انجام 1385 عملیات ثبتی موقوفات و بقاع و اماکن متبرکه در خراسان جنوبی

مدیر کل اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی از انجام 1385 عملیات ثبتی موقوفات و بقاع و اماکن متبرکه تاکنون خبر داد و گفت: در سال گذشته 595 عملیات ثبتی صورت پذیرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام محمد طاهر گرایلی، مدیر کل اوقاف خراسان جنوبی با اعلام این خبر گفت: این عملیات شامل تعداد 180 سند مالکیت،181 پلاک در مرحله تحدید حدود،492 پلاک در مرحله تقاضای ثبت، 520 پلاک در مرحله تعیین پلاک و 12 پلاک در مرحله آگهی قرار دارند.

 

وی افزود: در سال گذشته 595 عملیات ثبتی صورت پذیرفته که این آمار نسبت به سال گذشته آمار قابل قبولی است.

 

وی افزود: یکی از اساسی ترین کارها که موقوفات استان تثبیت می شود و از تجاوز و تعرض به آنها جلوگیری بعمل می آورد سند مالکیت رقبات موقوفات است بنابراین بایستی تمامی موقوفات و بقاع و اماکن متبرکه شناسایی و پلاک ثبتی آنها مشخص و برای هر موقوفه و بقاع و اماکن متبرکه یک پرونده ثبتی با مشخصات پلاک ثبتی تشکیل شود.

 

وی گفت: وقتی وضعیت ثبتی این اماکن مشخص شود برای حفظ حقوق آن می توان راحت تر اقدام کرد زیرا یکی از مستندات دعوی دلیل مالکیت است و یا اگر به حریم آن تجاوز و تعرضی شود حدود و مساحت ملک موقوفه با وجود سند مالکیت روشن می شود.

 

حجت الاسلام گرایلی افزود: سنددار کردن موقوفات استان روحیه جهادی می طلبد چراکه اکثر موقوفات استان دارای سند مالکیت نمی باشند و از 19هزار و 536 پلاک ثبتی موقوفات و بقاع و اماکن متبرکه استان فقط سه هزار و 420 سند در دست این اداره کل است.

 

گرایلی افزود: خراسان جنوبی داری 6 هزار موقوفه و 14 هزار رقبه و 67 امامزاده و یک هزار و 518 مسجد و 573 حسینیه است که سند دارکردن این اماکن در دستور کار قرار دارد.

 

وی ادامه داد: طبق تفاهمنامه مشترک فی ما بین سازمان اوقاف و ثبت اسناد و املاک کشور اقدامات مثمر ثمری در راستای سند دار کردن موقوفات و بقاع و اماکن متبرکه صورت پذیرفته است.

 

وی گفت: موقوفات چون پشتوانه اقتصادی محکمی جهت تعظیم شعائر دینی و مذهبی بودند در زمان طاغوت و در جریان اصلاحات اراضی مورد هجمه و سوء استفاده قرار گرفتند و طاغوت برای رسیدن به اهداف شوم خود موقوفات را غارت و برای موقوفات به نام اشخاص سند صادر کردند که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و با فرمان تاریخی آن حضرت "موقوفات به حال وقفیت باقی و ملی نمی شود" قسمت اعظمی از موقوفات برگشتند ولی قسمتی از موقوفات هم در تصرف اشخاص است که باید طبق قوانین عمل به وقف شود تا نیات واقفین اجرا گردد.

 

حجت‌الاسلام گرایلی با تاکید بر اینکه اخذ سند برای موقوفات یک امر ضروری محسوب می‌شود، یادآور شد: اخذ سند برای موقوفات امری خطیر است که در گذر زمان موقوفات را از دست‌اندازی سودجویان باز می‌دارد و حفظ اصل موقوفه را تضمین می‌کند.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به برطرف شدن بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه از طریق وقف خاطرنشان کرد: این سنت حسنه برای امنیت جامعه و برطرف مشکلات و معضلات است و جهت تحقق این امر همکاری مردم و مسئولین بویژه قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد واملاک را می طلبد.

 

وی تصریح کرد: هیئت امنا بقاع و اماکن متبرکه و متولیان موقوفات در راستای سند دارد کردن این اماکن گام بردارند.

 

به گزارش روابط عمومی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، حجت الاسلام گرایلی با اشاره به استفتاء مقام معظم رهبری در باب وقف گفت: مجرد سابقه استیجار موجب استحقاق تخفیف در اجاره بهاء موقوفه نیست، و متولی شرعی موظف است در تجدید قرارداد اجاره با ملاحظه غبطه و مصلحت وقف، اجاره بهاء عادله تعیین و مطالبه نماید.

 

وی گفت: طبق ماده 11 آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه بمنظور رعایت مصلحت وقف و بهره برداری صحیح باید رقبات موقوفه را با توجه به مفاد وقفنامه و قوانین مربوطه و با جلب نظر کارشناس رسمی یا خبره محلی و رعایت شرایط موجود از طریق مزایده به اجاره واگذار نمود.

 

پایان پیام/

کد خبر 99051

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha