سفر های بین شهری با چاشنی کرونا

کرونا مهمان ناخوانده ای که این روزها مشکلات زیادی برای مردم به وجود آورده و هر صنف و شغلی به نوعی با این بیماری دسته و پنجه نرم می کند در این بین به گفته کارشناسان، حمل و نقل هوایی و زمینی در انتقال بیماری تاثیر بسزایی دارد و باید مدیریت شود.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ کرونا ویروس، مهمان ناخوانده ای که این روزها مشکلات زیادی برای اقشار مختلف مردم به وجود آورده  تا جایی که هر صنف و شغلی به نوعی با این بیماری دسته و پنجه نرم می کند و از عوارض ناشی از این بیماری در امان نیست از ابتدای شیوع بیماری کرونا، وجود این بیماری مستقیم یا غیر مستقیم بر مشاغل مختلف تاثیر بسزایی داشته است و باعث کسادی رونق اقتصادی و ایجاد مشکلات فراوان برای صاحبان این مشاغل شده اما آنچه در این بین حائز اهمیت است قطع زنجیره انتقال و کاهش آمار مبتلایان است که با وجود کسادی بازار و ضرر صاحبان مشاغل، برخی صنوف با وجود شرایط بحرانی حاکم، بدون رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام به فعالیت می کنند که در این شرایط نه تنها زنجیره بیماری قطع نمی شود بلکه روز به روز بیشتر می شود.

 

از ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری به دلیل تردد بالای مسافر و ازدحام جمعیت می توان به عنوان یکی از کانون‌های اصلی شیوع بیماری کرونا نام برد که متاسفانه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند باعث افزایش ابتلا مسافران، رانندگان و در نهایت گسترش شیوع این بیماری شود. گرچه برخی فعالان این بخش معتقد هستند که با نظارت بر اجرای طرح‌های پیشگیرانه، تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت می توان شاهد کمترین موارد ابتلا به این بیماری باشیم.

 

بنا به گفته «ایرج حریرچی» معاون وزیر بهداشت، حمل و نقل عمومی عامل ۲۶.۵ درصد انتقال کرونا در کشور است و ترمینال ها و پایانه های مسافربری، ایستگاه‌های اتوبوس، تاکسی ها و داخل وسایل نقلیه، مسافران را در معرض این بیماری قرار می دهند.

 

یکی از شهروندان ضمن گلایه از عدم مدیریت در تردد اتوبوس های بین شهری، می گوید: گرچه تردد اتوبوس های بین شهری لازم است اما متاسفانه بسیاری از اتوبوس ها بدون رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام به جابه جایی مسافران با تمام ظرفیت می کنند.

 

 

 

«علی حسینی» با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان بیماری کرونا بر اساس اعلام آمارهای رسمی، می گوید: اخبار کرونا به گوش همه رسیده و بسیاری از شهروندان مراقبت های بهداشتی خود را تشدید کرده اند اما متاسفانه برخی از رانندگان، مسافران و... ابتدایی ترین اصول بهداشتی را رعایت نکرده و نمی خواهند زنجیره انتقال این بیماری را قطع کنند.

 

یکی دیگر از شهروندان با اشاره به فاصله گذاری اجتماعی به عنوان تاکید همه پزشکان و مسئولان به عنوان یکی از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا و شیوع بیماری کرونا ،می افزاید: متاسفانه در برخی مکان‌ها مانند ناوگان حمل و نقل عمومی امکان رعایت این پروتکل وجود ندارد.

 

«امیر محمدی» ضمن گلایه از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی، می گوید: متاسفانه با وجود افزایش بیماری کرونا برخی راننده ها مانند گذشته و بر اساس تقاضای مشتری و با تمام ظرفیت اقدام به جابه جایی مسافر می کنند در حالی که باید با نصف ظرفیت و با فاصله گذاری اجتماعی این اقدام صورت گیرد.

 

وی با اشاره به تأکید مسئولان مبنی بر عدم حضور در مراسم مختلف عروسی و عزاداری می افزاید: متاسفانه امکان شیوع و درگیری بیماری کرونا در زمان استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی به مراتب بیشتر از شرکت در این مراسم است.

 

 

 

 

 

شهروند دیگری با بیان اینکه تردد اتوبوس های درون و برون شهری برای جابه جایی مسافران الزامی است، می گوید: برخی شهرستان ها، تاکسی سواری برای تردد به مرکز استان ندارند و تردد مسافران تنها توسط یک اتوبوس بین شهری انجام می شود.

 

به گفته«امیر علی فاطمی» با وجود دستورالعمل های ابلاغی از سوی نهادهای مربوطه مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی متاسفانه در برخی از این شهرستان ها، اتوبوس بین شهری با تمام ظرفیت و بدون رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام به جابه جایی مسافران می کنند و در صورت اعتراض با این پاسخ که «اگر ناراحتید پیاده شوید» مواجه می شویم.

 

وی تاکید می کند: با توجه به شرایط سخت اقتصادی، استفاده از آژانس و یا خودروهای دربستی برای تردد بین شهری مقرون به صرفه نبوده و برخی از شهروندان با علم به این مهم که اتوبوس ها با تمام ظرفیت اقدام به جابه جایی مسافران می کنند و امکان شیوع بیماری هم وجود دارد مجبور به استفاده از این اتوبوس ها می شوند.

 

وی خواستار مدیریت این موضوع می شود و می گوید: برای شکستن زنجیره بیماری باید همه با هم همکاری کنند و تنها با رعایت برخی صنوف زنجیره بیماری شکسته نمی شود و این سهل انگاری ها زمینه شیوع بیماری را بیش از پیش فراهم می کند.

 

 

 

 

متصدی فروش بلیط پایانه مسافربری بیرجند با اشاره به کاهش تردد و حمل و نقل جاده ای از مرکز استان از ابتدای شیوع بیماری کرونا، می گوید: قبل از شیوع بیماری کرونا در طول شبانه روز در مسیرهای پر تردد مانند بیرجند-مشهد حداقل ۲۰ دستگاه اتوبوس تردد داشت در حالی که الان ۳ تا ۴ اتوبوس در طول شبانه روز با ۵ تا ۱۰ مسافر این مسیر را طی می کنند.

 

او که خواست نامش فاش نشود، به ایام نوروز و اوایل شیوع بیماری اشاره می کند و می افزاید: با توجه به تردد مسافران از اقصی نقاط کشور احتمال شیوع بیماری و گسترش آن از پایانه ها شدت بیشتری دارد و باید مانند اوایل لااقل به مدت یک ماه پایانه ها برای قطع زنجیره بیماری تعطیل شوند.

 

وی با بیان اینکه تعطیلی صنوف  در این ایام به تنهایی تاثیر چندانی در کنترل بیماری ندارد، تاکید می کند: برای قطع زنجیره بیماری وقتی پایانه ها و فرودگاه ها  به شهروندان خدمات می دهند کنترل مبادی ورود و خروج شهرها  چه فایده دارد؟

 

وی ادامه می دهد: اکثر راننده ها با قرض و وام اقدام به خرید اتوبوس کرده اند و تعطیلی پایانه به ضرر همه پرسنل است اما با این وجود برای سلامتی شهروندان بیشتر راننده ها با تعطیلی پایانه ها موافق هستند.

 

وی با بیان اینکه تعداد مسافران کاهش چشمگیری داشته است، می افزاید: متاسفانه به همین دلیل در اکثر روزها شاهد ایجاد تنش بین متصدیان فروش و مدیران داخلی برای جلب مسافر هستیم و در عمل تردد اتوبوس با توجه به هزینه های جانبی توجیه ندارد.

 

 

 

 

 

در ادامه یکی از رانندگان با سابقه پایانه که دارای چند دستگاه اتوبوس است، به رکود بازار و نبود مسافر اشاره می کند و می گوید: با وجود نبود مسافر، هزینه های جانبی و...  تردد اتوبوس با ۴ تا ۵ مسافر هیچ توجیهی ندارد و خوابیدن ماشین در پایانه به صرفه تر است.

 

او که خواست نامش فاش نشود به استناد سخنان معاون یکی از وزیران مرتبط مبنی بر اینکه مسافران قبل از استفاده از خدمات حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی باید ابتدا تست کرونا بدهند، می گوید: کرایه بیرجند تا مشهد ۷۵ هزار تومان است و مسافران هنگام مراجعه با توجه به مشکلات اقتصادی قادر به پرداخت همین رقم نبوده و نهایت ۴۰ هزار تومان پرداخت می کنند با این وجود این افراد چگونه می توانند هزینه ۷۰۰ هزار تومانی تست کرونا را قبل از سفر پرداخت کنند.

 

وی با اشاره به الزامی بودن استفاده از ماسک هنگام سوار شدن مسافر، می گوید: متاسفانه بیشتر قوانین به ضرر رانندگان است به طور مثال مسافر با ماسک سوار می شود و در بین راه ماسک خود را بیرون می آورد که در صورت مشاهده پلیس راه، راننده جریمه می شود و چنانچه راننده اقدام به پیاده کردن مسافر کند در صورت شکایت مسافر با وجود خطا از سوی او باز هم راننده جریمه می شود.

 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان استفاده از ماسک و دستکش در اتوبوس‌های بین شهری توسط مسافران و رانندگان را الزامی می داند.

 

«اسدالله جلال‌زاده» تعداد ورودی ها به استان از ابتدای مهر ماه امسال را حدود ۶۰ هزار نفر و تعداد افراد خارج شده در بخش حمل و نقل جاده ای را ۶۳هزار نفر اعلام می کند و می افزاید: این تعداد به ترتیب نسبت به مدت مشابه کاهش ۵۳ و۵۲ درصدی دارد.

 

وی  با بیان اینکه نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی برون شهری به ویژه اتوبوسی از سوی مدیران فنی و مدیران عامل شرکت های حمل و نقل انجام می شود، تصریح می کند: مدیران فنی ملزم به نظارت و تکمیل فرم های مربوطه هستند و در این راستا اجرای پروتکل های بهداشتی مهمترین موضوع در اعزام وسیله نقلیه از سوی شرکت های حمل و نقل می باشد.

 

به گفته وی نظارت ها توسط تشکل های صنفی و کارشناسان این اداره کل از محل دفاتر شرکت های حمل و نقل و پایانه های مسافری عمومی و محورهای مواصلاتی در سطح استان انجام می شود.

 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی از جمله اقدامات پیشگیرانه به تهیه لوازم و مواد ضد عفونی به منظور ضد عفونی ناوگان، شرکت های حمل و نقل دفاتر انجمن های صنفی و...، اطلاع رسانی به مسافران از طریق وب سایت فروش بلیت اینترنتی مبنی بر همراه داشتن ماسک و دستکش در طول سفر، ابلاغ به شرکت های حمل و نقل مبنی بر رعایت حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت ناوگان مسافری اتوبوسی، کاهش سرویس های اتوبوسی اعزامی به مقاصد برون استانی و... اشاره می کند.

 

جلال زاده همچنین بازدید از ناوگان حمل و نقل در محل پایانه های مسافری، شرکت های حمل و نقل در محل پلیس راه های ثابت و سیار  با حضور نمایندگان پلیس و اداره و وضعیت استراحتگاه و نمازخانه های پایانه های مسافری را از اقدامات کنترلی اعلام می کند.

 

وی در ادامه ارجاع تخلفات شرکتها و رانندگان مبنی بر عدم رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی به کمیسیونهای مربوطه، برخورد با متخلفان برابر دستور العمل ها به صورت تذکر کتبی، جریمه و لغو خدمات را از دیگر اقدامات پیشرو می داند.

 

وی در خصوص تعطیل کردن پایانه ها می گوید: تعطیلی پایانه فقط بر اساس نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام می شود.

 

به گفته صاحبان مشاغل، تعطیلی صنوف با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار سخت بوده و مشکلات اقتصادی زیادی برای صاحبان مشاغل به وجود می آورد و اقتصاد کشور را مختل می کند اما با این وجود برای کنترل بیماری و شکسته شدن زنجیره ابتلا نیاز به مدیریت بوده و صنوفی که مستقیم و غیر مستقیم با سلامت شهروندان در ارتباط هست، باید مدت زمانی کنترل، تعطیل و مدیریت شوند.

 

یکی از مشاغلی که به طور مستقیم با سلامت جامعه مرتبط است حمل و نقل زمینی و هوایی است که برخی صاحبنظران و کارشناسان تعطیلی پایانه های مسافربری و فرودگاه ها را در کنترل بیماری کرونا موثر می دانند چرا که برای از بین رفتن بیماری و کنترل آن باید همه جوانب سنجیده شود و نمی توان فقط اقدام به تعطیلی برخی صنوف کرد.

به راستی با توجه به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی آیا فقط تعطیلی صنوف از ساعت ۶ بعد از ظهر به بعد جوابگو است؟! وقتی تردد های بین شهری با اتوبوس ها و... بدون رعایت بهداشت و....با تمام ظرفیت انجام می شود تعطیلی برخی صنوف در برخی از ساعات شبانه روز تاثیر خواهد داشت و آیا با این مدیریت ها زنجیره ابتلای بیماری در هم شکسته خواهد شد؟!

   

 

کد خبر 993808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha