«به سپیدی یک رؤیا»؛ روایت سفر بانوی کرامت به ایران

فاطمه سلیمانی در رمان «به سپیدی یک رؤیا» فرازی تاریخی از زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) را از دوره پس از هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو روایت می‌کند که در پی آن ایشان به درخواست امام قدم در راه سفر از مدینه به مرو می‌گذارند و در نهایت نیز در اثر بیماری در شهر قم به رحمت خداوند می‌روند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، همزمان با ایام دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر علاقمندان به کتاب می توانند رمان «به سپیدی یک رؤیا» اثر «فاطمه سلیمانی ازندریانی» منتشر شده از سوی نشر نیستان را مطالعه کنند.

«به سپیدی یک رؤیا»؛ روایت سفر بانوی کرامت به ایران

رمان «به سپیدی یک رؤیا» در وهله نخست از داستانی بهره می‌برد که تا پیش از این کمتر به آن پرداخته شده است؛ فاطمه سلیمانی در داستان خود فرازی از زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) را از دوره پس از هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو روایت می‌کند که در پی آن ایشان به درخواست امام(ع) قدم در راه سفر از مدینه به مرو می‌گذارند و در نهایت نیز در اثر بیماری در شهر قم به رحمت خداوند می‌روند. این فراز تاریخی و روایت داستانی از آن، برگ برنده نویسنده این کتاب است؛ که به خوبی از آن برای پرداخت داستانی بهره برده است.

«به سپیدی یک رؤیا»؛ روایت سفر بانوی کرامت به ایران

دومین ویژگی رمان «به سپیدی یک رؤیا» این است که داستان از یک زاویه دید بسیار بدیع بهره برده است، راوی داستان  یکی از کنیزان حضرت فاطمه معصومه (س) است که در داستان به شکل و شمایلی تازه و واقعی به روایت داستانی پرداخته است. بیان زنانه و ترسیم ظرافت‌های بیانی که معمولاً در زبان زنان می‌توان سراغی از آن گرفت از سوی نویسنده در این متن به زیبایی ترسیم شده است. در کنار این زیبایی بیانی، فضاسازی نویسنده از اندرونی منزل امام معصوم و ساخت چندین شخصیت سپید و خاکستری در این فضا که شرح رفت و آمدها و نگاه مردم در آن دوران تاریخی به امام معصوم و بیت او را روایت می‌کند نیز از دیگر ویژگی‌های این متن است که نویسنده توانسته به خوبی از عهده آن برآید.

اما سومین ویژگی این داستان را باید در زبان خلق شده توسط نویسنده جستجو کرد. سلیمانی در روایت خود از زبانی بهره می‌برد که هم تاریخی است و هم کشش داستانی دارد. به عبارت دیگر نویسنده با توانایی و هوشیاری از عبارات و افعال و کلمات به شکلی بهره برده که مخاطب ناخودآگاه احساس کند در فضایی تاریخی و کهن در حال مواجه شدن با داستان است. خلق این زبان تازه با توجه به پیچیدگی‌های موجود در راه ایجاد آن در کنار جسارت نویسنده برای ورود به این وادی در کنار تجربه‌های بسیار موفقی که در این زمینه وجود دارد یکی دیگر از نقاط قوت این متن به شمار می‌رود.

پایان پیام/

کد خبر 1762285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha