دولت چهاردهم جایگاه «شورای عالی انقلاب فرهنگی» را احیاء کند

رسولی بر احیاء جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت چهاردهم تاکید کرد و گفت: این شورا باید احیاء شود تا بتواند نقش آفرینی اساسی که مد نظر حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی بود را اجرا نماید و به اعتبار این نقش آفرینی، جریان فرهنگی کشور را به سمت و سوی درخشان تر و بهتری سوق دهد.

دکتر «رضا رسولی» نویسنده، مدرس دانشگاه و مدیر فرهنگی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش دولت ها در ارتقاء فرهنگ گفت: دولت ها در عرصه فرهنگی سه وظیفه سیاست گذاری، حمایت و نظارت دارند ضمن اینکه سیاست گذاری دولت ها می تواند حمایت و نظارت را هم در پی داشته باشد.

وی اظهار کرد: شهروندان عملا انتظار دارند که محصولات فرهنگی مهم و جریان های فرهنگی در چهار چوب مقررات و سیاست های دولت تولید و عرضه شود البته بدیهی است که سیاست گذاری دولت و اقدامات نظارتی اش نباید منجر به جلوگیری از خلاقیت و خلق آثار مفید و جذاب فرهنگی وهنری شود و عملا  جامعه مخاطبان را از آثار خلاقانه هنری و فرهنگی محروم کند.

دکتر رسولی  بیان کرد: بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) با تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی عملا یک ستاد سیاست گذار را در گسترده فرهنگی تشکیل دادند لذا دولت در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش و جایگاه ویژه ای دارد؛ چرا که اولا رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی شخص رییس جمهور است ثانیا وزرای دستگاه های دولتی ( وزارتخانه ها) مانند وزارت ارشاد و وزارت علوم عضوء این شورا هستند و نقش تعیین کننده ای در گسترده فرهنگی دارند.

این مدرس دانشگاه در ادامه افزود: از سوی دیگر تنوع و تعدد فضاهای رقابتی اتفاق ویژه ای بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد؛ مانند «جشنواره چند گانه فجر»؛ کما اینکه شاهد بودیم، سال گذشته حتی بازی های رایانه ای هم به این جشنواره ها پیوست و جشنواره بازی های رایانه ای فجر هم برگزار شد. ضمن اینکه تاکید بر تمرکز زدایی، اتفاق مهم دیگری بود که در توسعه فضاهای رقابتی به شهرستان ها، استان ها و تعریف جشنواره های منطقه ای خصوصا در گسترده سینما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد.

توجه به جوانان و زمینه سازی برای رشد نویسندگان و شاعران ویژگی مهم نظام فرهنگی جمهوری اسلامی

این نویسنده، توجه به جوانان و زمینه سازی برای رشد نویسندگان، شاعران، سینماگران، تسهیل گران و هنرمندان عرصه تجسمی و موسیقی را از جمله ویژگی های نظام فرهنگی جمهوری اسلامی برشمرد و خاطر نشان کرد: شاهد مثال این موضوع هم خلق آثار متعددی در شاخه های مختلف فرهنگی و هنری توسط جوانانی است که بسیاری از این آثار با اقبال عمومی مواجهه شده یا در خاطره تاریخی و فرهنگی کشور باقی مانده است و برخی از آنها هم در فضاهای رقابتی بین المللی حایز رتبه ودریافت جایزه شده اند.

وی با اشاره به میزان نفوذ و دخالت دولت ها در فرهنگ افراد جامعه تصریح کرد: فرهنگ، یک حوزه دستوری نیست که دولت دستور دهد و فرهنگی خلق شود بلکه فرهنگ مجموعه ای از باورها، ارزش ها، آثارهنری، فرهنگی، سبک زندگی،  لباس، پوشش و گفتار انسان ها است لذا طبیعتا و منطقا نباید انتظار داشته باشیم که دولت در اجزای فرهنگی جامعه دخالت کند؛ ولی می تواند به عنوان یک سیاست گذار خط مشی کلی جریان فرهنگی کشور را تعریف نماید و این خود مردم کشور هستند که به اعتبار تاریخ،  تمدن، ذوق ، سلیقه و استعداد فرهنگیشان می توانند سبک فرهنگی محصولات فرهنگی و اتفاق های فرهنگی کشور را رقم بزنند.

دکتر رسولی در ادامه افزود: طبیعتا دخالت های ریز به ریز دولت در عرصه فرهنگ کار پسندیده ای نیست و باید اجازه دهد فرهنگ مسیر طبیعی خود را طی نماید البته که حمایت از فرهنگ و اهالی فرهنگ جزو وظایف دولت است که در این سال ها شاهد اتفاقات خوب در این حوزه بودیم از جمله راه اندازی «صندوق هنر» که چندین هزار نفر از نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران و خبرنگاران دراین صندوق عضوء بوده و تحت حمایت قرار گرفتند هر چند همه اینها لازم است اما کافی نیست. از طرفی توسعه صنوف فرهنگی مانند انجمن قلم، خانه سینما و خانه کاریکاتور در بستری از زمینه سازی مدنی رخ می دهد که اهالی فرهنگ بتوانند با تشکل سازی برنامه های صنفی و حرفه ای خودشان را دنبال کنند.

دولت دست از حمایت صدقه ای از هنرمندان بر دارد

این مدرس دانشگاه به مطالبات حوزه فرهنگ از دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: انتظار ما این است که دولت دست از حمایت صدقه ای از هنرمندان بر دارد به این معنا که اساسا دنبال این نباشیم که اهالی فرهنگ با حمایت صدقه ای سر پا باشد بلکه جریان و زمینه ای از توزیع و عرضه محصولات فرهنگی را فراهم نماید که اهالی فرهنگ بتوانند مستقلا با تولید و آثاری که مخاطب دارد و عرضه آثارشان علاوه بر اینکه ذوق، سلیقه و توانایی هنری و فرهنگی خودشان را برای جامعه مخاطب به ارمغان می آورد در عرصه اقتصاد فرهنگ هم به یک استقلالی برسند و نیازمند کمک های دولتی نباشد در واقع دولت اگر بتواند استقلال اهالی فرهنگ را فراهم بکند به نظرم یک اتفاق درخشان را رقم زده است.

دولت چهاردهم جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی را احیاء  کند

این نویسنده در ادامه اظهار کرد: مطالبه دیگر ما این است که دولت چهاردهم بتواند جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی را احیاء  کند و این شورا بتواند نقش آفرینی اساسی که مد نظر حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی بود را اجرا نماید و به اعتبار این نقش آفرینی، جریان فرهنگی کشور را به سمت و سوی درخشان تر و بهتری سوق دهد.

کد خبر 1779061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha