جایزه کتاب سال از نگاه کلاسیک فاصله بگیرد

دکتر حیدری با بیان اینکه فضای فرهنگی کشور بعد از چهل سال باید به بلوغ رسیده باشد، گفت: نباید به سمت تولید آثار خنثی حرکت کنیم.  

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر «احمدعلی حیدری» امروز چهارشنبه 28 آبان در نشست بررسی و آسیب شناسی جایزه کتاب سال که در ششمین روز از هفته کتاب در سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: می خواهم جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را با جایزه ای در آلمان که قدمت اش به 1950 بر می گردد، مقایسه کنم. این جایزه به جایزه صلح ناشران آلمان معروف است و جالب است که برگزیدگان بیشتر دوره های آن افرادی از سراسر کشورهای مختلف هستند؛ به عنوان مثال در سال 2002 برگزیده این جایزه اهل نیجریه بود. در 2003 یک آمریکایی که منتقد جنگ عراق بود، برگزیده جایزه صلح ناشران آلمان شد. در سال های 2004 و 2005 به ترتیب یک مجاری الاصل و نویسنده ترک برگزیده این جایزه شدند. 

 

این استاد دانشگاه که سابقه چندین دوره دبیری جایزه جهانی کتاب سال را دارد، اظهار داشت: آیا می شود در جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران از نگاه کلاسیکی که وجود دارد، فاصله گرفت؟ آیا می توان شرایطی تصور کرد که با معیارهای سراغ آثار برویم که اشل بین المللی داشته باشند؟ می توانیم سراغ نویسندگانی برویم که نقش فعال در تبیین چالش ها و دگرگونی های دنیای امروز دارند. نویسندگانی که سیاست های سلطه جویانه آمریکا را در آثار خود مطرح می کنند، باید مورد توجه قرار گیرند. نویسندگانی که در جهت مناسبات میان فرهنگی و معنابخشی عالم کار می کنند باید مورد توجه قرار گیرند. متفکرانی که آینده نگر هستند و آینده نگری آنها می تواند برای ما مفید باشد، باید مورد توجه قرار گیرند. نویسندگانی که احساس مسئولیت اجتماعی را در دیگران تقویت می کنند، باید مورد توجه قرار گیرند؛ تمام این موارد در نزد ما مغفول مانده است. فضای فرهنگی ما باید بعد از چهل سال به بلوغ رسیده باشد. متاسفانه به سمتی حرکت می کنیم که آثار خنثی تولید می شود. 

 

گفتنی است، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی مانایی از 24 آبان آغاز و تا 30 آبان ادامه دارد. همزمان با این هفته طرح پاییزه 99 نیز در سراسر کشور اجرا می شود. 

کد خبر 994753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha