به گزارش خبرگزاری شبستان، آیین سوگواره بانوی «آب و آیینه» به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) ظهر امروز در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در ابتدای این مراسم شاهد شعرخوانی عبدالجبار کاکایی، فریبا یوسفی، نقالی مرشد میرزاعلی و شعرخوانی یوسفعلی میرشکاک بودیم.
این نویسنده خاطرنشان کرد: کتاب «کشتی پهلو گرفته» در چند سال توانست عنوان پرفروشترین کتاب را به خود اختصاص دهد. اکنون سوالی جدی برایم مطرح است چرا بعد از ۴۰ سال به این نقطه رسیدهایم در این سالها اعتماد مردم را کاهش دادیم، سرانه مطالعه کتاب را نزدیک به صفر کردیم و توانستیم نخبهها را مجبور به مهاجرت کنیم.
وی افزود: خطبه حضرت زهرا (س) بازخوانی میراث مبعث رسولالله است. در آستانه رحلت ۵ حزب وجود داشتند که مهمترین آن امویان به رهبری ابوسفیان بود. درست آن زمانی که حضرت علی علیهالسلام مشغول امورات کفن و دفن حضرت رسول(ص) بود ماجرای سقیفه رخ داد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: دو نکته مهم در خطبه حضرت زهرا وجود دارد یکی اینکه خطبه ایشان آمیخته به قرآن است. دوم گزارههایی است که خطبه به تاریخ دارد. خطبه حضرت زهرا(س) ۱۶ بخش دارد که بخش سیزدهم آن به ماجرای فدک مربوط میشود.
حجتالاسلام مهدوی راد ادامه داد: حضرت فاطمه (س) خطاب به انصار میگوید؛ شما که با شمشیر توانستید قلب کفار را بشکافید چگونه الان ساکت شدهاید؟ شما از ترس فتنه ساکت ماندید درحالیکه در فتنه سقیفه فرورفتید.
وی در انتهای سخنانش بیان کرد: اگر پرسیده شود حضرت علی (ع) به همراه پیامبر (ص) کجا نخستین بار بتها را شکست همه فتح مکه را میگویند. این سخن صحیح نیست چون برای اولین بار در شب هجرت امیرالمومنین (ع) به همراه رسول الله (ص) بتها را شکستند این نکته را حضرت فاطمه(س) در خطبه فدکی خود بیان کردند و محققان در این رابطه باید حرف بزنند.
در پایان این مراسم محمد بهرامی نیز دقایقی مداحی کرد.
نظر شما