خلق پول گسترده سیستم بانکی ریشه تورم‌های دورقمی در کشور بوده است

شهبازی با اشاره به اینکه خلق پول گسترده سیستم بانکی ریشه تورم‌های دورقمی در کشور بوده است، گفت: یک رابطه همسو بین رشد نقدینگی و خلق پول با تورم کشور وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، موسی شهبازی، کارشناس اقتصادی  در برنامه پایش در رابطه با مشکلات ساختاری اقتصاد ایران، اظهار داشت:  با توجه به داده‌های اقتصادی، کشور در سال‌های اخیر به طور متوسط هر ساله 20 درصد تورم داشت. مشکل تورم هر ساله در کشور ما بوده و متاسفانه به دلیل مشکلات ساختاری اقتصاد جزو معدود کشورهای دارای تورم دورقمی هستیم.

 

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه خلق پول گسترده سیستم بانکی ریشه تورم‌های دورقمی در کشور بوده است، افزود: یک رابطه همسو بین رشد نقدینگی و خلق پول با تورم کشور وجود دارد. اگر نقدینگی در بخش مولد اقتصاد استفاده نشود و به تقاضای جامعه دامن بزند هر ساله این رشد نقدینگی به تورم تبدیل می‌شود. میزان پول سیال در سال‌های گذشته بسیار بالاتر از شبه پول شده است و این به معنی افزایش سرعت گردش پول و همچنین ورود نقدینگی سهمگین از بازاری به بازار دیگر است که خودبه‌خود این ورود نقدینگی تورم‌های بالایی ایجاد می‌کند. هر چه سهم پول بالاتر برود، سرعت خلق نقدینگی نیز افزایش می‌یابد.

 

شهبازی با اشاره به راهکار کنترل تورم انتظاری، اظهار داشت: در حالت تورم، افراد دارای مستغلات و دارایی‌های مختلف بیشترین انتفاع را از تورم خواهند برد. در اقتصادهای قوی از دارایی‌های سرمایه‌ای و غیرمصرفی با ابزار مالیاتی به راحتی تقاضای سرمایه‌ای را کنترل و مدیریت می‌کنند تا به این صورت از تورم‌های انتظاری جلوگیری کنند. مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانه‌های خالی در همین راستا هستند.

کد خبر 996329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha