خبرگزاری شبستان:عبدالجواد فلاطوری فیلسوف،مجتهد و اندیشمند معاصر در اصفهان چشم به جهان گشود.
او از جمله اندیشمندانی بود که رویای نشر معارف شیعه را در سر می پروراند و هم از این رو بود که رسالت خویش را در این راستا گستراند.
پروفسور عبدالجواد فلاطوری در 24 جمادی الثانی 1343 برابر با 29 دی ماه 1304 در اصفهان و در محله بیدآباد زاده شد.از نیاکان او می توان به ملا اسماعیل اصفهانی اشاره کرد که از حکمای معروف مکتب فلسفی اصفهان بود.
فلاطوری نزد اساتید بزرگی همچون شیخ مجتبی قزوینی خراسانی(متوفی 1386ق) و ادیب نیشابوری تلمذ کرد و پس از کسب اجازه اجتهاد از شیخ محمد رضا کلباسی،نزد شیخ محمد تقی آملی ره و آیت الله خوانساری و میرزا مهدی آشتیانی کسب فیض کرد.
فلاطوری به سبب شوق آشنایی با اندیشه های غربیان،رحل اقامت گزید و راهی دیار غرب شد تا بتواند فلسفه غرب را بدون واسطه از خود غربیان بیاموزد.
او پس از آن که در سال 1331 راهی آلمان شد علوم مختلف علوم انسانی چون فلسفه و جامعه شناسی ودین را فراگرفت.از ویژگی های بسیار بارز استاد فلاطوری آشنایی او با زبان های یونانی و لاتین است.
فلاطوری در سال 1962 رساله دکترای خود را با عنوان اخلاق عملی کانت نگاشت.وی در سال 1973 رساله ی استادی خویش که در رابطه با فلسفه اسلامی و یونانی بود را با نام «دگرگونی بنیادین فلسفه ی یونانی در اثر برخورد با اندیشه اسلامی»نگاشت و به مقام پروفسوری نائل شد.
از آرمان های والای استاد فلاطوری آشنا کردن غربیان با فرهنگ والای شیعه و شیعیان بود.او پس از آن که پروفسور اروین گرف -که مدیریت سمینار شرق شناسی دانشگاه کلن را بر عهده داشت-را با کتاب «عده الاصول»شیخ طوسی آشنا کرد سنگ بنای تاسیس کتابخانه مربوط به معارف شیعی را نهاد.و این گونه شد که کتابخانه معارف شیعی دانشگاه کلن پایه گذاری شد.
یکی از کارهای مهم پروفسور فلاطوری زدودن القائات و برداشت هایی بود که اروپاییان نسبت به اسلام داشتند.او برای نائل شدن به این هدف والا، طرحی با نام «پروژه اصلاح کتب درسی» در مدارس المان تدوین کرد که تصویر اسلام را به نحو مطلوب تری ترسیم می نمود.
فلاطوری پس از 71 سال زندگی در 9 دی ماه 1375 بسوی دیار حق شتافت.یادش گرامی باد:
چون که گل رفت و گلستان درگذشت نشنوی زان پس ز بلبل سرگذشت
مهدی قائدشرف
پایان پیام/
نظر شما