خبرگزاری شبستان، آذربایجانغربی؛ مساجد و پرورش نخبگان علمی موضوع ارتباط میان مساجد و پرورش نخبگان علمی، یکی از مباحث مهم و جذاب است که میتواند به توسعه فرهنگی و علمی جامعه کمک کند. مساجد به عنوان مراکز تجمع مردم و محلی برای آموزش در فرهنگ اسلامی ایفای نقش میکنند.
همچنین مساجد میتوانند با برگزاری کلاسها و جلسات آموزشی، زمینهساز ارتقاء سطح علمی و فرهنگی افراد جامعه شوند. و مساجد محلی برای اجتماع افراد با پیشینهها و تخصصهای مختلف هستند که میتواند به تبادل دانش و تجربه و تشکیل شبکههای علمی کمک کند.
همچنین با ایجاد انگیزه و شرایطی مناسب، مساجد میتوانند افراد را به سوی تحصیلات عالی و پژوهشهای علمی سوق دهند. و ارائه کمکهای مادی و معنوی به دانشجویان و پژوهشگران میتواند در توسعه نخبگان علمی مؤثر باشد.
علی حاذقی راد، مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای ارومیه و جوان نخبه مسجدی به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: در کانون فرهنگی و هنری شهدای ارومیه مسجد الرحمن ۱۳۰ نفر نوجوان و جوان عضو کانون بوده که در تمام فعالیت ها حضور دارند.
وی در مورد طرح خود گفت: این طرح که با عنوان «کنترل آفات گلخانهای با کمک دستگاه مخصوص تولید میدانهای الکترومغناطیس بدون نیاز به کاربرد آفتکش» ارائه شده است، رویکردی کاملاً جدید برای مبارزه با آفات کشاورزی ارائه میدهد.
این استاد دانشگاه ارومیه گفت: حضور نوجوانان مسجدی در فعالیتهای علمی میتواند تأثیرات مثبت بسیاری داشته باشد. این فعالیتها نه تنها فرصتی برای یادگیری و توسعه مهارتهای مختلف فراهم میکند، بلکه میتواند به تقویت روحیه همکاری و مسئولیتپذیری نیز منجر شود.
وی بیان کرد: تشویق نوجوانان به شرکت در پروژههای تحقیقاتی گروهی موجب تقویت مهارتهای کار گروهی و تحقیقاتی میشود و همچنین سازماندهی مسابقات و چالشهای علمی در سطح محلی و منطقهای میتواند رقابت سالم و انگیزه برای یادگیری بیشتر ایجاد کند.
حاذقیراد بیان کرد: ایجاد فضاهای آموزشی در مساجد، تجهیز مساجد به کتابخانهها و آزمایشگاههای کوچک میتواند منابع لازم برای یادگیری و تحقیق را فراهم کند.
وی گفت: اینگونه برنامهها میتوانند علاوه بر ارتقای سطح علمی نوجوانان، به تقویت ارتباطات اجتماعی و مذهبی آنها نیز کمک میکنند.
حاذقیراد در مورد اختراع خود گفت: با استفاده از این دستگاه، میتوان آفات گلخانهای را بدون استفاده از سموم شیمیایی مضر کنترل کرد و به این ترتیب، محصولات کشاورزی سالمتری تولید نمود.
وی بیان کرد: ایده اصلی این طرح، طراحی و ساخت دستگاهی است که با تولید میدانهای الکترومغناطیسی خاص، بر روی سیستم عصبی حشرات تأثیر گذاشته و آنها را از بین میبرد و این روش نه تنها برای محیط زیست بیضرر است، بلکه میتواند به کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری در کشاورزی نیز کمک کند.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای ارومیه افزود: این اختراع علاوه بر جنبه علمی، دارای پتانسیل بالایی برای تجاریسازی نیز میباشد و با تولید انبوه این دستگاه، میتوان ضمن ایجاد فرصتهای شغلی جدید، به توسعه کشاورزی پایدار در کشور کمک شایانی کرد.
وی بیان کرد: در کانون فرهنگی و هنری شهدای ارومیه درصدد هستیم که با برگزاری فعالیت های علمی و فرهنگی در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد موثر باشیم.
نظر شما