«سید محمد نقیب»، مدیر عامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان با اشاره به اقدامات شهرداری تهران برای آسیب دیدگان اجتماعی در فصل سرما گفت: بیش از ۵۰ گشت فوریتهای خدمات اجتماعی حامی شهر در سطح شهر تهران به صورت شبانه روزی در فصل سرما (پییز و زمستان) در حال گشت زنی و خدمات رسانی به آسیب دیدگان اجتماعی هستند ضمن اینکه برای خود مناطق ۲۲ گانه هم حدود ۳۰ تا ۵۰ گشت حامی شهر در نظر گرفته شده است که تعداد این گشت ها در مجموع به ۱۰۰ گشت می رسد که به صورت شبانه روزی در سطح کلان شهر تهران در حال تردد هستند. چنانچه این گشت ها فرد بی خانمان یا کارتن خوابی را مشاهده کنند؛ نسبت به انتقال آنها به مراکز تحت پوشش، سازمان مانند مددسراها اقدام می کنند.
استقرار ۵ مددسرای سیار فصلی در میادین اصلی پایتخت
وی با بیان اینکه بیش از ۵ مددسرای سیار فصلی در برخی میادین اصلی پایتخت مستقر شدهاند تا حامی مددجویان کلانشهر تهران باشند تصریح کرد: همچنین ۲۰ مددسرا در مناطق ۲۲ گانه وجود دارد که ظرفیت آنها در شرایط اضطرار بین ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ نفر است.
نقیب با بیان اینکه خدمات رسانی ما در مدد سراها به صورت شبانه روزی است افزود: در این مراکز خدماتی همچون استحمام، اصلاح و خدمات درمانی توسط پزشکان مستقر در این اماکن به مددجویان ارائه می شود و با توجه به اینکه ما در مدد سراها مشاور نیز داریم در صورتی که مددجویان مشکلاتی داشته باشند، می توانند با آنها در میان بگذارند تا با ارایه مشاوره نسبت به حل مشکل آنها اقدام کنند.
مدیر عامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه ما معتادین متجاهر را به گرومخانه ها نمی بریم بلکه بعد از غربالگری به مراکز یاور شهر منتقل می کنیم بیان کرد: در سطح شهر تهران ۱۰ مرکز یاور شهر داریم که در مجموع هفت هزارو ۷۵۰ نفر ظرفیت برای نگهداری معتادان دارد. امروز فضای کافی برای نگهداری افراد بی خانمان در مدد سراها وجود دارد و به راحتی می توانند از امکانات آنجا استفاده کنند. با توجه به اینکه در گذشته افراد معتاد هم در گرمخانه ها پذیرش می شدند لذا بسیاری از کارتن خواب ها، بی خانمان ها و افراد در راه مانده، تمایل و رغبتی برای رفتن به این گرمخانه ها نداشتند ولی امروزه چون در مددسراها دیگر معتادین متجاهر پذیرش نمی شوند به راحتی به مددسراها می روند و از امکانات آنجا استفاده می کنند و معتادین متجاهر هم به مراکز یاور شهر انتقال داده می شوند.
ساماندهی ۷۵۰۰ معتاد متجاهر از سطح شهر تهران
وی با اشاره به نقش برنامه های شهرداری تهران در کاهش آسیب های اجتماعی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۷۵۰۰ معتاد متجاهر توسط شهرداری از سطح شهر تهران جمع آوری و در مراکز یاور شهر نگهداری می شوند در حالی که همه اینها قبلا در سطح شهر پراکنده بودند.حدود ۱۹ تا ۲۱ هزار معتاد متجاهر از طریق قرارگاه اجتماعی ساماندهی شدند و ۱۰ مرکز یاور شهر هم داریم که افراد آسیب دیده را تحت پوشش قرار می دهند؛ حالا شما حساب کنید، همه اینها در سطح شهر پراکنده می شوند، چه اتفاقی رخ می داد و چقدر آسیب های اجتماعی در کلان شهر تهران بیداد می کرد.
« یاور شهر یازدهم» هفته آینده افتتاح می شود
نقیب از افتتاح « یاور شهر یازدهم» در هفته آینده خبر داد و گفت: این مرکز ویژه بانوان زیر ۲۰ سال است که با افتتاح یاور شهر یازدهم ظرفیت نگهداری از بانوان آسیب دیده به ۸۰۰۰ نفر می رسد. در واقع از ۱۱ یاور شهر، ۵ یاور شهر اختصاص به بانوان دارد.
وی با بیان اینکه برخی از آسیب دیدگان اجتماعی یا معتادین متجاهر منع پذیرشی هستند اظهار کرد: برخی معتادان دارای زخم باز و یا سالمند بودند و یا مشکلاتی از این قبیل داشتند که هیچ نهاد و ارگانی پذیرش نمی کردند اما شهرداری تهران با آغوش باز آنها را پذیرفته و در مرکز یاور شهر ۳ تحت درمان قرار می گیرند لذا امروز هیچ یک از این افراد بیرون نمیمانند و به مراکز یاور شهر منتقل میشوند. مثلا معتادان متجاهر بالای ۶۵ سال که احتمال مرگ و میرشان بلاست یا افراد زیر ۱۸ سال را که به سن قانونی نرسیده اند را خیلی از ارگان ها پذیرش نمی کنند اما شهرداری تهران مسئولیت همه اینها را بر عهده گرفته است. الان مرکز یاور شهر ۲ شهرداری تهران ویژه افراد زیر ۲۰ سال است ضمن اینکه معتاد متجاهر ۱۳ و ۱۴ ساله هم داریم که تحت درمان قرار گرفته اند.
کاهش کلونی معتادان در سطح شهر
مدیر عامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه امروز دیگر شاهد کلونی معتادان در سطح شهر نیستیم افزود: نه اینکه کاملا از بین رفته باشند خیر؛ بلکه دیگر شاهد تجمع دو هزار نفری معتادان که در شوش و هرندی وجود داشت، نیستیم و بسیار کاهش یافته اند ضمن اینکه این محلات هر شب در حال ساماندهی می باشند.
وی گفت: شهروندان تهرانی میتواننددر صورت مشاهده افراد بیسرپناه و کارتن خواب با سامانه ۱۳۷ شهرداری تهران و یا با شماره تلفنهای ۵۵۵۲۲۳۲۲ و ۵۵۰۱۲۳۴۵ سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی تماس حاصل نمایند تا بلافاصله گشتهای حامی شهر به محل اعزام شده و نسبت به انتقال مددجویان به مددسراها اقدام کنند.
نظر شما