تأثیر مسابقات بین‌المللی در جهانی‌سازی معارف قرآن

مدیرکل اوقاف استان قم گفت: برگزاری مسابقات قرآن و معارف به صورت بین‌المللی، محتوا و مفاهیم قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به گوش کشورهای اسلامی و غیر اسلامی می رساند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف استان قم در حاشیه برگزاری چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که در قم در حال برگزاری است در گفتگو با خبرگزاری شبستان با بیان اینکه قرآن را آنگونه که باید هنوز شناخته ایم گفت: البته برخی انسان‌ها در طول تاریخ کلام وحی را به درستی شناخته‌اند و زندگی خود را فدای توسعه مفاهیم این کتاب آسمانی کرده‌اند؛ اشخاصی همچون پیامبر اکرم(ص)، حضرت زهرا(س) و اهل بیت عصمت و طهارت که جدای از قرآن نیستند.

مدیرکل اوقاف استان قم ادامه داد: انسان کامل یعنی ائمه اطهار(ع) و اگر انسان کامل را به شکل مکتوب تصور کنیم همان قرآن است؛ مسئله‌ای که به این سادگی برای ما قابل فهم و درک نیست ولی از آنجا که دستور داریم در حد وسع خود در این کتاب تدبر کنیم، آن را بشناسیم و به مفاهیم و دستوراتش عمل کنیم، باید همه تلاش خود را به کار بگیریم که یکی از کارهای ضروری در این زمینه، برگزاری همین مسابقات قرآنی است.

اسکندری با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب، مسابقات قرآن کریم سبب شناسایی استعدادهای درخشانی می‌شود گفت: سازمان اوقاف تلاش کرده است به نمایندگی از مجموعه نظام اسلامی، این مسابقات را به صورت بین‌المللی برگزار کند تا محتوا و مفاهیم قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به گوش همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی برسد.

مدیرکل اوقاف استان قم تصریح کرد: مقام معظم رهبری در نامه‌ای خطاب به جوانان غربی فرموده‌اند اسلام را باید از سرچشمه آن شناخت که این مسئله وظایفی را هم بر دوش ما می‌گذارد چون در روایات است که در آخرالزمان، علم از قم به سراسر دنیا منتشر خواهد شد.

اسکندری با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) عنوان کرد: ایشان فرموده‌اند «اگر فتنه‌ها چون قطعه‌ها و پاره‌های ظلمانی بر زندگی شما سایه افکند، تنها راه نجات شما قرآن است» بر این اساس این قرآن است که می‌تواند مسلمانان عالم را با هم متحد و آنها را در مقابل جبهه استکبار به صف کند و علاوه بر این پاسخی برای همه نیازهای بشر باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم قرآن را عامل حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی دانست و افزود: اما سوال این است که چقدر از کلام وحی برای حل مشکلات خود استفاده کرده‌ایم؟ عیب است برای جمعیتی که کتابی دارد به نام قرآن، معارفی دارد به نام نهج البلاغه و فریادهای پر معنویتی به نام صحیفه سجادیه ولی در کوچه و بازار، ناهنجاری‌هایی را هم می‌بیند که نشان می‌دهد نتوانسته‌ایم پیام خدا و اهل بیت(ع) را به درستی بشناسیم و بشناسانیم.

لازم به ذکر است مرحله نهایی بخش معارفی این دوره از مسابقات فردا ششم دی‌ماه با حضور ۷۴ نفر برگزیده نهایی در بخش ملی و ۲۰ نفر شرکت‌کننده در بخش بین‌الملل در قم به کار خود پایان می دهد.

کد خبر 1795978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha