حجت الاسلام احمد نجنو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، با اشاره به جلب رضایت اولیای دم و رهایی یک زندانی از حکم اعدام گفت: در منطقه جنوب کرمان بافتهای قبیله گی پیچیدهای وجود دارد که گاها میان قبایل به علتهای مختلف نزاع و درگیری شکل میگیرد.
امام جمعه کهنوج ضمن اشاره به پیچیدگیهای نزاعهای قبایل کرمان افزود: محاسن فرهنگ و آداب و رسوم قبایل این است سران قبایل بر قبیله نفوذ دارند و معایبی هم از این رو است که اگر نزاع و درگیری در قبیلهای شکل گرفت کل قبیله پشت آن نزاع قرار میگیرند تا تلافی و انتقام بگیرند و حس انتقامجویی مربوط به یک خانواده نیست بلکه یک قبیله را در برمیگیرد و گاها ممکن است چندین نفر بی گناه به دلیل یک نزاع جزئی جان خود را از دست بدهند.
وی ابراز کرد: اتفاقی که دو سال پیش رخ داد بر سر نزاع خانوادگی بود که دو طرف باهم نسبت خانوادگی هم داشتند و یک اختلاف جزئی میان آنها شکل گرفت و یک درگیری خانوادگی زن و شوهری بود، در این منطقه اسلحه به وفور پیدا میشود و وقتی اسلحه دم دست باشد در عصبانیت دست به اسلحه میشوند و در این اتفاق قصد کشتن نبود و صرفا نزاع اولیه و قصد تهدید بود که در تیراندازی اولیه به در و دیوار یک کودک بیگناه ۸ ساله که دانش آموز هم بود کشته میشود.
حجت الاسلام نجنو اظهار کرد: در این موارد ما به سراغ خانواده مقتول میرویم تا شعله اولیه خاموش شود و تلاش کردیم تا قاتل خود را معرفی کند، براین اساس ظرف ۲۴ ساعت قاتل تحویل زندان شد و نطفه اولیه خاموش شد.
امام جمعه کهنوج با بیان اینکه در روند بررسی دادگاه حکم دیوان عالی مبنی بر قصاص قاتل صادر شد تصریح کرد: با صحبت با خانواده مقتول ، ارزش و جایگاه صلح و سازش و گذشت را برای آنها توضیح دادیم و به لحاظ روانی و ارزش گذشت این خانواده را قانع کردیم تا به گذشت از قاتل رضایت دهند که این خانواده هم با دل رئوف و گذشتی که داشتند رضایت خود را با شرط و شروط اعلام کردند و مقرر شد تا قاتل قصاص نشود.
وی در مورد آثار صلح و سازش در جامعه خاطرنشان کرد: در کلام قرآن و معصومین (ع) آثار صلح و سازش بسیار بیان شد و نگاه قرآن تاکید بر صلح و سازش دارد و حضرت محمد(ص) در حدیثی بالاترین صدقه را اصلاح ذات و البین و صلح و سازش میان مردم می دانند.حضرت علی(ع) نیزدر یکی از وصیت ها و توصیه هایشان به حسنین اصلاح ذات الدین و توصیه به صلح و سازش داشتند.با توجه به نگاه اولیای خدا و فطرت پاک انسان این توصیه های به جان و دل افراد می نشیند و آنرا می پذیرند.
حجت الاسلام نجنو اضافه کرد: به لحاظ روانی نیز باید افراد بپذیرند که وقتی کسی کشته شده نباید این اتفاق ادامه یابد و فردی که کشته شد با کشتن فرد دیگر باز نمی گردد و بهترین راه این است اولیای دم به صلح و سازش رضایت بدهند و حس انتقام را خاموش کنند و در مواردی هم اولیای دم به دلیل حس انتقام رضایت ندادند و چند روز بعد از کار خود پشیمان شدند زیرا انتقام آرامش لحظه ای ایجاد می کند و بعد از گذشت زمان از اینکه گذشت نکردند پشیمان می شوند و لذتی که در گذشت وجود دارد در انتقام نیست.
امام جمعه کهنوج با اشاره به آثار گذشت، تصریح کرد: این گذشت موجب میشود شعله فتنه خاموش شود ممکن است در گذشت نکردن ها افراد برای تلافی دوباره اقدام به خونخواهی کنند و از سر لج بازی و دوری از گذشت دست به کشتن فرد دیگری بزنند اما گذشت و صلح و سازش، امنیت و آرامش را به جامعه باز میگرداند.
وی ابراز کرد: ائمه جمعه باید در مسائل و مشکلات شهر و جامعه دخالت کنند و تنها تکلیف خود را به خطبه خواندن، سخنرانی و اقامه نماز خلاصه نکنند و اگر بی تفاوت از کنار نزاع و مشکلات مختلف مردم عبور کنند در نهایت آن شهر سقوط میکند.
حجتالاسلام نجنو با بیان اینکه امام جمعهای که میان مردم باشد به راحتی می تواند مشکلات شهر را حل کند تاکید کرد: امام جمعه نگاه خود را از رهبر معظم انقلاب می گیرد و باید سایه اش روی سر همه مردم از هر قشری باشد و در دفترش به روی همه باز باشد و نباید نگاه سلیقه ای داشته باشد، امام جمعهای موفق میشود که در متن و بطن تمام مسائل مردم باشد.
وی عنوان کرد: آثار ارتباط امام جمعه با مردم بسیار ارزشمند است و امام جمعه باید عملا به شعاری که میدهد عمل کند و خود را خادم مردم بداند و در کنار سختیها و رنجهای مردم باشد و اگر مردم این حضور او را در کنار خود درک کنند حتما سخن او در میان مردم مورد پذیرش قرار می گیرد.
نظر شما