های مهرآباد ۲۶ درصد کاهش یافت

فرودگاه مهرآباد طی گزارشی اعلام کرد: در شش ماه اول سال ۹۹، در این فرودگاه با بیش از ۴۵ هزار و ۸۰۰ پرواز، ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار مسافر جابجا شده اند.

بر اساس اعلام این فرودگاه، با توجه به شرایط ناشی از انتشار ویروس کرونا در شش ماه اول سال، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۶ درصد کاهش در نشست و برخاست و ۲۸ درصد کاهش در جابجایی مسافر داشته ایم.

در حوزه حمل بار نیز بیش از ۳۱ هزار تن بار در شش ماه اول سال در مهرآباد جابجا شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۱ درصد کاهش داشته ایم.

روابط عمومی فرودگاه بین المللی مهرآباد همچنین از هموطنان خواست: با توجه به موج سوم فراگیری کرونا که از دو موج قبلی سهمگین‌تر بوده و روزانه جان هموطنان عزیزمان را می‌گیرد، به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که فقط به سفر‌های ضروری رفته و سفر‌های تفریحی خود را به روز‌های دیگر موکول کنند.

 

عرضه کارت اعتباری با وثیقه‌گذاری سهام عدالت تا پایان آبان

علیرضا ماهیار افزود: روش اعطای کارت اعتباری سهام عدالت به طور مکانیزه انجام می‌شود، یعنی سهامداران با مراجعه به درگاه‌های بانک‌های عامل می‌توانند درخواست وثیقه گذاری سهام عدالت را داشته باشند، قاعدتاً در این روش کارت‌هایشان به نسبت ارزش سهامشان شارژ می‌شود، اکنون چند بانک این فرآیند را به صورت مکانیزه انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: پس از آنکه شرکت‌های سرمایه گذار استانی درج نمادشان انجام و مجمعشان برگزار شد، افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده‌اند، می‌توانند برای دریافت سود یا فروش حاصل از سهام عدالت اقدام کنند، ما تلاشمان این است سهامداران این روش تا پایان اسفند ماه به سودشان از طریق سامانه سجام دست پیدا کنند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره مشکلات تغییر روش فروش سهام عدالت از بلوکی به تجمیعی گفت: این سهام‌ها به روش دستوری خرید یا فروش نمی‌شوند، در گذشته که روش تجمیعی بود پول افراد خرد خرد به حسابشان واریز، اما روش بلوکی سبب شد تا مبالغ به طور یکجا واریز شود، همچنین افرادی که از فروش سهام خود تا قبل از واریز مبلغ به حسابشان پشیمان شده باشند می‌توانند تغییر رویه دهند.

 

۵ خودروی سواری ۴ ستاره کیفیت گرفتند

بر اساس گزارش ارزیابی و ارزشیابی خودرو‌های ساخت داخل که توسط اداره کل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت و معدن و تجارت منتشر شده است در شهریور ماه امسال در گروه خودرو‌های سبک و در بخش وانت و لیست قیمتی یک وانت نیو پیکاپ فوتون دیزلی شرکت ایران خودرو دیزل با دریافت ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودرو‌های تولیدی ساخت داخل را در این بخش به خود اختصاص داده است

در لیست قیمتی دو گروه خودرو‌های سبک و در بخش وانت نیز وانت‌های کارا ۲۰۰۰ تک کابین تیپ ۳، مزدا کارا ۲۰۰۰ تک کابین و وانت کارا ۲۰۰۰ دو کابین تیپ ۳ از تولیدات شرکت بهمن موتور و همچنین خودرو سایپا ۱۵۱ شرکت سایپا بن رو موفق به کسب سه ستاره کیفی شده‌اند.

در همین گروه وانت آریسان شرکت ایران خودرو دیزل و وانت مزدا کارا ۲۰۰۰ دو کابین شرکت بهمن موتور با کسب دو ستاره کیفی در رده بعدی جای گرفته و وانت نیسان تک سوز و دوگانه سوز شرکت زامیاد توانستند یک ستاره را از آن خود کنند.

در گروه سبک بخش سواری در لیست قیمتی یک، خودرو تیگو ۷، تولید شده در شرکت مدیران خودرو سه ستاره کیفی دریافت نموده است. همچنین در لیست قیمتی ۲، هایما S۷ اتوماتیک ایران خودرو خراسان چهار ستاره کیفی را از آن خود کرده است.

JAC_S۵ و JAC_S۵ کرمان موتور در این لیست قیمتی سه ستاره‌ای شدند و SWM G۰۱ سیف خودرو و تیگو ۵ مدیران خودرو نیز سه ستاره به دست آوردند.

در این گروه و این کلاس قیمتی MVM X۳۳S مدیران خودرو نیز دو ستاره کسب کرد. همچنین در سطح قیمتی چهار، خودرو‌های پژو ۲۰۷ و پژو ۲۰۷SD، دنا پلاس از ایران خودرو و برلیانس H۲۳۰ شرکت پارس خودرو هر کدام چهار ستاره کیفی به دست آوردند

در این لیست قیمتی، رانا، پژو ۲۰۶SD، پژو ۲۰۶ و دنا همگی از محصولات ایران خودرو سه ستاره کیفی را از آن خود کردند و خودرو‌های پژو پارس اتوماتیک ایران خودرو کرمانشاه نیز سه ستاره‌ای شدند.

در این لیست، سمند تبریز ایرانخودرو تبریز، خودرو‌های پژو پارس تهران ایران خودرو، پژو پارس خراسان ایران خودرو خراسان، پژو پارس اتوماتیک کرمانشاه ایران خودرو کرمانشاه، پژو پارس ایران خودرو فارس، پژو پارس ایران خودرو مازندران و پژو پارس صنایع خودروسازی فردا همگی ۳ ستاره کیفی را از آن خود کردند.

 

کد خبر 986590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha