به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر "افشين دلشاد" معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چهارشنبه شب (۲۸ آبانماه) در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ نفر بر اثر ابتلاء به کرونا در استان جان خود را از دست دادهاند و ۶۵ نفر هم در این مدت بستری شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه شرایط مراکز نمونهگیری بجنورد سالن انتظاری برای روزهای سرد ندارد، خاطرنشان کرد: هر چه سریعتر باید مکانی برای انجام تست کرونا در بجنورد در نظر گرفته و چارهای اندیشیده شود و مکانی را در نظر گرفت که بیماران بتوانند در سرمای هوا در اتاق انتظار برای تست منتظر بمانند.
به گفته دلشاد مدیریت مقابله با کرونا در حال حاضر محله محور شده و به کمک بسیج و برخی دیگر از ارگانها، سه تیم تشکیل شده تا برنامههای عملیاتی، مراقبتی و بررسی و پایشها به واسطه آنها صورت پذیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: باید نقاهتگاههایی با امکانات خوابگاهی تجهیز شود تا بیمارانی که به هر دلیلی شرایط قرنطینه ندارند در این نقاهتگاه دوران قرنطینه را سپری کنند.
دلشاد ادامه داد: متأسفانه دیده شده بیمارانی که تست بیماریشان مثبت بوده ۱۴ روز قرنطینه نمیشوند و بعد از نهایتأ پنج روز از خانه خارج میشوند و همین باعث انتشار ویروس در جامعه میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرهای بجنورد، فاروج و اسفراین قرمز هستند و سایر شهرهای استان در وضعیت نارنجی به سر میبرند و دانشگاه علوم پزشکی ملزم است تا روزهای دوشنبه وضعیت رنگ شهر را مشخص نماید و بر همان اساس محدودیتهای جدید اضافه خواهد شد.
در عین حال دلشاد با بیان این درخواست که باید در اعمال محدودیتها جدیتر عمل کرد، گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی کمترین آمار پلمب را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
تمام روز بازارهای استان تعطیل است
رییس کمیته نظارت عالی بر پروتکل های بهداشتی خراسان شمالی هم در این جلسه با بیان اعمال محدودیتهای جدید از اول آذرماه عنوان کرد: تمام روزبازارها در شهرستان ها تعطیل شده است.
"مهدی کرامتی" اضافه کرد: در حال حاضر جذب تسهیلات بنگاه های آسیب دیده از کرونا به ۶۴ درصد رسیده و سهم خراسان شمالی از پرداخت تسهیلات ۹۲ میلیارد تومان است که تاکنون ۲۹ میلیارد تومان آن جذب شده است.
وی همچنین به همکاری و همراهی اصناف بجنوردی و تعطیلی عصرگاهیشان اشاره کرد و گفت: روزانه ۶ تیم نظارتی، دو تیم اطلاع رسانی و دو تیم اقدام جهت اعمال قانون و ۳۰ تا ۷۰ نفر در قالب گشت بازرسی فعالیت دارند.
به گفته کرامتی طی بازدیدهای انجام شده هزار و۱۳۴ مورد تاکنون تذکر شفاهی به اصناف، ۳۶۹ مورد اقدام کتبی و ۲۵ مورد هم منجر به پلمب شده است.
وی خاطرنشان کرد: طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت ها از شنبه اول آذرماه شروع شده و متناسب با وضعیت رنگ شهرها استمرار خواهد داشت.
نظر شما