به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، نماز یکی از راهکارهای نزدیکی به خدا و ترویج معنویت در جامعه است.
انجام این فریضه الهی یکی از واجباتی است که بر هر فرد مسلمانی مکلف شده است.
ترویج این مهم نیازمند آشنایی جوانان و نوجوانان با فلسفه و حکمت نماز است که این مهم باید در مدارس بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
براساس اهمیت این موضوع در مدارس، از اقامه نماز جماعت در مدارس استان کردستان به عنوان یکی از راهکارهای ترویج نماز در میان دانشآموزان و نسل جوان یاد شده است.
دویست و چهلمین نشست شورای آموزش و پرورش کردستان امروز سه شنبه (۲۷ آذرماه) با محوریت بررسی راهکارهای اجرایی طرح نماد و ترویج فرهنگ اقامه نماز و بررسی وضعیت دانشاموزان بازمانده از تحصیل در مدارس در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد.
ماموستا رستمی امام جمعه معزز سنندج و نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: انتظار می رود که جلسات شورای آموزش و پرورش دارای خروجی های اجرایی و عملی باشد و نتیجه اجرایی آن در کف مدارس که هدف این جلسات هست مشخص و عیان باشد.
با علم آموزی معنویت نیز رشد پیدا کند
وی گفت: باید تمام تلاش ما بر این باشد که با علم آموزی معنویت نیز رشد پیدا کند و این هدف نهایی خلقت و زمینه ساز سعادت دنیوی و اخروی بشر است.
امام جمعه سنندج به مقوله ترک تحصیل دانش آموزان نیز اشاره کردند و خاطر نشان ساختند: باید عوامل ترک تحصیل دانش آموزان شناسایی شوند و برای هر کدام از این عوامل راهکارهای مقابله ای در نظر گرفته شود تا هیچ دانش آموزی در سن قانونی تحصیل خارج از میدان درس و مدرسه نباشد.
حاج ماموستا رستمی در پایان سخنانش تاکید کرد: همه ما در تمام آنچه که می گوییم باید خود الگو باشیم و گرنه آنچه که می گوییم هیچ تاثیری نخواهد داشت.
توسعه و پیشرفت کشور در گرو توجه به آموزش و پرورش
آرش زره تن لهونی استاندار کردستان در این نشست ضمن تقدیر از زحمات صورت گرفته اظهار داشت: حوزه تعلیم و تربیت جزء مهمترین حوزه های کاری دولت است و این تاکید ریاست محترم جمهور است؛ چون بدون آموزش و پرورشی قوی قطعا توسعه و پیشرفتی در کار نخواهد بود.
وی در ادامه سخنانش گفت: انشاالله ما باید تمام ظرفیت های استان را برای ارتقاء و رشد آموزش و پرورش استان بکار بگیریم و در مسائلی همچون جذب تارکین تحصیل، کمبود فضای آموزشی، کمبود نیروی انسانی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی در حوزه دانش آموزی همه توانمندیها موجود را بسیج کنیم و این یک وظیفه شرعی و ملی است.
استاندار کردستان افزود: ما نباید بگذاریم کودکان این سرزمین دغدغه ای جز درس و مدرسه داشته باشند لذا از همه دستگاهها متولی امر می خواهم با ایجاد یک هم افزایی درون استانی حتما در پیشگیری از برخی معضلات مانند کودکان کار تلاش خود را داشته باشند.
لهونی همچنین تاکید کرد: آسیب ها و معضلات اجتماعی بصورت دقیق شناسایی شوند و برای هر کدام از آنها راهکار مقابله ای تعیین گردد تا انشاالله به سمت یک جامعه آرمانی حرکت کنیم.
لزوم برگزاری اجلاسهای نماز در مدارس کردستان
اکبر عظیمی مدیر ستاد اقامه نماز کردستان نیز در این نشست در خصوص دستور کار حمایت از برگزاری اجلاس های نماز دانش آموزی اظهار داشت: خوشبختانه وزیر اموزش و پرورش باداشتن سابقه فعالیت در حوزه پرورشی و فرهنگی در همان بدو ورود ترویج فرهنگ اقامه نماز را اولویت اصلی وزارت آموزش و پرورش معرفی نمودو این برای ایجاد ساز و کارهای ارتقای ترویج این فرهنگ بسیارموثر واقع افتاده است.
وی در ادامه سخنانش گفت: در خصوص برگزاری اجلاس های نماز هدف فضا سازی برای ترویج این فرهنگ است؛ لذا باید همه کسانی که به نحوی با این امر مبارک مرتبط هستند در راس مجموعع استانداری و فرمانداریها پای کار بیایند و این اجلاس را با بالاترین کیفیت به سرانجام برسانند و این یک اولویت کاری برای همه اعضای ستاد اقامه نماز استان و همچنین شورای آموزش و پرورش است.
ترویج فرهنگ نماز در مدارس تکلیفی شرعی است
مهدی رمضانی معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان هم در این نشست در خصوص دستور کار اول جلسه اظهار داشت: بحث ترویج فرهنگ اقامه نماز در مدارس تنها محدود به آموزش و پرورش نمی شود بلکه یک وظیفه شرعی است که تمام نهاد ها و دستگاهها باید برای اجرای با کیفیت ان پای کار بیایند تا جامعه هدف آن که دانش آموزان هستند؛ حتما با نماز و نماز خوانی بصورت عمیق ارتباط برقرار کنند و این امر مبارک در وجود آنها نهادینه شود.
وی اضافه کرد: این مهم نیازمد این است که همه ما به عنوان الگو مبلغ خوبی برای ترویج فرهنگ اقامه نماز باشیم.
سید حجت الله موسوی معاون آموزش متوسطه هم در این نشست در خصوص دستور کار دوم یعنی جذب تارکین و بازماندگان از تحصیل گفت: در فرایند جذب مجدد دانش آموزان تارک تحصیل که شامل دانش آموزانی می شود در یک مقطعی در مدرسه بوده اند و بعد از آن مدرسه را ترک گفته اند و نیز دانش اموزان بازمانده از تحصیل که شامل کودکانی می شود که اصلا وارد مدرس نشده اند و در سن قانونی تحصیل در مدرسه نیز می باشند؛ تا کنون به کمک دستگاه قضا و مجموعه ی استانداری و فرمانداریها اقدامات خوبی صورت گرفته است هر چند با وجود این اقدامات ما باز نیازمند حمایت از طرف نهاد ها و ارگانها ی ذیربط هستیم.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به برخی عوامل مانند ازدواج زود هنگام دختران، عدم رغبت خود دانش آموز برای ادامه تحصیل، عدم داشتن سرپرست و یا بد سرپرستی خاطر نشان کرد: با توجه به این علل ما راهکارهای متعددی را از جمله برگزاری جلسات مشاوره برای خانواده ها، حمایت مالی از خانواده های نیازمند، تعیین تکلیف کودکان دارای شرایط بدون سرپرست و یا بد سرپرست از طریق نهاد های حمایتی و زمینه ایجاد اشتغال از طریق برخی رشته های هنرستانی در قالب طرح شهید محمودوند که هدفش شناسایی و جذب مجدد دانش آموزان تارک و بازمانده هست ارائه داده ایم که انشالله بتوانیم با همراهی شرکای نظام تعلیم و تربیت به اهداف مورد نظر برسیم.
موسوی در پایان سخنان خود خواستار همکاری بیشتر ادارات اجرایی و نهاد های حمایتی از فرایند شناسایی و جذب مجدد دانش آموزان تارک تحصیل و بازمانده شد.
اجرای طرح نماد در مدارس کردستان
عزت الله طیبی راد معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان هم در سخنانی در خصوص فرایند اجرایی شدن طرح نماد اظهار داشت: طرح نماد که به معنی نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان هست با همراهی تعدادی از نهاد ها و ارگانهای ذیربط به عنوان شورای ائتلاف شناخته می شوند قابلیت اجرایی پیدا می کند؛ در این شورای ائتلاف هر کدام از اعضا دارای شرح وظایفی هستند که حتما باید به انجام ان متعهد باشند چون در غیر اینصورت راهکارهای مقابله ای با آسیب های اجتماعی نتیجه مثبتب نخواهد داشت.
وی گفت: ما در مجموعه آموزش و پرورش برای اولویت بندی فعالیت های خودمان در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی اقدام به تهیه اطلس آسیب های اجتماعی و همچنین شناسایی نقاط پر خطر کرده ایم و بر اساس ان اقدامات خود را طرح ریزی و پیش خواهیم برد.
معاون پرورشی و فرهنگی همچنین برخی از آسیب های موجود در سطح استان را که دارای فراوانی هستند نام برد و اظهار داشت: با توجه به اینکه پیشگیری از اسیب های اجتماعی نیازمند نیروهای توانمند است لذا ما در همین راستا اقدام به برگزاری دوره های توانمند سازی ویژه مشاوران، مربیان و معاونین پرورشی و همچنین مدیران و عوامل اجرایی مدارس نمودیم تا فرایند های مثل غربالگری دانش آموزان در یک پروسه کاملا تخصصی انجام پذیرد و اهداف مد نظر طرح نیز تحقق پیدا کند.
طیبی راد با اشاره به تعداد مراکز مشاوره در سطح استان و همچنین خدمات خط ملی نماد ۱۵۷۰ گفت: ما در سطح استان تمام ظرفیت ها و توانمندیها خود را بکار گرفته ایم که انشالله هیچ دانش آموزی گرفتار آسیب های اجتماعی نگردد و اینکه بتوانیم از آنها در مقابله هجمه های شدید این آسیب ها محافظت کنیم.
نظر شما